Tuinupdate: De tuin vol herfst
Tuinlog

Tuinupdate: De tuin vol herfst

Van de week liep ik door de tuin en verbaasde me hoeveel planten nog bloemen hebben. Is dit nu de opwarming van de aarde of is het me vorig jaar niet opgevallen? Ik kan me voorstellen dat ik toen vooral bezig was met potjes leeggieten want uiteraard geniet ik van het mooie weer maar ik verbaas me er ook over.

Uiteraard geniet ik volop van een herfst als deze en kijk genietend naar mijn broccoliplanten. Zelfs de planten waarvan ik niet had gedacht dat daar wat in kwam hebben een klein stronkje die gestaag groeit. Met liefde laat ik de planten nu hun ding doen, tussen de worteltjes groeit meer onkruid dan ik wil laten zien en ook mijn altijd zo zorgvuldig bijgehouden perk met bloemetjes is nu overwoekerd.

Gelukkig kan ik daar omheen fotograferen en zien jullie het allemaal niet. Ik raad sowieso aan niet teveel blad weg te halen in de tuin. Ja van paden zodat je niet onderuit gaat maar laat het in donkere hoekjes, onder heggen en zo, lekker liggen. Egeltjes zijn dol op zulke rommel en ik beloof je in het voorjaar ligt het er nog, maar veel minder.

Mijn afwezige zin om te wieden zorgde er wel voor dat ik een extra rondje deed en in een klein hangbakje een paar paddenstoeltjes zag. Met enige moeite legde ik ze vast, de tuin is, net als ik, vol van de herfst.

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *