Tuinupdate: De tuin vol herfst

Tuinupdate: De tuin vol herfst

Tuinupdate: De tuin vol herfst

Van de week liep ik door de tuin en verbaasde me hoeveel planten nog bloemen hebben. Is dit nu de opwarming van de aarde of is het me vorig jaar niet opgevallen? Ik kan me voorstellen dat ik toen vooral bezig was met potjes leeggieten want uiteraard geniet ik van het mooie weer maar ik verbaas me er ook over.

Uiteraard geniet ik volop van een herfst als deze en kijk genietend naar mijn broccoliplanten. Zelfs de planten waarvan ik niet had gedacht dat daar wat in kwam hebben een klein stronkje die gestaag groeit. Met liefde laat ik de planten nu hun ding doen, tussen de worteltjes groeit meer onkruid dan ik wil laten zien en ook mijn altijd zo zorgvuldig bijgehouden perk met bloemetjes is nu overwoekerd.

Gelukkig kan ik daar omheen fotograferen en zien jullie het allemaal niet. Ik raad sowieso aan niet teveel blad weg te halen in de tuin. Ja van paden zodat je niet onderuit gaat maar laat het in donkere hoekjes, onder heggen en zo, lekker liggen. Egeltjes zijn dol op zulke rommel en ik beloof je in het voorjaar ligt het er nog, maar veel minder.

Mijn afwezige zin om te wieden zorgde er wel voor dat ik een extra rondje deed en in een klein hangbakje een paar paddenstoeltjes zag. Met enige moeite legde ik ze vast, de tuin is, net als ik, vol van de herfst.

17 thoughts on “Tuinupdate: De tuin vol herfst

 1. Ja, inderdaad, dat was mij ook opgevallen, dat er nog genoeg aan het bloeien was, naast alle paddenstoelen en mooie herfstkleuren.

 2. Ook hier bloeit nog veel heb veel, heb af en toe nog een framboos.
  Als het niet zou gaat vriezen gaat dit nog wel een tijdje door.
  Veel plezier verder met je tuin

 3. Waar nu veel bladeren liggen, groeit geen onkruid. En het is een mooie mestlaag voor volgend jaar.

  Love As Always
  Dimario

 4. Heerlijke foto’s. Jammer dat ik nu niet even een kijkje kan nemen in de Franse tuin.

 5. Groen is groen hoor, daar moeten we zuinig op zijn en dat dóe ik dan ook. Heel vervelend dat ik dan niet kan wieden maar ik wéét wanneer ik me op moet offeren voor de natuur en dát doe ik met liefde. ;-)

 6. onkruid is ook best mooi hoor :)
  ja met zo’n zomer en nazomer en een warmste november ooit , niet vreemd dat er nog veel bloeit

 7. Bij mij blijft de bloei van diverse planten doorgaan, gewoon de warme maanden en ja, dat zal wel door de opwarming komen. Het Zeeuwse knoopje gaf zelfs nog een bloem. Vorige week heb ik broccoli kunnen eten uit mijn moestuin, ik had ze te laat geplant en toch nog een maaltje!

 8. Door het zachte weer blijft er nog steeds veel groen in leven. Veel planten begonnen reeds opnieuw in bloei te komen, zodat het wel op een tweede voorjaar lijkt.

 9. Wij zien inderdaad niets van het onkruid, maar wél prachtige foto’s. Die tuin van jou staat er volgens mij nog prima bij.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top