Nieuwe muziek 6: Upbeat celtisch en wat burengerucht

Nieuwe muziek 6: Upbeat celtisch en wat burengerucht

Nieuwe muziek 6: Upbeat celtisch en wat burengerucht

Hoe vaak ik vroeger niet teksten op een blaadje stond te kladderen in de hoop het te kunnen vinden als ik thuis was. Ik moest er van de week aan denken toen ik de kenmerkende stem van Blaudzun herkende maar de titel van het nummer me niet te binnen wilde schieten. Eenmaal thuis wist ik het, de muziek zit in de wielrenfilm Ventoux een heerlijk zomerse en Nederlandse film waar ik pasgeleden het vervolg van las in het boek Ferrara. Echt een tip ook dat boek. Om terug te komen op Blaudzun dat is de artiestennaam van de uit Arnhem afkomstige Johannes Sigmond. Waarschijnlijk niet heel toevallig is Blaudzun wielerfan en komt zijn artiestennaam van de wielrenner Verner Blaudzun. Blaudzun heeft een heel eigen stijl waarin vooral het drama en de teksten heel erg geweldig vind.

Blaudzun – Powder Blue verwijst naar de hoofdpersoon in de film die werkelijk prachtig blauwe ogen heeft.

Green Clouds- Keltronic
Ze zijn van oorsprong Italiaans zover ben ik al maar hun website kent geen vertaling en eigenlijk vind ik dat prima. Ze zijn goed, die hobo (oboe in het Italiaans) klinkt leuk en hier geniet ervan.

Marcus Warner – Carried Home
Het nummer kende ik al maar hoorde ik na een lange tijd terug en opeens viel me (weer) op hoe mooi de tekst van nummer is. Het wakkerde mijn verlangen naar mijn geboortegrond nogal aan en ook een rondje strand spoelde speelde door mijn hoofd. Overigens is het nummer geschreven door Marcus Warner maar spelen en zingen diverse mensen mee met onder andere de babpipe, fluit en viool. Verklaart meteen weer waarom ik het zo geweldig vind. Marcus Warner is overigens een Brit die vanaf zijn 14e componeert zijn muziek is in diverse films en reclamespotjes gebruikt en omvat zowel Ierse, als klassieke en Aziatische invloeden.

Efisio Cross – Nothing is impossibe in you believe
Met enige verbazing deel ik hier blijkbaar het eerste nummer van deze fantastische componist. Efisio Cross is een jonge gast geboren in maart 1991 in Frankrijk en zoals de titel van het nummer doet vermoeden, is hij zeer gelovig. Het is te horen in zijn muziek maar niet overheersend en niet hinderlijk. In zijn bijgaande teksten verwijst hij naar delen uit de Bijbel en hoewel ik de behoefte niet voel het boek weer open te slaan vind ik het wel mooi dat hij dit soort geniaal fantastisch intense muziek kan schrijven aan de hand van kleine frases uit een zeer groot boek. Gelukkig begint het langzaam tot de wereld door te dringen dat hij een groot musicus is. Inmiddels wordt zijn muziek in films gebruikt en in beeldmateriaal van het Britse koningshuis. Hoewel ik veel muziek van hem luister kreeg ik van dit nummer de eerste keer zoveel kippenvel dat het onmogelijk is voor mij om dit niet te delen.

Mocht je na dit nummer intens verlangen naar wat stevigers, dat komt goed uit. Ik had niet de meest fantastische week en heb sindsdien zwaar de behoefte aan wat stevigere muziek. Burengerucht maar dan een standje erger zeg maar. Het mapje met muziek heb ik toch minimaal een jaar of drie niet aangeraakt en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vond dit juweeltje van gezellige muziek terug te vinden:
Ensiferium – Heathen Horde

19 thoughts on “Nieuwe muziek 6: Upbeat celtisch en wat burengerucht

 1. Ik wist wel dat Blaudzun een artiestennaam was, maar niet wat zijn echte naam is. Is alweer een tijdje geleden dat ik naar zijn muziek geluisterd heb, goed idee om dat weer eens te doen.

 2. Helaas, vaan geen een van de nummers werd ik warm. Maar we kunnen niet allemaal dezelfde smaak hebben.

 3. Zoonlief voedde me ooit op met Metallica en zo meer. Daarna ben ik toch wat anders gaan luisteren naar nieuwe muzieksoorten. Soms bevalt het me meer dan in andere gevallen. Als ik het automatisch ga meezingen is het goed….

 4. Bij een aantal nummers zie ik in gedachten hele hordes meisjes dansen met het bovenlichaam onbeweeglijk( voor zover dat kán als je springt) Hoort gewoon bij de muziek. In het laatste nummer doet een meneer ernstige pogingen z’n stem te verpesten, Het klinkt nog aardig ook.

 5. AH de foutmelding staat in de WP reader, niet op mijn website zelf. Ik weet dus iets meer maar ook niet veel.

 6. Muziek die bij je past is een medicijn voor je geest.
  Luister er maar volop naar. Hans

 7. Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/7/0/1/liesbethblogt.nl/httpd.www/wp-content/themes/refined-magazine/candidthemes/functions/hook-misc.php on line 125
  Hoe vaak ik vroeger niet teksten

 8. Ben een muziekleek maar heb wel een CD met Keltische muziek die ik prachtig vind.
  De Keltische muziek beluistert, laat maar komen.

  Geen probleem met de meldingen wel een rare melding altijd aan het begin, zal het eens kopiëren en doorsturen, misschien helpt het om het probleem op te lossen voor je volgers.

 9. Een stukje muziek kan er altijd in. Ik kijk toch geen voetbal.
  Het is tijden geleden dat ik updates van je blog ontving zodat ik niet meer langs kwam. Zijn er nog mensen die dit probleem hebben/hadden ?

 10. Die is lekker… zit net voetbal te kijken, kom jij met muziek aan. Maar toch even geluisterd. Gelukkig kan ik meerdere dingen tegelijk. ;-) Je afsluiter is helemaal heerlijk.

  Love As Always
  Dimario

 11. Als ik dan toch moet kiezen ga ik voor Green Clouds met Keltronic…

 12. Johannes Sigmond ken ik van het tour programma Avond Etappe
  verder zegt de muziek mij niets

  ik ook geen fan van deze hitte , al kan ik er gelukkig aardig tegen , maar het benauwde weer is de pest voor de Longemfyseem :(
  denk dat jou laptop het warm had van de filmpjes hier , niet van die ene bij mij :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top