Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek

Met een heerlijke vaart reden we langs een pompoenenverkoper in Groesbeek, gelegen op zo’n beetje het hoogste punt in de omgeving op die heerlijke heuvel die ik meer dan eens beklom. We keerden, uiteraard, en even later keek ik naar de geweldige kleuren. Mijn god wat hou ik van de herfst en terwijl Frans een pompoen uitzocht gaf ik mijn kaartje aan een gehaaste eigenaresse. En terwijl ik dat deed zag ik opeens een route door een boog? haag? tent zonder zeil? van pompoenen. Ik keek goed uit met oversteken en sjokte er binnen. Overal in het rek hingen pompoenen en kalebassen, nooit geweten dat die stelen zo sterk zijn!

Met een smerig ondeugend grijns op mijn gezicht vroeg ik Frans even te poseren voor het formaat. Doet ‘ie ook gewoon hè. Na twee rondjes door en om dat wat ik niet weet te benoemen betaalde we een flinke pompoen die inmiddels door de soep gedraaid is. Niet mijn soep trouwens, ik heb nog 2 kleintjes liggen en heb een ideetje voor mijn eigen tuin volgend jaar.
Ben je binnenkort in (de buurt van) Groesbeek, sjees dan over de Zevenheuvelen, groet de Canadezen en rij door de drive in bij Groentehof Poelen. Ze hebben vast nog genoeg tot in de herfstvakantie.

 

29 Reacties

 1. Oké, ik geef het toe. De herfst heeft ook voordelen. Prachtig die kleuren!

 2. O, geweldig zeg, met pompoenen kun je zo heerlijk creatief koken, dat gelijk allerlei heerlijke gerechten door mijn hoofd schieten als ik jou foto’s ziet.
  Geweldig gezicht al die diverse pompoenen.

 3. Wat zijn ze mooi en kleurrijk allemaal. Ze verpersoonlijken echt de herfst voor mij!

 4. wauw prachtige herfstfoto’s, en die eerste wat een sfeertje, heel knap
  daar hebben ze wel heel veel soorten pompoenen

 5. Prachtige kleuren! En wat een diversiteit :-)

 6. Leuk om te weten, leuk om te zien. Ik heb er zelf helemaal niks mee.

 7. Wat een mooie kleuren!

 8. Zo vind ik de herfst wel mooi: de zon en kleurrijke pompoenen. Ik noem zoiets een verwennerij voor mijn ogen (-:
  Die blauw/groene/grijze vind ik het mooist. Met name die ene joekel tussen al die kleine oranje exemplaren.
  Een huiselijk tafereel met die achtergrond van het huis/de schuur en de pan.

 9. Van de eerste foto kan je zo een prachtige muurvullende poster van maken.
  Een heel mooi fruitig stilleven !

 10. Een prachtige kleurrijke herfstreeks Liesbeth

  Frans staat er goed op en die kookpot ook

  De eerste foto lijkt me een perfect stilleven

  groeten

 11. Wat een geweldige foto’s! Zoveel pompoenen zag ik nog nooit bij mekaar. Heerlijk hoor ben hier echt aan het genieten van de kleuren.
  Dank je dat je mij uit de vuilbak redde! :-)

 12. Dat zijn mooie foto’s geworden. Binnenkort zullen die weer opduiken om te feesten.

 13. Wat een mooie serie! Pompoenen staan bij mij nooit op het menu, maar ik vind ze wel leuk om naar te kijken;).

 14. De pompoen is een kleurige vrucht, had ik ook in de tuins. Hans

 15. Hoewel we binnenkort ook geen feestjes meer mogen vieren, zijn deze dingen wel leuk voor Halloween begrijp ik. Onlangs at ik voor het eerst pompoensoep, en dat was niet eens onsmakelijk….:)

 16. Leuk om er een uit te hollen en er leuk gezicht in te snijden. Lichtje erin en klaar.

 17. Al die kleuren, HERFST met een hoofdletter Liesbeth.

 18. Prachtig, zo veel bij elkaar!

 19. Mooi plekkie! En de omgeving daar is prachtig, wij hebben daar vaker gewandeld in de buurt. De Canadezen hebben we ook ‘gedag gezegd’. (Mooi dat plaatselijke families graven ‘geadopteerd’ hebben, ze zetten er bloemen neer, soms hebben ze zelfs een foto van de soldaat kunnen achterhalen. Ze herdenken hem alsof het hun eigen zoon was.)

 20. Great! Kleuren, soorten, Frans, Groesbeek.
  Kan ook niet anders als er familie woont. :-D

 21. Die kookpot is ook prachtig, tuurlijk Frans ook.

 22. prachtig Liesbeth
  ik denk dat ik daar langs gewandeld ben ooit , maar niet de tijd genomen die jullie namen

  ja ik woon pal aan de hei :) en het verveeld mij niet ook maar een dag

 23. Hier is in de geburen ook een pompoen- verkoper zal eens gaan kijken of hij een succesvol pompoenjaar had

 24. Wat mooi! Over kleur gesproken. En vorm ook. Die boog is gaaf en de foto van Frans ook (puur vanwege het formaat natuurlijk :-) )

 25. Geweldig hoor wat een prachtige kleuren!
  Op en top herfst toch?

 26. Mooi hé… in alle kleuren en geuren…

 27. Die ouderwetse pan is ook helemaal geweldig Mooi hoor al die kleuren.

  Love As Always
  Di mario

 28. Geweldig leuk en mooi gezicht, zo allemaal bij elkaar! :-)

 29. Oh wat een feestje daar, helemaal mijn kleuren die herfst. Geweldig al die modellen, maten en kleuren. Over die twee naast elkaar hangende groenen zeg ik maar niets, ik ben een keurige oude weduwe toch;-) Lief hoor van Frans dat hij even wilde poseren !Maar je hebt het vast héél lief gevraagd;-)

Reacties zijn gesloten.