Het boekenprobleem opgelost
Boeken en films

Het boekenprobleem opgelost

Vorige week liet ik mijn eerste kringloopvondsten na maanden zien en deelde daarbij dat ik zo verbaasd was dat ik geen enkel boek had gevonden. Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel kringlopen af ben geweest zonder ook maar één boek te vinden en ja dat zat me dwars. Want het aantal nog te lezen boeken was ernstig aan het slinken en dat beviel me totaal niet.

Ik dacht aan de Minibiebs die ik af kon gaan, maar de laatste maanden heb ik er vrij weinig leuks in gevonden. Ik vind Minibiebs geweldig, maar als er al een boek van mijn smaak instaat dan heb ik die waarschijnlijk al gelezen. Of zoals laatst was het één van de boeken die ik er zelf ingestopt had. Ooit lang geleden en niet in dat kastje. Maakt het wel leuk trouwens. Maar ik was dus nog geen stap verder en ik merkte dat ik langzamer ging lezen of nou ja minder vaak en minder pagina’s. Complete onzin want je stelt het onvermijdelijke alleen maar uit en dat is niet mijn stijl.
En dus ging ik naar één van de kringlopen die eerst te druk was. Op een maandag een half uur voor sluitingstijd. En dat was een goede keuze want ik vond het ene boek na het andere in complete rust met amper klanten. En toen moest ik nog in de kast kijken die speciaal gericht is op de Tweede Wereldoorlog. Hebben ze daar een kast voor, geweldige zaak die Het Goed in Schijndel.

Dik tevreden met mijn stapel boeken verdween ik naar huis waar ik 2 avonden later mocht horen dat veel dingen weer open zouden gaan. Waaronder uiteraard eindelijk de bibliotheek. Natuurlijk had ik dat al gehoopt en stiekem ook wel een beetje verwacht maar mocht het ergens weer mis gaan en toch nog op zich laten wachten, dan heb ik ook voor de toekomst het boekenprobleem opgelost.

29 reacties

 • meninggever

  Al zou ik nooit meer iets vinden bij de kringloop of zo, voorraad genoeg. Ondanks dat ik diverse boeken door elkaar heen lees. Ook over WO2. ‘Woman Power’ is er zo een, over krachtige vrouwen die in WO2 van belang waren als ondersteuning voor mannelijke soldaten. Vliegeniersters, verpleegsters, maar ook ontwerpsters die o.a. prachtige pin-ups maakten voor op de Amerikaanse vliegtuigen….Dan lees ik nu een boek over onze moderne maatschappij van Geert Mak en een boek over alles wat met Amsterdamse geschiedenis en samenleving van doen heeft. Best lekker allemaal….Maar nog vele planken te gaan…

 • Kakel

  “Is uw man al af?” Wat een geweldige titel!
  Toen Joris en ik trouwden vroeg een vage bekende: “Heb je hem al afgericht?”
  Ik zei: “Hij was van zichzelf al zindelijk.” Meer dan vaag is de bekende nooit geworden…
  Boeken..daarvan heb je er nooit genoeg. Ik ben blij dat de bieb weer open is.

 • VillaSappho

  Ik ken dat maar heb het vooral met boeken over de oorlog (iemand verbaasd) daarom kijk ik tegenwoordig eerst of het boek in de bibliotheek te krijgen is. Scheelt aardig wat geld. Ik breng boeken niet terug naar de kringloop maar geef ze weg of doe ze in een minibieb.

 • Ilona Wielinga

  Heerlijk om met zo’n stapel boeken thuis te komen. Ik slaag ook altijd bij Het Goed hier in Assen, ik moet mezelf altijd inhouden om niet met een halve boekenkast thuis te komen. Maar er zijn een aantal schrijvers die -zonder uitzondering- altijd meegaan, of er nou een hele stapel ongelezen boeken ligt te wachten, of niet.

 • Audrey

  Ooo, ‘Mijn zus woont op de schoorsteenmantel’ vond ik echt prachtig en ontroerend…

 • BraCom

  ik zou er voor jaaaaaaaaren mee vooruit kunnen :-) ik lees namelijk zelden een boek .
  wel leuk dat je weer wat materiaal hebt kunnen vinden, en fijn dat de bibliotheken weer open gaan.

 • RenéSmurf

  Het is ook maar net wat je als probleem ziet. Ik heb ook makkelijk praten, met een boekenwinkel om de hoek, en her en der zijn vast wel oude boeken ook, maar nu kan de bibliotheek dus ook weer. Ik lees zelf nooit boeken.

 • Hans

  De kringloop heeft voor mijn zoon toch de hele serie Winnetou bij elkaar gevonden, jaren terug.
  De minibieps zijn ook interessante plaatsen om iets unieks te vinden. Hans

 • Mrs. T.

  Mijn zus woont op de schoorsteenmantel vond ik echt heel mooi. En verder staan er wel wat bekende titels tussen. Fijn dat het gelukt is!

 • Rietepietz

  Intrigerende titel; “Is Uw man al af”, ik zou zeker even de achterflap lezen als ik dat boek tegenkwam. “Mijn zus woont op de schoorsteenmantel” heb ik dan wel weer een idee over waar het over zal gaan !

 • Wanda

  Ik ben ook bijna door mijn voorraadje heen en wil dolgraag weer naar de bieb. Deze is sinds deze week weer geopend, maar helaas vrij beperkt waardoor een bezoek aan de bieb er voor mij helaas nog niet in zit.

 • Bertie

  Mooi stapeltje al ken ik niet alles.
  Hier is de bibliotheek ook open. Onder voorwaarden zoals afspreken, mandje, andere ingang. Begrijpelijk. Ik wacht nog even, heb pas weer een paar boeken gekocht..

 • VillaSappho

  Je herkent ze, leuk! Na jaren en jaren eens meegenomen van Lidl. Smaken precies als vroeger. De naam vind ik nog steeds twijfelachtig maar het is wel met zonder tussen N.

 • VillaSappho

  Het Achterhuis mag je best eens lezen. De rest is geen fantastische kost. Het Achterhuis geef ik trouwens steeds weg. Aan jonge mensen om ze kennis mee te geven over de oorlog.

 • petergreyphotography

  Interessant stapeltje. Ik geloof niet dat ik er een van gelezen heb, zelfs niet het Achterhuis, wat toch eigenlijk wel schande is. Is de titel van het boek van Esther Verhoef: Is uw man al af? Fijne titel! (Menig vrouw zal nu nadenkend op de lip bijten) :-)

 • Suskeblogt

  Ik heb ook nog een stapeltje boeken die op mij wachten. Ik dacht die te lezen tijdens mijn corona vrije dagen maar is er nog niet veel van in huis gekomen.