De kat op mijn werk
Actueel,  Katten,  Persoonlijk

De kat op mijn werk

Een aantal maanden geleden kwam ik door mijn werk op een nieuwe locatie. Daar liep al voor mijn komst een kat rond en eigenlijk elke dag dat ik er was zag ik de kat of hoorde haar want er zit een stemmetje in. Ik bemoeide me door mijn werk vrij weinig met haar maar gedurende de maanden waarover we spreken zag ik de kat steeds vaker. Lief beest aanhankelijk en heel veel mauwen.

Plakken kaas
Uiteindelijk kreeg ze van de kantinemensen met regelmaat wat toegestopt maar een plak kaas is voor een kat als voor ons drie dubbele cheeseburgers, niet bepaald gezond. Ik besloot uiteindelijk maar een zak kattenvoer mee te nemen en het mauwen werd al heel wat minder. Ze viel aan alsof ze überhaupt nergens te eten kreeg.
Uiteraard weet ik dat je een kat beter niet kan voeren want dan blijft het komen, maar voor haar gezondheid zijn gewone brokken beter dan kaas en plakken worst. En gezien haar vrijwel constante aanwezigheid, ook ’s nachts, was het al snel duidelijk dat ze geen plek heeft anders zou ze daar wel zijn gaan eten.

Geen chip
Ze was er steeds vaker en ook ’s nachts en ondanks de woonwijk die zo ver wandelen niet is, ging ze ook niet tussendoor naar huis. Een enkel fluitje en ze kwam aanlopen alsof ze om de hoek ergens ligt te slapen. Te dichtbij voor de woonwijk en daarbij, ik fluit echt niet hard genoeg om die te bereiken. Een veeg teken. Iemand haalde er een chiplezer overheen en de kat bleek ook niet gechipt, ze stond toen al een tijd op Amivedi maar er kwam geen reactie. Geen chip en niemand die zijn kat mist, een veeg teken. Ging ze tussendoor toch nog naar huis, net genoeg om haar personeel niet te verontrusten?

Terecht zei iemand dat als ze een goed huis had ze daar zou zijn en niet op straat.

Amivedi
Toen kwam de dag dat eigenaar van het pand en verantwoordelijke voor de inhoud waarover ik niet kan schrijven, zei dat de kat weg moest. Uiteraard is het benaderen van een dierenasiel dan een goed idee, ware het niet dat die de kat niet komen halen. ‘Kom maar brengen’. Ochja joh doen we even na een dag van 12 uur werken, geloof je het zelf dat ik 25 kilometer om ga rijden? Poes ging met ons mee en tot nu toe heb ik elke dag gekeken of ze al op Amivedi staat. Het is de website voor gevonden en verloren dieren en ik kan je zeggen er staan er genoeg op, als ik die snoetjes allemaal zie dan weet je als eigenaar waarom een chip een goed idee is. De asielen in de omgeving zijn op de hoogte en alsnog kijk ik dagelijks Amivedi na.

Ze is welkom
Uiteraard hoop ik van harte dat de eigenaar de kat, zoals elk asiel in Nederland aangeeft, op Amivedi zet en ik de poes terug kan brengen. Maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in, zo lief aanhankelijk en tam als ze is, zou ze een huis moeten hebben waar ze welkom is. Voorlopig is dat bij mij, want ze is hier welkom tot iemand haar mist dat dat even duidelijk moge zijn. Ze is van de straat, heeft een warme plek en is aanhankelijk maar haar slappe staartje maakt wel dat ik binnenkort naar de dierenarts ga. Maar eerst wennen aan de katten familie hier.

Uiteraard snap ik het asiel, de kat is er prima aan toe allicht heeft ze een huis, maar zo niet dan gaat ze over een maand of wat gewoon in de verkoop. Hoewel ik er ernstig rekening mee hou dat ze alsnog gezocht wordt, denk ik ook dat ze gedumpt is. Voor nu is het afwachten en zullen we zien wat de toekomst brengt. Allicht gezinsuitbreiding en anders heb ik mijn goede daad voor het jaar weer verricht.

21 reacties

 • Regenboogvlinder

  Wat fijn dat ze jou heeft getroffen als reddende engel!
  Je trekt het aan denk je niet? 😉
  Mocht er niemand om komen zal ze ongetwijfeld een beter leven krijgen bij jullie!
  En dan wens ik jullie nog veel plezier met haar… Heb je haar al een naam gegeven?

 • minoesjka2

  O, maar in jou geval had ik precies hetzelfde gedaan. Zo’n beestje laat je niet aan zijn lot over.
  En wat een lief koppie heeft ze zeg, ik hoop dat de rest van de familie er ook geen problemen mee heeft.

 • Leo de meninggever

  Jammer dat zo’n diertje geen chip heeft, dat geeft toch een stukje ingebakken veiligheid. Onze katten zijn allemaal voorzien van zo’n ding en ik zou me echt gek zoeken als er een was gaan wandelen. Overigens begreep ik afgelopen week dat de asiels vol zitten met katten omdat veel ‘Corona-thuiszit-baasjes’ nu ze weer naar de bazen gaan ontdekken dat een kat best aandacht en verzorging vraagt en de diertjes dan maar dumpen…

 • Hans

  Ach wat een leuk blogje, het is een hartendief.
  Als je een kat voert blijft hij terug komen.
  Een buurvrouw van me had alle katten in de tuin omdat ze ze voerde.
  Goede zet van het kattenvoer. Hans

 • Dimario

  Wat een prachtbeest. Ze heeft vast een huis gehad, maar nu is dat niet helemaal duidelijk. Jammer dat ze niet gechipt is. Dat moet je toch wel doen.

  Love As Always
  Dimario

 • rietepietz

  De harem van Prins Doezel wordt weer grote, het lijkt me sterk dat er nu nog een eigenaar in beeld komt. In ieder geval is dit beestje nu onder de pannen ( of heb je geen pannendak op het huis)
  Het is wel een leukertje!

 • Karel

  misschien krijgt de eigenaar van het pand waar je haar trof last van muizen en mag de kat terug
  er lopen overal veel katten rond , of die ooit allemaal een huis hadden , je zou het toch wel denken
  zint eer je begint zou ik zeggen voor je een huisdier neemt

 • Sjoerd

  Dat is het nadeel van een kattenliefhebber. Nog liever meenemen dan achter te laten. Zo ben ik ook al aan katten gekomen. De twee die we nu hebben komen van een Belgische boerderij en waren daar niet echt welkom.