Boeken en films

Het boekenprobleem opgelost

Vorige week liet ik mijn eerste kringloopvondsten na maanden zien en deelde daarbij dat ik zo verbaasd was dat ik geen enkel boek had gevonden. Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel kringlopen af ben geweest zonder ook maar één boek te vinden en ja dat zat me dwars. Want het aantal nog te lezen boeken was ernstig aan het slinken en dat beviel me totaal niet.

Ik dacht aan de Minibiebs die ik af kon gaan, maar de laatste maanden heb ik er vrij weinig leuks in gevonden. Ik vind Minibiebs geweldig, maar als er al een boek van mijn smaak instaat dan heb ik die waarschijnlijk al gelezen. Of zoals laatst was het één van de boeken die ik er zelf ingestopt had. Ooit lang geleden en niet in dat kastje. Maakt het wel leuk trouwens. Maar ik was dus nog geen stap verder en ik merkte dat ik langzamer ging lezen of nou ja minder vaak en minder pagina’s. Complete onzin want je stelt het onvermijdelijke alleen maar uit en dat is niet mijn stijl.
En dus ging ik naar één van de kringlopen die eerst te druk was. Op een maandag een half uur voor sluitingstijd. En dat was een goede keuze want ik vond het ene boek na het andere in complete rust met amper klanten. En toen moest ik nog in de kast kijken die speciaal gericht is op de Tweede Wereldoorlog. Hebben ze daar een kast voor, geweldige zaak die Het Goed in Schijndel.

Dik tevreden met mijn stapel boeken verdween ik naar huis waar ik 2 avonden later mocht horen dat veel dingen weer open zouden gaan. Waaronder uiteraard eindelijk de bibliotheek. Natuurlijk had ik dat al gehoopt en stiekem ook wel een beetje verwacht maar mocht het ergens weer mis gaan en toch nog op zich laten wachten, dan heb ik ook voor de toekomst het boekenprobleem opgelost.