Over worteltjes, water en een vliegende surfer

Over worteltjes, water en een vliegende surfer

Over worteltjes, water en een vliegende surfer

Sporten is nooit mijn ding geweest en in het water moet je me ook niet zoeken. Maar langs de kant kijken, relaxend in het gras of vanaf een bankje vind ik best te doen. Waar ik opgegroeid ben is water nooit ver weg, was het niet langs het strand dan zag ik wel een groot schip over de Nieuwe Waterweg of een surfer over de Krabbeplas. Kon daar vroeger al goed naar kijken en eigenlijk is dat nog niet veranderd. Zeker als er iets bijzonders te zien is. Hoewel toch anders dan de zee, zijn de meren bij Linden niet ver van Cuijk, heerlijk om uit te waaien. Neem van mij aan dat er genoeg voorbij voer daar.

Zeilbootjes, motorbootjes en mini-jachten met grote ego’s erin. Van die mannen die te bruin verbrand langzaam voorbij varen zodat je goed kan kijken. Je weet wel van die figuren die er net niet lekker meer uit zien en wat te compenseren hebben. Dat soort mannen. Ik noem ze tegenwoordig geschrapte worteltjes, van die kleintjes die in zo’n zakje zitten. Niks lekkers aan.

Daarom keek ik gauw de andere kant op en zag een vliegende surfer. Dat de wind bij vlagen best tekeer ging, dat was me al opgevallen zo met mijn camera in de hand. Maar dat ze die dingen kunnen laten vliegen dat had ik niet verwacht. Verbazingwekkend hoe hard surfers gaan en hoe ze meter na meter boven het water zweven. Terwijl ik wat foto’s maakte, wat zo makkelijk niet was, kwam de surfer dichterbij. Of ik foto’s had gemaakt. Ik bekeek het resultaat en gaf hem mijn kaartje. Zo sportief ben ik dan weer wel.

 

16 thoughts on “Over worteltjes, water en een vliegende surfer

 1. Heerlijk langs het water………….fietsen.
  Of over bevroren water…………..schaatsen.

 2. Dit lijkt me dus zo vet om een keer te doen. Ik vind golfsurfen namelijk ook ontzettend leuk.

 3. Ik zou ook liever foto’s maken vanaf de kant inderdaad… Mooie plaatjes!

 4. Zo’n kaartje weggeven is inderdaad het ultieme teken van sportiviteit! :)
  Een beetje kijken naar surfers doe ik graag, maar geschrapte worteltjes, nee… dat liever niet. Briljante vergelijking.

 5. Heerlijk aan het water, maar er in is niet mijn ding.
  Heb zwemdiploma A en B maar dat koste veel inspanning. Hans

 6. pracht foto’s en leuk dat je ze deze surfer toestuurde en hij het gebruikte
  ik was vroeger een waterrat , altijd in en om het water
  nu als jij , kijkend vanaf de kant :)

 7. Prachtige foto, leuk dat je hem de foto gunde en hij hem dan weer meteen gebruikte ,Ja surfes kunnen enorm springen, kite surfers natuurlijk nog meer, altijd een feestje om ze op zee bezig te zien. Bij ons langs de vliet moet ik me tevreden stellen met suppers tussen de kano’s, jachten en container schepen.

 8. Uren brachten we daar door met het gezin, later ook bij de plassen in eigen dorp.
  Ik was als jong mens wel een watermens, zwemmen, strand, kanoën. Zelfs in moddersloten maar dat was meer kinderspel.
  Nu houd ik het liever droog.

Comments are closed.

Back To Top