Fotoserie: De herfst op haar mooist

De herfst op haar mooist

Fotoserie: De herfst op haar mooist

Het was mijn eigen idee maar al na een paar honderd meter had ik daar enigszins spijt van. Maar ik ben dol op de herfst en specifiek nogal dol op paddenstoelen. En dus zette ik door en sjokte het bos van Vught door op zoek naar de mooiste exemplaren.

Dat mijn favoriet de vliegenzwam is, zorgt wel voor enig ongeduld deze te vinden. De vliegenzwam is een beetje een zeurkous als het om goede locaties gaat en na jarenlange ervaring weet ik dat je een hoop geduld moet hebben. Kan ik wel opbrengen maar ondertussen speelde mijn pruthiel alweer op en loopt Vriendjelief echt te hard voor me.

Gelukkig is het bos in Veghel, nabij voormalig Kamp Vught, wel een prachtige omgeving en genoot ik dus enorm. Tot ik opeens abrupt stilstond en werkelijk de meest perfecte vliegenzwam een meter of twee van het pad stond en heerlijk zacht strijklicht op haar perfect ronde vorm viel. Wat een schoonheid maar nu ik er toch ben, wil ik meer.

We liepen bijna twee uur door dit bos, mede doordat ik zelf een verkeerde afslag nam. Na de wandeling had ik pijnstillers nodig maar ontevreden ben ik niet, ik heb de herfst op haar mooist vastgelegd.

19 thoughts on “Fotoserie: De herfst op haar mooist

 1. Ik heb dit jaar weinig vliegenzwammen gezien, maar inderdaad wel heel erg veel andere paddenstoelen.
  Weer prachtige foto’s Liesbeth

 2. Ja natúúrlijk val jij voor rood met witte stippen. ;-) Juweeltjes maar wees toch een zuinig op die hiel van je anders blijf je daar maar mee tobben. Klim desnoods bij Frans op z’n rug, doet hij vast met liefde voor je.
  ( Uw wens is mijn bevel, je staat er weer keurig bij)

 3. Mooie foto’s hoor! Ik geniet ervan!
  Heb wel eens languit op de grond gelegen om dergelijk mooie opnames te maken. Dit was voordat ik een kantelbaar display op het toestel had! 🥴

  Wat die hielspoor betreft:
  Ik HAD er ooit ook last van, maar dat is na gebruik van steunzolen (die ik vaarwel heb gezegd) na ca. één jaar of wat, verdwenen! Er is hoop!

 4. Je dromerige foto’s van een bos vol paddenstoelen zorgde voor een hemelse beleving van de herfst

 5. Wat een prachtige foto’s! Ik ken het ja, de verlegenheid van de vliegenzwam (ook mijn favoriet), maakt hem lastig vindbaar inderdaad. Maar je zoeken werd beloond. Vervelend dat je zo’n pijn had en pijnstillers nodig had nadien.

 6. Jammer van de pijn maar ik kan alleen maar zeggen dat je foto’s werkelijk prachtig zijn hoor. Vooral ook de zachte bokeh in de achtergrond vind ik er bijzonder aan. Fijn weekend gewenst en groetjes.

 7. Oh, wauw, balen van die pijnstillers die nodig waren, maar dit is inderdaad wel de herfst op z’n allermooist.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top