Plato’s 10 vragen over mijn blog

Plato's 10 vragen over mijn blog

Plato’s 10 vragen over mijn blog

Het kwam van de week al aan de orde, Rianne deelde muziek in een voor mij herkenbare opzet en ik een app gesprek schreef ik haar dat ik die muziekblogs leuk vind maar qua statistieken niet geweldig zijn. Nu trek ik me daar meestal niet veel van aan maar wel als het mij niets meer oplevert. Ik ken de muziek tenslotte al. Plato, lekker bezig met zijn comeback, maakte er een vragenlijstje voor en daar ik meestal iets te langdradig welbespraakt ben deel ik het maar ik een eigen blogpost.

Hoe bepaalt u wat voor stukje u schrijft?
Ik heb een aantal vaste onderwerpen er staat meestal een blogpost klaar maar de waan van de dag komt er ook gewoon tussendoor. Ik hou mijn fotoseries zoveel mogelijk in de periode maar als ik drie musea met een oorlogsthema bezoek binnen een paar weken bezoek gaat er wel wat geschoven worden. Ik probeer ook van elk dagje weg een tweede blogpost te maken en schrijf daarnaast ook tijdloze blogs die ik in kan zetten als ik het wat drukker heb of als het weer me langere tijd thuis houdt. Afwisseling vind ik een groot goed.

Ik ga echt niet voor anderen schrijven om meer fans te krijgen.

Laat u zich bij uw keuze leiden door wat anderen mogelijk interessant vinden? Of schrijft u gewoon wat u zelf nodig/interessant vindt?
Ik ben niet echt het type wat dingen achterwege laat om de lezer tevreden te houden. Na mijn blogdip van vorig jaar heb ik ook wel wat rigoureuze veranderingen doorgevoerd. Waar ik geen plezier aan heb begin ik niet meer aan.
Ik kan wel gaan schrijven voor een publiek maar daarmee verlies je je echtheid ook. Ik doe daarom ook niet snel mee aan uitdagingen, heb een reclame vrije blog (wat me gewoon geld kost) en laat me niet verleiden tot samenwerkingen. De enige blogposts die wegblijven zijn degene die ik schrijf voor anderen, de blog- en fototips dat is jammer maar wie blijft nou tips geven als ze niet worden opgepakt. Niemand, precies. Ik maal daar niet om, ik heb een fijne schare volgers en volg de leukste blogs er is altijd ruimte voor meer maar ik ga echt niet voor anderen schrijven om meer fans te krijgen. Ieder voor zich maar mij gaat dat opbreken.

Wat vindt u leuke schrijfonderwerpen?
Ik lees graag blogs die persoonlijk zijn, die je een inkijkje geven in iemands leven. Blogs die gericht zijn op geld verdienen en verkopen van dingen zijn aan mij niet besteed. Er moet iets echts in een blog zitten, dat als je bij wijze van spreken die bloggers belt je de mens erin herkent. Dat je iets in het dagelijks leven ziet het je aan een blogger doet denken. Mijn veelgebruikte onderwerpen omvatten boeken, de Tweede Wereldoorlog, fotoseries, trippies en actueel waarbij die laatste dus de dingen bespreken die dan in het nieuws of de krant komen of zijn gekomen.

Bent u tevreden over het aantal bezoekers op uw blog? Waarop is dit aantal, denkt u, gebaseerd?
Het is minder, eerst mijn verhuizing en vorig jaar mijn blogdip, heeft het aantal doen kelderen. Leuke blogs zijn altijd welkom maar ik ben wel selectiever geworden in wat ik zelf volg. Dat kost ook maar kan me eigenlijk vrij weinig schelen. Ik ga geen blogs volgen om reacties te krijgen.

Vindt u dat u voldoende reacties krijgt?
Ik mag niet klagen.

Wat vindt u van de kwaliteit van de reacties (inhoudelijk, hartelijk, te kort, te lang etc.)
De kwaliteit is over het algemeen prima. Je haalt de bloggers die reageren om reacties te krijgen er moeiteloos uit. Ik ben heel tevreden met mijn vaste schare volgers en merk het ook als reacties uitblijven. Er zijn reacties die ik als printscreen op mijn telefoon heb staan omdat ze me aan het lachen maken.

Zijn er reacties waar u inhoudelijk iets aan heeft?
Zeker wel, bloggers zijn hele wijze mensen!

Kijkt u wel eens naar de statistieken op uw blog? Laat u zich daar (enigszins) door leiden?
O dat doe ik zeker maar als het iets uit had gemaakt dan had ik mijn blogstop wel door kunnen zetten. Alleen bij blogposts die ik schrijf voor anderen, blogtips delen en dan zien dat er vrij weinig tot niets mee gedaan wordt, dan steek ik mijn tijd liever in een onderwerp wat ik ook leuk vind.

Wat betekent een like voor u?
Niks. Ik heb de functie ook niet aan staan op mijn blog. Ook niet de dingen die bepaalde sociale media aanbieden het genereert alleen maar trackers en daar zit niemand op te wachten.

Ik zei al te welbespraakt voor een korte reactie of ik lul gewoon teveel.

20 thoughts on “Plato’s 10 vragen over mijn blog

 1. Schrijven is een passie. Lezen ook. Ik lees hier graag mee, maar verwacht wel een kleine tegenprestatie. Maar daar hebben we het al over gehad. Wellicht val ik in de categorie ‘niet interessant’. Dat zou jammer zijn.

 2. Leuk om je antwoorden te lezen en die zijn ook wel een beetje hoe ik het had ingeschat. Bij bepaalde onderwerpen moet ik ook echt meteen aan jou denken! Bijzonder is dat dat je door iemands blog te lezen toch een beetje het gevoel hebt iemand te kennen.

 3. Dat u en uw in de vragen. Vreselijk voor een weblog, en je ziet het steeds meer op meer blogs. Echt een soort afstand die gecreëerd wordt Leuke antwoorden. IK had ze denk ik zo verwacht.

 4. Juist de echtheid spreekt mij erg aan op jouw blog en de manier waarop je met rake bewoordingen iets vertelt over een museum of iets wat je is opgevallen. Blogs met tips over diverse onderwerpen vind ik zelf altijd wel leuk om te lezen, mits het geen commerciële insteek is, want dan haak ik af. Heel af en toe vind je op mijn blog een samenwerking, maar dan ook alleen als het bij mij past, niet om daar meer mee te kunnen scoren.

 5. Vooral jezelf blijven.
  En je weet, dat is voor mij lastig vandaar ook dat ik prive ben gegaan, maar dan nog.
  Wat een open stukje is dit, knap dat je het zo kunt verwoorden. Kun je dat leren ? :)

 6. Leuk om te lezen. We bloggen allemaal voor onszelf en toch zijn reacties leuk! En af en toe mag het best schuren nietwaar want zonder wrijving geen glans.

 7. Ik vraag me toch af hoeveel printscreens je hebt van mij …. ;-)
  bloggen doe je voor je log..en daar horen reacties ook wel bij. Maar liever kwaliteit dan kwantiteit.

  Love As Always
  Dimario

 8. Ja, jij kletst lekker maar ik vind het niet teveel. Ik mag jouw meningen wel. Ik heb, zo noem ik het zelf, een huis-, tuin- en keukenblog, ik heb niets bijzonders te melden en dat hou ik graag zo.

 9. Over breedsprakig gesproken, ik heb het uitgevonden. ;-) Zou van iedere vraag apart gerust een héél blog kunnen maken. Deze onderwerpen zijn trouwens wel eens bij me langs gekomen want het bloggen betekend veel voor me , juist door de geweldige lezers die me in de loop der jaren konden vinden. En ja natuurlijk schrijf ik wat me invalt, dat kan evengoed de grootste kolder zijn als héél persoonlijk. Maar altijd oprecht en dát zoek ik ook in de blogs die ik bezoek, als het maar uit het hart komt kun je voor mij niet snel iets verkeerds schrijven. ( En ja, ik heb jou al eens mogen ontmoeten en je bent als je blogt dus ik herkende je direct.)

 10. Zelf heb ik niets met lijstjes en vul ze ook niet in. De ad-blokker doet goed zijn werk, ik zie geen reclames.
  Hopelijk zien de lezers ze ook niet op mijn blog, maar met gratis blogs weet je het maar nooit. Mocht je langskomen en je ziet het wel bij mij, wil je me dan waarschuwen?
  Jij staat in mijn leeslijst, ik lees hier dus regelmatig, maar reageer niet op alle berichten.
  ‘Ik ga echt niet voor anderen schrijven om meer fans te krijgen, spreekt me wel aan.’

 11. Ik ben ook langdradig. Maar laat ik me inhouden.
  1. reclamevrije blogs zijn een zegen. Al dat buikvet en andere troep hoef ik niet tig keren per dag te zien.
  2. ik lees bij jou omdat je lekker eigenzinnig (vroeger meer opstandig) bent. En omdat je blogjes mijn blik wijder maken.
  3. Voorbeeld: dat oorlogshuisje. Nooit over nagedacht. Maar nu met aandacht en interesse gelezen.
  4. over likes denken we ‘gelike’. Bij mij staan ze er ook niet.
  5.een goede blogger schrijft alleen wat hij/zij zelf wil. Schrijven om de reacties levert alleen oppervlakkigheid.

  Gewoon zo doorgaan, Liesbeth.

 12. Wat leuk om Plato’s 10 vragen in de blogwereld te positioneren.
  Met plezier gelezen. Natuurlijk ligt het zoals vaak aan iemands doelen, noodzaak en persoonlijke instelling waarom en hoe zij/hij blogt.

 13. ieder blog heeft zijn eigen specifieke stijl. En laten we dat vooral zo houden. Ik bezoek ook geen blog om als tegenactie een bezoek terug te ontvangen. Ik kom hier omdat het anders is en de onderwerpen een bepaalde richting hebben.

 14. Haha, ik kan ook niks met lijstjes in een reactie. Heb hetzelfde ‘probleem’ als jij qua welbespraaktheid.
  Het feit dat jouw blog reclamevrij is, vind ik juist alleen maar heel erg fijn. Jij schrijft gewoon echt wat je vindt en niet wat een samenwerkende partij wil horen. Wel zo prettig.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top