Fotoserie: Hoe mooi Nederland is

Fotoserie: Hoe mooi Nederland is

Fotoserie: Hoe mooi Nederland is

We leven in rare tijden en daar reageert ieder mens anders op. Voor mij is dat niet anders en dus reden Frans en ik diverse rondjes. We bleven uit de buurt van anderen en waren dus veel in de natuur te vinden. Een beetje de boel verkennen en voor mij, uiteraard, fotograferen. We spraken over dat ene belangrijke onderwerp maar genoten net zo goed van hoe mooi Nederland is. Zo enorm als ik uitkeek naar springlammetje in de wei, wist ik ook dat met het verstrijken van de weken ook het virus dichterbij kwam. En dus fotografeerde ik vooruit. Zoveel mogelijk en met constant in mijn achterhoofd, nu vastleggen je weet niet wat er komen gaat. Of nou ja ik had wel zo mijn vermoedens en dus scoorde ik behalve boodschappen ook foto’s.

Wolken rond de heuvels van Groesbeek
Ze zijn een diep droeve ellende om overheen te moeten fietsen, maar ik ben dol op de heuvels van Groesbeek. Dit jaar hebben we er zo verschrikkelijk veel rondgereden dat ik bloemen op zag komen en zag verwelken. En nog verveelt het me er niet. Ook de route erheen, hoe bekend ook, bevalt me. Gelukkig zaten we niet in de Willys jeep toen deze wolken op ons af kwamen drijven. Hoewel de grens dichtbij is in Groesbeek zijn de foto’s allemaal in Nederland gemaakt de Duitse grens was dan wel niet zo goed bewaakt, maar foto’s zijn de discussie nog niet eens waard.

Wat er rest van het oude gemaal aan de Gantel
We kwamen van de pont en reden de Overdiepse polder in. Toen we over dit schiereiland (zou later blijken) keken zagen we wat later geen kapel maar een voormalig gemaal bleek. Het gebouwtje vormde ooit een huisje waar de machinist moest blijven slapen moest de maalperiode ’s nachts zijn. Het gemaal was handbediend en het geheel raakte tijdens de gevechten in 1944 zwaar beschadigd. Op de fundering werd een nieuw gemaal gebouwd waar hier alleen de zijgevel nog van bestaat.

De altijd bijzondere Ooijpolder
Want waarom zou ik rechts gaan waar ik weet dat rechtdoor zoveel mooier is? De Ooijpolder bij Nijmegen is een prachtig stuk natuur waar je vanaf de dijk al prachtige foto’s kan maken en met een beetje mazzel ook allerlei wild ziet. Ook naakt, maar ik vind dieren leuker. De Ooijpolder is ook lekker fietsbaar, genoeg bankjes-met-tafeltjes voor een meegenomen lunch en de kleine strandjes zijn ideaal voor een schitterend zicht op de schepen. Ik ben niet zo van het poedelen en dus reden we door. Zagen half geschoren bomen, hardwerkende boeren die met GPS prachtige strepen ploegen en ooievaars. Eerst alleen circelen boven hun heliplatform en dan na een paar rondjes zie je opeens extra koppies in het nest. Te ver voor foto’s, je moet me maar geloven.

Over Akkerdistels en andere bloemen
Het is me meer dan eens opgevallen, een weiland met gewas en langs de rand een strook bloemen. Deze akkerdistel was er ook zo één. Ergens heeft onze regering ook begrepen dat we bijen nodig hebben en hebben ze in hun almachtige wijsheid besloten dat ze een bedrag betalen wanneer een boer zo’n bloemerig strookje op zijn weiland kwakt. Dat de bijen een paar maanden geleden nog massaal vergiftigd werden door dat gezellige gif wat nog jaren is toegestaan, dat vergeten ze dan maar even. Overigens is de akkerdistel een koppig ding waar ze nog wel een paar jaar last van zullen hebben mochten ze besluiten die meters toch weer vol te zaaien met wat daadwerkelijk de bedoeling is. Overigens hoor je mij niet klagen, velden vol wilde bloemen daar spring ik graag voor uit de auto.

Hoewel de rare tijden misschien langzaam weer de goede kant op lijken te gaan en vakantie in het buitenland misschien lokt. Vind ik deze tijd meer en meer de periode dat je het niet ver moet zoeken. We wonen en leven in een prachtig land en hoewel veel van jullie dat inmiddels echt wel weten. Wilde ik graag laten zien hoe mooi Nederland is, zoals ik al die maanden heb gedaan. En dat nog steeds met een tweedehands spiegelreflex, zonder bergen filters en met drie objectieven een tweedehands 50 mm, een minstens 10 jaar oude 18-55 en een 2 jaar oude 55-250 mm, allen van Canon. Nederland is zo mooi, laten we de lokale ondernemers steunen en hier blijven.

36 thoughts on “Fotoserie: Hoe mooi Nederland is

 1. Wat een prachtige foto’s! Je hebt echt oog voor detail. En wat is Nederland mooi inderdaad! Mooi en veelzijdig.

 2. Dat heb je uitstekend verwoord. Wat maak je toch prachtige foto’s. Telkens ben ik weer onder de indruk. Dat schrijf ik alleen als ik het meen.
  Nederland is zó mooi. Behalve Drenthe ben ik overal (meerdere keren) op de fiets geweest. Ons land heeft alles in het klein!

 3. Dat weet ik al lang daarom kom ik ook regelmatig in Nederland op bezoek.We moeten niet zo nodig naar de andere kant van de wereld

 4. Het aardige van Nederland vind ik ook dat je op korte afstand zoveel afwisseling hebt. Ik heb ook wel eens over de prairie van Iowa gefietst. Dan ben je tien dagen onderweg voordat er iets verandert, in Nederland heb je op één dag soms vijf heel verschillende landschappen.

 5. Prachtige foto’s! Nederland is heel mooi. Ik vind het altijd zo leuk dat we in zo’n klein landje toch best een divers landschap hebben.

 6. Echt een heel mooi stukje Nederland heb jij vastgelegd.

 7. jullie wonen inderdaad in een mooi land. Als ik de grens overga, is het altijd direct vakantiegevoel. Er zitten prachtige juweeltjes tussen!

 8. Nerderland is echt prachtig, ik ben helemaal weg van de Veluwe.
  Het mooiste stukje Nederland vind ik de Posbank met de paarse heide en heuveltjes.
  Ik vind je foto’s prachtig vooral die met de donkere lucht.
  Groetjes Irma

 9. Prachtige foto’s! En ik ben het helemaal met je eens: we wonen in een prachtig land, waarom zou je nu naar het buitenland gaan?

 10. De distel is de mooiste wilde bloem vind ik. Goed voor de bijen, en goed voor het oog van de passerende mens. Ja, Nederland is supermooi. Je hoeft de grens niet over om vakantie te vieren.

 11. Wat is Nederland mooi, gelukkig heeft het virus daar geen invloed op.
  Genoten van je mooie blogje.

 12. Dat heb je mooi verwoord. Nederland is supermooi, maar we zouden toch ook graag familie willen zijn en die wonen allemaal wat verder. Dus ik ga niet beloven dat we hier blijven.

  Love As Always
  Di mario

 13. Nederland is een prachtig land, veel variatie.
  Je moet er wel de deur voor uit om het te beleven.
  dit jaar vieren vele hun vakantie in eigen land, zouden ze het ook ontdekken? Hans

 14. Ook helemaal mee eens. Groesbeek en de Ooijpolder zijn iid mooie stukjes land. Water en heuveltjes doen het altijd goed.
  De donkere wolken heb je er bijzonder mooi op gekregen.

 15. Zo is dat helemaal. Heel veel mensen kennen het buitenland als hun broekzak,
  maar in hun eigen land daar kennen ze niets.
  Onze lage landjes mogen best wel gezien worden :-)

 16. Wij verbazen ons telkens weer dat er nog landgenoten zijn die niet weten hoe mooi ons land is. Wel de halve wereld overgereisd en geen weten hebben van eigen land.
  Mooie serie, maar dat zijn we van je gewend.

 17. Hier ben ik de vlaanderens ook nog niet uitgekeken. OVeral is er wel iets moois te vinden. Bij jou dus ook.

 18. Nederland is een gruwelijk lelijk land. Er zijn maar een handvol mooie plekken. En laat jij nou die toevallig net gevonden en – schitterend! – gefotografeerd hebben. Zonder gein, de Ooipolder en de heuvels rond Groesbeek en omgeving zijn echt fantastisch.

 19. Zou het niet té druk worden als iederéén hier bleef..? ;-)
  Nee hoor.. ben het met je eens.. ik vind ons eigen landje ook super.
  Maar als het weer veilig kan, ga ik toch ook graag weer eens de grens over hoor. :-)

 20. Ik sluit me helemaal bij je aan. Als je in Nederland uitgekeken bent, ben je een leven verder. Ik ken mensen die niets liever doen dan in een vliegtuig springen en ver weg willen gaan.En het is zo mooi hier.

 21. het is héél lang geleden dat ik voor vakantie in het buitenland was, inderdaad, Nederland is mooi genoeg. De streek waar je het nu over hebt was ik 10 jaar geleden een “soort van” op vakantie. Door m’n deelname aan de vierdaagse hadden we er een hotel geboekt en er een paar dagen aan vastgeplakt.

 22. Ik zou nu niet graag naar het buitenland gaan in deze tijd, moet ieder voor zich weten
  er is nog zoveel moois te zien en te ontdekken in eigen land, al ben ik daar ook nog een beetje huiverig van, eerst maar afwachten of er geen tweede golf komt zoals in China.
  dus blijf voorlopig maar zo dicht mogelijk bij huis, zodat ik in mijn eigen bed kan slapen

 23. Al dat ver weg vliegen is nergens voor nodig. Jij bewijst dat maar weer met jouw prachtige foto’s.

  Natuurvriendelijke groet,

 24. Ja, Nederland is prachtig en dat heb je mooi vastgelegd. Ik hoop eigenlijk ook dat veel mensen uit eigen land dat deze zomer zullen gaan (her)ontdekken.

 25. nou dat ons landje mooi is dat weet ik gelukkig uit eigen waarnemingen
  en ja de heuvels bij Groesbeek zijn pittig , ook te voet pppfffttt
  je hebt het schitterend in beeld gebracht
  en goed verwoord

 26. Eens, er is zoveel moois te zien in Nederland, en dat gaan we weer waarderen. Ook lokaal kopen komt weer terug.

 27. Helemaal mee eens!
  Prachtige foto’s van een prachtige streek!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top