Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek

Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek

Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek

Met een heerlijke vaart reden we langs een pompoenenverkoper in Groesbeek, gelegen op zo’n beetje het hoogste punt in de omgeving op die heerlijke heuvel die ik meer dan eens beklom. We keerden, uiteraard, en even later keek ik naar de geweldige kleuren. Mijn god wat hou ik van de herfst en terwijl Frans een pompoen uitzocht gaf ik mijn kaartje aan een gehaaste eigenaresse. En terwijl ik dat deed zag ik opeens een route door een boog? haag? tent zonder zeil? van pompoenen. Ik keek goed uit met oversteken en sjokte er binnen. Overal in het rek hingen pompoenen en kalebassen, nooit geweten dat die stelen zo sterk zijn!

Met een smerig ondeugend grijns op mijn gezicht vroeg ik Frans even te poseren voor het formaat. Doet ‘ie ook gewoon hè. Na twee rondjes door en om dat wat ik niet weet te benoemen betaalde we een flinke pompoen die inmiddels door de soep gedraaid is. Niet mijn soep trouwens, ik heb nog 2 kleintjes liggen en heb een ideetje voor mijn eigen tuin volgend jaar.
Ben je binnenkort in (de buurt van) Groesbeek, sjees dan over de Zevenheuvelen, groet de Canadezen en rij door de drive in bij Groentehof Poelen. Ze hebben vast nog genoeg tot in de herfstvakantie.

 

29 thoughts on “Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek

 1. O, geweldig zeg, met pompoenen kun je zo heerlijk creatief koken, dat gelijk allerlei heerlijke gerechten door mijn hoofd schieten als ik jou foto’s ziet.
  Geweldig gezicht al die diverse pompoenen.

 2. Zo vind ik de herfst wel mooi: de zon en kleurrijke pompoenen. Ik noem zoiets een verwennerij voor mijn ogen (-:
  Die blauw/groene/grijze vind ik het mooist. Met name die ene joekel tussen al die kleine oranje exemplaren.
  Een huiselijk tafereel met die achtergrond van het huis/de schuur en de pan.

 3. Een prachtige kleurrijke herfstreeks Liesbeth

  Frans staat er goed op en die kookpot ook

  De eerste foto lijkt me een perfect stilleven

  groeten

 4. Wat een geweldige foto’s! Zoveel pompoenen zag ik nog nooit bij mekaar. Heerlijk hoor ben hier echt aan het genieten van de kleuren.
  Dank je dat je mij uit de vuilbak redde! :-)

 5. Wat een mooie serie! Pompoenen staan bij mij nooit op het menu, maar ik vind ze wel leuk om naar te kijken;).

 6. Hoewel we binnenkort ook geen feestjes meer mogen vieren, zijn deze dingen wel leuk voor Halloween begrijp ik. Onlangs at ik voor het eerst pompoensoep, en dat was niet eens onsmakelijk….:)

 7. Mooi plekkie! En de omgeving daar is prachtig, wij hebben daar vaker gewandeld in de buurt. De Canadezen hebben we ook ‘gedag gezegd’. (Mooi dat plaatselijke families graven ‘geadopteerd’ hebben, ze zetten er bloemen neer, soms hebben ze zelfs een foto van de soldaat kunnen achterhalen. Ze herdenken hem alsof het hun eigen zoon was.)

 8. prachtig Liesbeth
  ik denk dat ik daar langs gewandeld ben ooit , maar niet de tijd genomen die jullie namen

  ja ik woon pal aan de hei :) en het verveeld mij niet ook maar een dag

 9. Oh wat een feestje daar, helemaal mijn kleuren die herfst. Geweldig al die modellen, maten en kleuren. Over die twee naast elkaar hangende groenen zeg ik maar niets, ik ben een keurige oude weduwe toch;-) Lief hoor van Frans dat hij even wilde poseren !Maar je hebt het vast héél lief gevraagd;-)

Comments are closed.

Back To Top