Lies tuiniert

Lies tuiniert

Lies tuiniert

Was in de tuinwinkel geweest, weten jullie nog, niet mijn ding. Sta je op de parkeerplaats met je kar, hmm geen doos en dat spul flikker je toch ook niet op de achterbank. Een krat gevuld en met hier en daar nog een potje in een zijvak reden we naar huis. Het goede weer was voorbij maar dat paste helemaal bij mijn humeur want Lies tuiniert niet graag. Heb er geen gevoel mee behalve mooie foto’s maken dan. De waardering voor de natuur is er maar om nou elke week op m’n knietjes door de tuin te schoefelen, denk het niet nee.

Dus bepakt met niet 1 jarige plantjes ik bedoel je denkt toch niet dat ik dit volgend jaar weerga doen hè, een schep, handschoenen en een zak potgrond ging Frans aan de slag. Last van m’n rug niet spontaan toen trouwens, zo erg ben ik niet. Ik moet gewoon geen beestjes fotograferen in een t-shirt met koude wind. Ik prutste de plantjes uit hun potjes en onderwijl betrok de lucht. Dat we meer plantjes dan alleen voor bij het grafje van Marion hadden, dat was bewust. Want ook bij het minikapelletje moest maar eens wat gebeuren, behalve heel natuurlijk uitdijend onkruid.

Ondanks m’n rug groef ik paardenbloemen uit en maakte ruimte. En terwijl de eerste druppels vielen plantte Frans de bloemetjes die ik hem aangaf. Lavendel, Salvia Merleau een soort Salie blijkbaar, Engels gras, Hebe en cyclaam. Divers spul en diverse kleuren en terwijl de hemel ze van water voorzag (en ons ook) kan ik alleen maar hopen dat ze het overleven. Tot die tijd kweek ik spierballen en plons ik dagelijks 20 liter water bij hun worteltjes. Want Lies tuiniert niet graag maar met hangende pootjes terug naar de tuinwinkel om nieuw spul te halen vind ik nog veel vervelender.

30 thoughts on “Lies tuiniert

 1. Het ziet er heel professioneel uit hoor! Ik ben een echte plantkneus, dus ik heb alleen maar respect :D

 2. Ik vind het wel leuk om in de tuin aan de slag te gaan.
  Maar de zijtuin, pfff, die staat aardig vol, en probeer ik zo onderhoudsvrij mogelijk te houden.
  Achter wat planten in potten.
  Maar ook een paar bakken met komkommer, framboos, munt :)
  Dus tuinieren vind ik leuk maar moet er niet te veel voor moeten doen.
  Een levensloopbestendige tuin, dat is mijn doel.

 3. Goed bezig hoor :-) Ik ben vanmorgen op mijn balkon aan het tuinieren geweest, nadat ik dinsdag een bezoek aan een tuincentrum had gebracht dankzij mijn zus. Trouwens ik doe dat allemaal wel graag, had echt heel graag een tuin gehad, maar ja ……… in Rotterdam?

 4. Toen buskusmotrupsen mijn plantjes voor de deur hadden weggevreten moesten er vervangers komen. Dus de oude uitgraven (wortels lekker diep..) de grond omspitten, nieuwe kopen, ingraven met speciale grond en dan een paar dagen achter mekaar water storten om d e wortels te helpen…Dat was het dan wel. Verder sjok ik achter vrouwlief aan en doe wat zij zegt. Dat is de enige plek waar ik dat doe. Want tuinieren is een crime voor mensen zoals ik…

 5. Ik heb geen verstand van plantjes hè. Maar ze staan er sinds 28 april in en de bovenste foto is van gister.

 6. Het ziet er anders uit alsof je een geweldige tuinier bent. Ik vind het heerlijk om bij anderen mooie tuinen te zien, maar zelf begin ik er niet aan.

 7. Haha, je bent net zo,n tuinier als ik.
  Vind allemaal mooi als het groeit en bloeit, maar mijn inbreng is minimaal. Hans

 8. Ik tuinier ook niet zo vaak, maar als ik het doe vind ik het lekker ontspannend! Zoals vandaag onkruid wieden :) En als ik plantjes koop ga ik ook voor meerjarigen hoor!

 9. Regen.. in je fantasie zeker, want het is hier al maanden kurkdroog. Die drie druppels op een dag rekenen we niet mee.

  Love As Always
  Di mario

 10. Ik tuinier ook echt niet graag, maar soms moet het, zoals vandaag… onkruid wieden… ? Dan is mijn humeur echt niet goed…

 11. Plantjes staan er nu denk 2 weken in. Bovenste grote foto is van vanmorgen. De kleine witte zijn uitgebloeid maar de cyclaam doet het nog prima. We zullen het zien.

 12. En dan neem je een cyclaam mee, dat is zeker niet het makkelijkste plantje. Er aan gedacht om het gat waar je een plantje in zet éérst vol te plenzen met water? Dat scheelt je heel veel water geven en het plantje slaat eerder aan. Die paas spetters regen die er gevallen zijn gaan niet genoeg zijn.;-(

 13. Leuk als het allemaal lukt met de plantjes en bloemetjes…
  Wij hebben heel zware kleverige kleigrond in de tuin, niets wil daar groeien… behalve wild gras en onkruid enzo. Daarom dat ik zo geniet van andere tuintjes waar het planten en bloemen leven wel lukt :-)

 14. Oh, laat mij maar struinen door eender welk tuincentrum, heerlijk. Maar nu even niet zo vaak, helaas …..

 15. Gelukkig dat iedereen graag wat anders doet,maar misschien wordt je aangemoedigd het nogmaals te proberen als je ziet hoe goed ze het doe.Ben eens benieuwd naar het vervolg

 16. Geef mij een tuin ennnik maak er iets moois van. Voor de basis geef ik wat geld uit en de rest probeer ik zoveel mogelijk bij elkaar te scharrelen. Het bij elkaar scharrelen van planten en struiken is op zich al een sport om te doen.

 17. Samen tuiniert het prettigst. Dat kan ook zijn: jij leest een boek, Frans poot de plantjes. Ik praat uit ervaring (-: De truc is je tuin zo vol te hebben dat onkruid geen kans (meer) krijgt.
  Je zult veel plezier van je plantjes krijgen!
  Tuincentra…vreselijk. Net als Ikea en bouwmarkten.

 18. Prima aanpak.. en mooi op tijd geplant. Het ziet er heel goed uit. Heb zelf ook in die tijd plantjes gezet en die doen het ook goed gelukkig.. ook wel met elke droge dag even wat water erbij, anders kun je inderdaad straks weer opnieuw beginnen!
  Doezel vindt het Engelse gras wel wat zo te zien.. als de salie sterk ruikt, zullen de katten dáár in ieder geval bij uit de buurt blijven.. ik heb daar rozemarijn voor staan, want de buurkatten durven hier nog weleens wat achter te laten in de tuin en dat is ook niet prettig tuinieren hehe. :-)

Comments are closed.

Back To Top