De herfst op haar mooist
Herfst

Fotoserie: De herfst op haar mooist

Het was mijn eigen idee maar al na een paar honderd meter had ik daar enigszins spijt van. Maar ik ben dol op de herfst en specifiek nogal dol op paddenstoelen. En dus zette ik door en sjokte het bos van Vught door op zoek naar de mooiste exemplaren.

Dat mijn favoriet de vliegenzwam is, zorgt wel voor enig ongeduld deze te vinden. De vliegenzwam is een beetje een zeurkous als het om goede locaties gaat en na jarenlange ervaring weet ik dat je een hoop geduld moet hebben. Kan ik wel opbrengen maar ondertussen speelde mijn pruthiel alweer op en loopt Vriendjelief echt te hard voor me.

Gelukkig is het bos in Veghel, nabij voormalig Kamp Vught, wel een prachtige omgeving en genoot ik dus enorm. Tot ik opeens abrupt stilstond en werkelijk de meest perfecte vliegenzwam een meter of twee van het pad stond en heerlijk zacht strijklicht op haar perfect ronde vorm viel. Wat een schoonheid maar nu ik er toch ben, wil ik meer.

We liepen bijna twee uur door dit bos, mede doordat ik zelf een verkeerde afslag nam. Na de wandeling had ik pijnstillers nodig maar ontevreden ben ik niet, ik heb de herfst op haar mooist vastgelegd.

19 reacties