Tuinlog; Nieuwe plantjes, oude vijanden en een torretje

Tuinlog; Nieuwe plantjes, oude vijanden en een torretje

Tuinlog; Nieuwe plantjes, oude vijanden en een torretje

Wat een beetje fatsoenlijk weer voor de tuin doet zeg. Zodra de regen eindelijk ophield en de zon kwam, leken alle plantjes door te schieten. Ook hebben Frans en ik bepaald niet stilgezeten en heb ik wat veranderingen doorgevoerd in de tuin. Tuinlog; Nieuwe plantjes en oude vijanden.

Een bloementuin
Omdat ik of onze tuin of beide niet geschikt zijn voor groente heb ik halverwege april een aantal leegstaande potten ingezaaid en daar ben ik matig tevreden over. Ik was overigens wel zo slim om een foto te maken van de bak met het zakje zodat ik voor volgend jaar weet wat ik niet meer moeten kopen. Tot nu toe bloeit alleen de Alyssum en dan ook nog maar de helft van de bak geen idee wat er met de rest van de zaadjes gebeurd is, mochten ze zich bedenken dan moeten ze maar langs de anjers kruipen.

Oude vijanden
Tot een paar weken geleden dacht ik er echt vanaf te zijn, maar helaas is de Haagwinde ook weer terug. Met de herinneringen aan vorig jaar in mijn hoofd zocht ik op wat ik eraan kan doen. Het enige effectieve is gif of verhuizen. Ben ik beide niet van plan dus sjor ik af en toe wat van de rommel weg en kijk vooral boos de andere kant op als dat tering onkruid weer op een nieuwe plaats boven komt.

Grote vriend, geniet van de bloemen ben er weg van.

Torretje
Nog niet lang geleden was ik niet bepaald fan van tuinieren en één van de redenen was toch wel de vuiligheid die je er tegenkomt. Hoeveel slakken ik al van mijn primula’s gehaald heb dit jaar pffff. Van de week greep ik ook heel fanatiek de plantenbak in en zag net op tijd dat er een teringtor in de bak at. Grote vriend geniet van de bloemen ik ben er weg van. En kwam terug met Frans. Ooo zegtie het is maar een meikever, ’t is het juni zei ik hem. Frans vond dat ik teringtor met rust moest laten wat ik zeker van plan was. Weer eens ben ik blij dat ik niet in zo’n honkietonkie land woon waar ze dit soort griezels of hun larven eten.Tuinlog; Nieuwe plantjes, oude vijanden en een torretje
Exit voor de cyclamen
De bloemetjes bij het grafje hebben er de brui aan gegeven of misschien heb ik dat wel gedaan en hebben ze dat gevoeld. Oftewel wie het ook zei ja je had gelijk cyclamen zijn krengen en ze zijn dood en ze komen er nooit meer in. Dat gezegd hebbende ik kocht bij de Lidl iets met roze bloemetjes die ondanks Mickeys verwoede graafpogingen gewoon hun ding doen. En ik ben van de week naar de tuinwinkel geweest, twee keer(!), maar dat is is voor een volgende tuinlog.

22 thoughts on “Tuinlog; Nieuwe plantjes, oude vijanden en een torretje

 1. Gelukkig is vrouwlief de tuinman in onze relatie. Ik snoei in haar ogen verkeerd, te veel, snap niets van verschil tussen onkruid en echte planten en zo meer. En ik houd het graag zo….:)

 2. ja ik had een pracht dag , ondanks de regen
  liep er gewoon te genieten , en ja ik moest zo lachen om dat kleine pestkop gorillaatje :)
  vond de foto’s wel geslaagd en ja die van de leguaan was ook mijn topper

 3. Die meikever vind ik wel heel gaaf, zo’n mooi dier…Die zijn hier helemaal niet in mijn tuin en wat je niet hebt, wil je wel hebben. Het blijft stoeien in een tuin, het een wil wel de ander niet, zo blijf je lekker bezig. Maar het is ook weleens jammer natuurlijk.

 4. Een tuin is fijn om te hebben, maar er zit wel vrij veel werk aan hoor.

 5. Hier hebben we beiden groene vingers dus dat komt altijd goed. We kopen nooit wat in het tuincentrum. Alles daar is met gif behandeld.

 6. Wat is er al veel verandert in je tuin.Je wordt nog een echt bloemenvrouwtje

 7. De vruchten va noeste arbeid.
  @ Kan niet zo goed type door een operatie aan mijn hand. Hans

 8. Haagwinde uittrekken geeft op elk breekpunt nieuwe planten , is te bestrijden met een biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel , maar zonder flysofaat ( van het www )
  die torretjes zijn mooi en nuttig
  en jij gaat gewoon door , en zo kweek je groene vingers :)

 9. Mooi om zo’n meikever in je tuin aan te treffen. Hier kan ik vorige week voor het eerst eentje fotograferen, een feestje!
  En wat de tuin betreft, zeg ik altijd maar dat hij nooit echt klaar mag zijn. Een tuin is in feite ook een soort van levend organisme, de kunst is om een goed evenwicht te vinden, waarbij de tuin na verloop van tijd in zekere zin zelf het werk doet. :-)

 10. Maar toch, al doende leer je toch van alles en is er toch al veel fleurigs te zien in je tuin. Ongevraagde mee eters zullen altijd een probleem blijven maar doen aan de andere kant ook wel nuttige dingen voor de tuin.

 11. Als de meikever een onderkomen zoekt in je tuin,
  dan moet het daar wel gezond zijn om te leven !

 12. Tuinieren, ik heb zo’n bewondering voor mensen die er iets van maken. Bij ons lukt het moeizaam, enkel het onkruid tiert welig.

 13. Ik lees net dat de haagwinde onkruid is, ik vond het wel een mooie plant. Maar gelukkig heb ik hem nog niet in huis.

  :Love As Always
  Dimario

 14. Ik zie daar heerlijke bloemen staan in je tuin maar haagwinde is een vreselijke vijand!
  Prachtig met die meikever, wat een plezier.

 15. Je tuin heeft duidelijk genoten van de regen. Wat een leuke meikerver zie ik daar tussen de bloemen :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top