Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek
Fotoserie,  Herfst

Fotoserie: Pompoenen in Groesbeek

Met een heerlijke vaart reden we langs een pompoenenverkoper in Groesbeek, gelegen op zo’n beetje het hoogste punt in de omgeving op die heerlijke heuvel die ik meer dan eens beklom. We keerden, uiteraard, en even later keek ik naar de geweldige kleuren. Mijn god wat hou ik van de herfst en terwijl Frans een pompoen uitzocht gaf ik mijn kaartje aan een gehaaste eigenaresse. En terwijl ik dat deed zag ik opeens een route door een boog? haag? tent zonder zeil? van pompoenen. Ik keek goed uit met oversteken en sjokte er binnen. Overal in het rek hingen pompoenen en kalebassen, nooit geweten dat die stelen zo sterk zijn!

Met een smerig ondeugend grijns op mijn gezicht vroeg ik Frans even te poseren voor het formaat. Doet ‘ie ook gewoon hè. Na twee rondjes door en om dat wat ik niet weet te benoemen betaalde we een flinke pompoen die inmiddels door de soep gedraaid is. Niet mijn soep trouwens, ik heb nog 2 kleintjes liggen en heb een ideetje voor mijn eigen tuin volgend jaar.
Ben je binnenkort in (de buurt van) Groesbeek, sjees dan over de Zevenheuvelen, groet de Canadezen en rij door de drive in bij Groentehof Poelen. Ze hebben vast nog genoeg tot in de herfstvakantie.

 

29 reacties