Relaxed leven

Relaxed leven

Relaxed leven

Politiek is niet iets waar ik me veel mee bezig hou. Ik stem omdat ik vind dat het zo hoort maar daar blijft het bij. Wel ben ik iemand die zich zorgen maakt over het milieu en dan bedenk ik me, wat hebben die Forum voor Democratie-stemmers en de nog bestaande stemmer voor de PVV toch een relaxed leven.

Lekker 4 keer per jaar op vakantie, naar de zon of naar de sneeuw en dat natuurlijk met het vliegtuig. Want dat kan. En dan natuurlijk ala de leider met een tactisch geplaatst handje naakt aan de rand van een zwembad gaan leggen zodat er een mooi Instafoto gemaakt kan worden. Totaal geen moeite met de zon want lekker bruin is mooi. Ook totaal geen moeite met de 5 kilometer verderop gelegen sloppenwijk waar de mens een gruwelijk hongerdood sterft. Maar dat is een andere cultuur en dat is sowieso al niet goed. Nee joh lekker onbeperkt biefstuk aanbranden op de Green Egg BBQ of natuurlijk in de achterlijk grote bak naar een andere jetsetfamilie scheuren voor een aperetiefje van welk soort slecht behandelt en/of pas geschoten dier dan ook.

En ondertussen allerlei onzin roeptoeteren en vergenoegend rondkijken zodra het boerkaverbod ingaat. Mensen ik zie graag een moslima met een hoofddoek, de jonge vrouwen van mijn leeftijd zien er zoveel beter uit met subtiele make-up en zonder dat ze al hun door God/Allah/Anders geschonken schoonheid bedekken met stukjes stof kleiner dan mijn zakdoek.

De Varkensindustrie in Brabant vervuilt en kost mensenZullen we ons druk gaan maken om dingen die er wel toe doen? Het totale gebrek aan betaalbare huurhuizen bijvoorbeeld? Een hele wijk in Rotterdam moet tegen de vlakte om er andere huizen neer te zetten. Groter en meer dan 100 minder. En duurder uiteraard want hé wie gaat het betalen? Juist de burger. Om precies te zijn degene die na meer dan 30 jaar in dezelfde wijk en vaak ook hetzelfde huis, echt niet zit te wachten op een huis met alle moderne voorzieningen en een hogere huur. En gewoon weten dat ze nooit meer die ruimte voor dat geld krijgen. En zeker niet meer zo dicht in de buurt van werk/centrum of voorzieningen. Die worden de stad uit gedeporteerd naar omliggende ellende. Naar huizen met voorzieningen die ze niet hoeven. Voor hen geen slimme meter die precies weet wanneer je thuis bent en al die informatie fijn automatisch deelt met deze of gene zogenaamd opgeslagen voor onderzoeksdoeleinden. Allemaal van het gas af, uiteraard, maar ten koste van wat en vooral wie? Het aantal daklozen stijgt, we zouden ons dood moeten schamen, maar wie zijn wij? De tijd van je vastketenen aan iets is toch al lang voorbij. Geld gaat altijd voor.

Hele weilanden worden al jaren opgeslokt door woonwijk en industrieterrein. Volgepropt met huizen die de gemiddelde alleenstaande niet kan bekostigen omdat hij/zij/anders net teveel verdient voor huurtoeslag. En wat te denken van alle achtertuinen die boom en grasvrij moeten zijn? Want de mensch heeft geen tijd voor onkruid wieden, dus als er al iets te zien is, dan meteen gif erover en terug naar Fakebook of Netflix. En dan vragen ze zich nog af waar alle vogeltjes zijn, want die klinken zo leuk als ik buiten zit.

Het buiten zitten wat nog amper mogelijk is omdat de zomerhitte belachelijk is en niet laat op de avond zoals vroeger getemperd wordt door een lekker onweersbuitje. Maar we moeten blij zijn want dit jaar is minder dan vorig jaar. Vorig jaar hebben we de 41 graden niet gehaald, bedenk ik me dan. En een jaar of 10 geleden was de straling nog niet zo hoog. Helaas zijn de mensen die daar aan denken niet degene met de touwtjes in handen. Dat zijn degene die het prima vinden dat een eeuwenoud bos affikt, die hun best doen een drugscrimineel uit een cel te halen in plaats van klimaatdoelen en die zich vooral niet druk maken over gif wat nog even 5 jaar gebruikt mag worden omdat het zo lekker makkelijk is voor de boeren.

Boeren die ook nog daglichtloze concentratiekampstallen vol varkens hebben, zoveel dat we ze hier niet eten maar ondertussen bergen gezond voedsel produceren om -ojee een plekje- weg te gooien al dan niet zo’n stal in. Stallen die niet zoals vroeger leeg stonden met mooi weer, maar altijd druk bevolkt zijn. En niet zoals vroeger de boer bij zijn stal, nee alles gaat automatisch dus relaxed leven en natuurlijk net even niet thuis als zijn stal met honderden dieren affikt. Goed voor de verzekering en volgend jaar een nieuwe moderne stal, modern voor de mens hè dat dat even voorop staat. Maar ja misschien moet ik me gewoon nog minder met de politiek bezig houden, kan ik tenminste ook relaxed leven.

26 thoughts on “Relaxed leven

 1. Wat ik mij net bedacht was dat je helemaal niet gereageerd hebt op mijn e-mail. Dat is een beetje jammer Kristal, want je begint wel een discussie. Ik ben geen linkse jaknikker (en alle bloggers over één kam scheren is ook niet heel verstandig daar verlies je alleen maar mee). Het huidige beleid slaat volkomen nergens op. Je haalt mensen binnen om werk te doen wat de Nederlander niet wil doen tegen het schamele bedrag wat het verdient. Ik bedoel ik weet wat er gebeurd als ik op een knetterheet weiland aardbeien pluk, dan kunnen ze me met een zonnesteek wegdragen. Polen doen dat wel, het loon hier is een vermogen in land van herkomst. Maar dat zij vervolgens onder een pandjesbaas met veel teveel volk in één huis wonen slaat nergens op. Net zo goed dat de Nederlander zo lang moet wachten op een betaalbaar huis. Maar vergis je niet, diezelfde Nederlander wil op vakantie, wil steeds een nieuwe tv, auto of telefoon en hebben gemiddeld nog geen 2000 euro spaargeld daklozen niet meegeteld, maar willen wel een huis. Alleen de gemiddelde huur + borg is al meer dan hun spaargeld en dan moeten ze nog van alles. En hoppa een lening.
  Dat asielzoekers voorrang krijgen klopt niet en wel. het klopt niet omdat ze voor gaan op Nederlanders die steeds langer moeten wachten, maar het klopt wel want ze mogen tijdelijk blijven en moeten dan weg uit asielzoekerscentra. Die raken vol en die kamers zijn erbarmelijk. Ook ik zou willen dat er betere huizen worden gebouwd in grote goed opgezette kampen met voorzieningen waar ze in een fatsoenlijk huis, geen kamer met gedeeld toilet, kunnen wonen tot de oorlog voorbij is. Met alle voorzieningen binnen het kamp, elke dag melden en bij een overtreding (geen APV gezeur dus) terug naar land van herkomst. In Nederland blijven is sowieso niet meer mogelijk. In Nederland is geen ruimte voor mensen die een land verlaten op zoek naar een betere toekomst. Die tijd is allang voorbij. Maar lieve Kristal, ik had dit liever niet hier neergezet een discussie vind ik leuk hoor maar beledigingen en onwaarheden pleiten niet in je voordeel.
  Als je een gezin ziet waarvan 1 kind mist omdat die is opgekomen door een bom op een school, dan begrijp je toch dat ik wel vind dat we mensen uit oorlogslanden (tijdelijk) op moeten vangen tot het daar beter gaat en ze ondertussen scholing moeten bieden zodat ze verder kunnen komen zodra ze teruggaan? Vergis je niet met de drie bepaald niet fatsoenlijke grootmachten die op dit moment nogal veel in het nieuws zijn, moet je er niet gek van opkijken als de volgende oorlog hier uitbreekt. Ik weet één ding zeker, zoals de Tweede Wereldoorlog opgelost werd, zo gaat dat niet meer gebeuren.

 2. Aantal asielzoekers met vergunning loopt elk jaar eerder naar 100.000 dan 10.000. I.v.m. gezinshereniging. Daarbij komen de immigranten die voor een baan of inkomen deze kant op komen. 20 miljoen inwoners zijn al in zicht. Helaas geen woningen. Dus die bouwen we dan in de groene zones van ons land. Veel geboren Nederlanders staan 10 jaar op de wachtlijst voor een betaalbare woning. Illegale asielzoekers, geen vergunning maar gedoogd, krijgen wel meteen een huis. Bij Stikstofuitstoot hanteert men naar rato van de linkse signatuur andere cijfers dan uit het CBS of andere meetinstituten komen. 76% van alle uitstoot komt van landbouw en buitenland. 6% van het verkeer (waaronder luchtvaart). En toch gilt men het hardst tegen juist die 6%. Het waarom ligt voor de hand. Symboolpolitiek. En we hebben net gelezen hoe het salafistisch haatonderwijs aardig voet aan de grond heeft gekregen in dit land. Willen we dat?? Nee toch??

 3. Ik woon in een stad met Groenlinks/D66 bestuur. Opvallend dat men wel de autobestuurder pest, bootjesvaarders dwars zit, maar wel de groene weilanden die de stad omgorden vol plempt met woningen. Links bestuur dat illegaliteit voorkeur geeft boven volgen van de wet. Waar zaken onder de pet worden gehouden die deze bestuurders zelf betreffen. Boter op het hoofd bij reizen naar het buitenland. Men gilt mee met namaakomwonenden van Schiphol maar stapt wel in het vliegtuig voor een vakantie in Afrika. Wie principieel wil zijn moet zelf ook pijn lijden. En dat is er niet bij. De democratie is uitgevonden om de wens van de meerderheid uit te voeren. Als dat tot wetten leidt die minderheden niet welgevallig is dan is dat jammer. Men drukt ook zonder overleg een klimaattransitie door, kosten voor ons..burgers, maar weigert wetten uit te voeren die extreem-links niet passen. Kortom, niet alleen bij PVV of FvD vindt je populisme. Links kan er ook wat van. En helaas wordt het fatsoenlijke midden constant opgezogen door wat de flanken al dan niet terecht melden.

 4. Wat mij ook zo ontzettend stoort is dat kappen van bomen ook in mijn omgeving want de mensen in een bepaalde straat zijn de bladeren van de mooie gezonde bomen beu.de stad gaat er op in en kapt alle bomen.Ze gaan er kleine mini boompjes zetten,die slechts weinig zullen groeien.Waar zijn de mensen toch mee bezig.?.Een boom zorgt voor zoveel zuurstof en ze filteren de lucht.Ellendig vind ik mensen die tegen vallende bladeren zijn,kinderen die niet meer mogen spelen omdat ze lawaai maken,hanen die niet meer mogen kraaien,,.Gaan we naar veel hoge flatgebouwen waar mensen op een gestapeld zitten en burenruzies hoog oplopen en een stenen woestijn.?en dan maar zagen over de natuur en zelf alles om zeep helpen.Ik word er diep triestig van.

 5. Het zijn bijna allemaal linkse ja knikkers hier in blogland. Leven met hun hoofd in de wolken en dromen wat af. Lekker fijn in je eigen bubbel. Veel plezier ermee.

 6. Kristal, allereerst ben ik blij dat wij in Nederland mogen zeggen en schrijven wat wij willen. Je schrijft over ongenuanceerd je gal spuwen .aar waar haal jij het getal van honderduizenden asiel zoekers die binnengehaald worden vandaan? Even een juist cijfer, in 2018 mochten er 3520 vluchtelingen blijven. Een beetje afwijken van de waarheid moet kunnen maar dit is wel erg veel verschil. Ik laat het hier maar bij maar kan nog veel meer opsommen. Verder wens ik je een warme groet en een glimlach.

 7. We zijn verwend de laatste decennia en de generatie die niet beter weer of of het hoort zo heeft meestal ook nooit anders meegemaakt. Ik heb makkelijk praten, ben niet reislustig en toch een middelmatig mens die nog wél heeft meegemaakt dat er “van alles niets” was. Maar het echte probleem is natuurlijk dat er steeds meer mensen op deze aarde rondlopen , die moeten allemaal ergens wonen en allemaal eten. Maar ja, de economie moet groeien vindt “men”, dus van bevolkingsbeperking kan geen sprake zijn hoewel dát het enige is dat zou helpen op den duur.

 8. We accepteren het en maken er het beste van.
  Al zou ik de varkens- en kippenschuren in mijn omgeving het liefst naar de maan sturen.

 9. En hoe vaak vliegt iemand als Rob Jetten voor vakantie naar het butenland? En gaat Jesse Klaver elke dag vanuit Brabant waar hij woont met de trein naar het Binnenhof in Den Haag? Is Femke Halsema met de fiets naar Afrika gegaan voor vakantie? En ja,als je hond4rdduizenden asielzoekers binnehaalt dan moeten er veel woningen worden bijgebouwd. Want ze zijn allemaal zielig en moeten allemaal een gratis huis en uitkering krijgen. En een boerka is geen hoofddoek. Het is meer dan dat. Alle gezichtsbedekkende kleding is verboden in openbare ruimtes. Daar lijkt mij niks mee in verband met de veiligheid. Als jij met een helm op een bank binnenloopt word je ook aangesproken. Niks mis mee lijkt mij. Maar hft het je verder welopgelucht zo ongenuanceerd je gal te spuwen?

 10. Sommige mensen zijn zich inderdaad totaal onbewust van de gevolgen die hun acties hebben. Of ze trekken zich daar niks van aan. Heerlijk, lijkt me dat, en tegelijkertijd vind ik het ook wel triest, als mensen op die manier leven. Dan maak ik me liever wat meer zorgen juist omdat ik me verbonden voel met de wereld om me heen, dan dat ik een zorgeloos bestaan leid, afgesneden van de rest.

 11. Vooral het hele gedoe met het zogenaamd steeds ‘rijkere’ leven is iets waar ik me over kan verbazen. Even serieus, waarom moeten we tegenwoordig allemaal een huis waar we vervolgens ons verdere leven keihard voor moeten werken? Iets anders is niet meer beschikbaar, dat snap ik, maar het zou toch fijn zijn als we die trend een beetje stoppen?
  Het milieu was nooit mijn hoogste prioriteit, maar ik probeer er de laatste tijd meer op te letten.

 12. Mooi dat je hier aandacht aan besteed. Lekker direct ook.
  Ik vind het milieu ook erg belangrijk, en doe ook wel echt mijn best. Ik fiets zoveel mogelijk (ook omdat ik het heerlijk vind), ga met de trein naar school en ik eet vegetarisch. Ik neem altijd een dopper mee en neem eigen tasjes mee. Maar ja, aan de andere kant ga ik ook wel eens met het vliegtuig op pad.

 13. Ik ben aardig relaxed aangezien je met somderen niets oplost. Gebruik geen auto. Eet weinig vlees. Sinds 20 jaar weer eens gevlogen, maar dat was een soort dienstreis. Al jaren gestopt met werken, zodat ik niet teveel inkomen heb en dat inkomen uitgeef aan troep. Hou me meer met locale/regionale politiek bezig aangezien ik daar wat invloed op uit kan oefenen. Landelijke en internationale politiek is voor nieuwsconsumeren. Het is moeilijk om daar invloed op te hebben. Een keer per paar jaar stemmen doe ik wel, maar ik verwacht er niet veel van.

 14. Ik vind auto’s niet alleen vervuild maar ook erg duur. Mensen gaan ergens wonen er rijden 40 km naar hun er en weer terug. Gek zijn ze.

 15. Valt me vaak op als mensen reageren en voor het milieu zijn, maar zelf deze dingen doen.
  Ik ben gestopt met auto rijden, wil niet vliegen of een cruise doen enz.
  Maar een ander kun je dat alleen maar adviseren.
  Maar vind je blog erg goed, daar kan men wat van leren. Hans

 16. Het is maar wat je relaxed noemt. Een opsomming van narigheid maakt de wereld ook niet beter, of leuker, het maakt eerder somber, en dat is ook niet erg, dat is gewoon zo.

 17. pppfffttt heb je schrijven met stijgende instemming gelezen
  ik zie het op mijn wandelingen door nog mooie en stille gebieden , o.a bij Matroos ( nog )
  alles voor het slijk der aarde :(
  volbouwen en zoals de wijk in Rotterdam als nog bombarderen met de slopersbal en onbetaalbaar maken

 18. Het is eng hoe makkelijk het is om dit te vergeten of je blik ervoor af te wenden. Dankjewel dat je dit zo hard en onomwonden opschrijft.

 19. Best krom zoveel werk is er niet in jouw omgeving. Dus moet er weer auto gereden worden naar Rotterdam of Antwerpen. En dan hebben we het nog niet vier de kosten die door 1 werkende niet meer te dekken zijn.

 20. Het volbouwen en volstouwen is ook hier een probleem aan het worden. De toegangswegen zijn niet eens op een stormloop van zoveel volk voorzien. De winkels ook niet. Moeten die nadien er dan ook nog bij.. Teveel, teveel van alles en nog wil men meer… en maar afgooien en heropbouwen en produceren… En dat wordt onze ondergang. Geen wonder dat we niet relaxt zijn.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top