Op mijn platenspeler – Only You

Op mijn platenspeler - Only You

Op mijn platenspeler – Only You

Tot mijn schande moet ik vertellen dat ik al een jaar helemaal geen singles of elpees gekocht heb. Dat is sinds ik minstens tien jaar geleden de prachtige platenspeler op de foto kocht, niet gebeurd. Dat gezegd hebbende vond ik wel weer tijd voor een op mijn platenspeler en bespreek ik deze keer de single van Yazoo die ik kocht voor het nummer Only You.

Yazoo is een elektropop band uit het Verenigd Koninkrijk. Zangeres Alison Moyet zag de naam Yazoo op de elpees van haar favoriete bands staan en nam de naam over. In Amerika werden ze bekend onder de naam Yaz. Yazoo had in de jaren 80 een aantal hits waarvan Mr. Blue erg bekend werd in Nederland. Hun muziek wordt beïnvloed door Kraftwerk, maar hebben ook New Wave en blues invloeden.

Only you is geschreven door Vince Clarke het andere lid van de band. Hij schreef dit nummer terwijl hij nog lid was van de band Depeche Mode, het werd in 1982 als debuut opgenomen. Tegen de tijd dat zangeres Alison Moyet in kwam zingen, was zowel de achtergrond als de synthesizer sound al klaar.  Het werd niet meteen geweldig ontvangen door het platenlabel maar werd in maart ’82 uitgebracht. In de weken erna kroop het nummer naar zijn hoogste plaats op nummer 2 in de UK. Ook het andere nummer op de singel kwam in de hitparades en haalde plaats 15. In 1983 ging de band Yazoo uit elkaar en beide leden hun eigen weg.

31 thoughts on “Op mijn platenspeler – Only You

 1. Lekker nummer! De intro zei me niets maar daarna wist ik het meteen weer. Sommige nummers vergeet je, zonde is dat. Mijn platenspeler staat op de vliering, samen met tig lp’s. Hier ook cd’s van Depechte Mode.
  Muzikale groet!

 2. The Platters, ja! Alison Moyet daar heb ik ’n CD van zonder “Only You”. Wel heb ik laatst de LP “Sailor” met het nummer “Sailor” van jawel…..de band Sailor opgesnord. Een bijzonder aardig nummer, met schitterende misthoorn op de intro van de song!
  M.a.w. vinyl is ook hier nog actueel!

 3. Ik draai ‘m nog regelmatig. Ik heb me dus nooit gerealiseerd dat Alison Moyet dat zong. Ik wist niet dat zij bij Yazoo zat. Bizar!

 4. Deze heb ik inderdaad ook al lang niet meer gehoord, wat een fijn nummer! En wat een mooie platenspeler!

 5. Heerlijk, hier ook een platenspeler en vinyl staan.
  Trouwens vinyl is afgelopen jaar beter verkocht dan cd’s. Hans

 6. Oh een heerlijk nummer! Dat deed deugd het nog eens te horen. Ken weinig namen van groepen enz maar bij horen helemaal HAPPY

 7. Ik heb ook nog een platenspeler, en een boel plaatjes ook, ik koop er niks nieuws bij, geen behoefte aan.

 8. Het is er ook niet echt de tijd voor geweest om zulke dingen te kopen toch? Op je lijstje voor ooit, als we weer normaal kunnen shoppen: een mooie plaat.

 9. Bij de titel dacht ik ook aan de Platters. Heb beide nummers geluisterd. Qua sound niet te vergelijken. Allebei het luisteren waard.
  Leuk platenspelertje.

 10. Bekende zangeres en lekkere muziek. Leuke platenspeler trouwens. Nee, die bezitten zelfs wij niet meer. Alles weggegeven aan een goede vriendin wiens man nu DJ’t met vinyl en o.a. onze platen. Lekkere muziek uit de 60/70’s, zeker als je er even voor gaat zitten.

 11. Ik dacht eerlijk gezegd ook aan Only You van The Platters. Generatiekloof? Maar klinkt leuk.

 12. Ik ken dit nummer, maar dat was wel van lang geleden.. mooi.

  Love As always
  dimario

 13. Het lied mag er best zijn maar de versie van de Platters kan me toch nog een beetje meer bekoren

 14. Ik ben diép teleurgesteld, las de titel en hoorde in gedachte het Only you van the Platters … uit ’55 toen ik nog “een bakvis”was , die tijd ja! Ja van zwaar voor jouw tijd weet ik toch!. ;-)

 15. Het liedje blijft hangen als een oorwormpje :-) Daar ben ik zeker niet ontevreden over ::-)

 16. Eigenlijk dacht ik aan een ander nummer toen ik de titel zag maar deze is ook top. Lang geleden dat ik hem gehoord heb.

 17. Ik had altijd wat meer met Don’t go. En ben gek van Depeche Mode. ;-)

 18. Alison Moyet had in die tijd van Yazoo een dijk van een stem. Maar toen ze later solo ging en eerst nog even haar eerste kind gekregen had, was daar een hoop van ingeboet gek genoeg.

 19. Don’t go en situation vond ik ook heel erg goed. Only you werd vooral bekend in de versie van the Flying Pickets.

 20. Nu raak ik het liedje weer niet meer kwijt voor de rest van de dag 😁

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top