Persoonlijk

Vragende theezakjes 2

De koffie op mijn werk is niet te banken, misschien een enigszins straffe wijze om een blog te beginnen maar het is de reden dat ik een pak thee kocht bij een bekende grootgrutter en zag dat er vragende theezakjes in zaten. O ja dat was er ook nog. Gelukkig ben ik niet de enige op mijn werk met een voorliefde voor fatsoenlijke thee en inmiddels heb ik heel wat nieuwsgierige theelabeltjes opgespaard en moet ik naar waarheid zeggen, het zijn best leuke vragen.

Wie is de grootste theeliefhebber die je kent?
M’n vader, die drinkt liters op een dag, English blend maar gewoon het huismerk van de hofleverancier o en met een wolkje melk.

Wat is het beste advies dat je ooit heb gekregen?
Ik kreeg het advies ooit twee keer in een week, twee toenmalige vrienden wezen me op werk als tramconductrice. Wie wil nou niet betaald worden om door de mooiste stad van Nederland gereden te worden? Ik deed er meteen nog een opleiding bij en kan niet anders zeggen dan dat ik enorm veel geleerd heb daar en dat ik daar nu nog steeds baat bij heb.

Wat zou je doen als je voor één dag weer kind was?
Naar mijn opa en oma gaan je weet pas wat je mist als het er niet meer is helaas.

Waar kun jij echt van genieten?
Tegenwoordig zijn dat hele simpele dingen, de koffie die ’s morgens voor me gemaakt wordt de katten die het naar hun zin hebben en de tuin die het goed doet. Sinds de Covid pandemie weet ik dat het bezoeken van mijn familie en de kringloop de echte dingen zijn die ik mis. Een dagje weg een trippie, van dat soort dingen geniet ik nog het meeste.

Waar vlieg je heen als je voor 1 dag piloot zou zijn?
Terug naar de landingsbaan, gek!

Waar geef je te veel geld aan uit?
Boodschappen en benzine of hadden jullie verwacht dat ik hier boeken zou antwoorden? Neem van mij aan dat die niet duurder zijn geworden het laatste half jaar.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik wil nog eens naar Doel met de Willys jeep maar ook Massed Pipes and Drums in Edinburgh Castle staat er op.

Welke alledaagse dingen maken jou gelukkig?
Een dag vrij zijn en niets moeten. Koffie een goed boek en op mijn bankje in de tuin zitten.

Naast wie zou jij het liefst willen wonen?
Het zou voor de verandering best eens leuk zijn om goede buren te hebben en niet in een roddeldorp als het mijne te wonen. Naast mijn familie zou best makkelijk zijn maar uiteindelijk geloof ik dat ik overal mijn draai wel zou kunnen vinden als de supermarkt maar niet te ver is.

Wat is je favoriete gerecht?
Gebraden kipfilet patat en (snij)bonen.

Hoe ziet de wereld er uit over 10 jaar?
Ik denk dat nog niet iedereen in de gaten heeft in wat voor een bizarre tijd we leven en daarom vermoed ik ook dat de wereld er dan heel anders uit ziet en zeker niet mooier.

Wat is jouw favoriete seizoen van het jaar?
Ik ben al mijn hele leven dol op de herfst maar de lente komt er dicht achteraan.

Wat heb je het laatst gekocht?
Boeken, iemand verbaasd?

Wat was als kind jouw droombaan?
Ik wilde bibliothecaresse worden, de liefde voor boeken klopt wel maar ik ben niet bepaald stil of geschapen voor een kantoorbaan.

Wat is je meest favoriete kledingstuk?
Ik draag vaak een fietsbroekje zonder zemelap. Meestal onder een joggingbroek en ook als pyjama. Het hoort bij mijn binnenhuiskleding net als een zelfs voor mij oversized grijze hoody.

Als je door de tijd kon reizen naar welke tijd zou je dan willen?
Naar de tijd van mij als puber om weer bij mijn opa en oma langs te kunnen gaan om nog eens een goed gesprek met ze te hebben.
Concert van Freddie Mercury met Queen zou een goede tweede optie zijn misschien voor als opa en oma net even niet thuis zijn.

Wat staat er op je verlanglijstje?
Een objectief met een prijskaartje om van te huilen zo duur dus die blijft nog wel een tijd op dat lijstje staan.

Wat is de perfecte snack voor bij de thee?
Koekjes zoals bastogne, speculaas of hele simpele cake. En ongeveer alle Britse uit deze doos.

Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos?
Gezien ik graag mijn boeken droog hou wordt dat de bajes alhoewel ik verrekte weinig ruimte overhoud als ik al mijn boeken meeneem. Wel een dikke kans dat ik ze eindelijk eens uit kan lezen. Maar of de cipier het waardeert als ik zeg dat hij stil moet zijn omdat m’n boek bijna uit is, weet ik niet.