Ik eet elke dag een banaan en dit is wat het me bracht

Ik eet elke dag een banaan en dit is wat het me bracht

Ik eet elke dag een banaan en dit is wat het me bracht

Het was een gesprek bij de tandarts, ze weet veel over vitamines en gezond eten en haar advies, wat niets met mijn tanden te maken had, zorgde dat ik elke dag een banaan ben gaan eten.

Er zitten 105 calorieën in een banaan, naast koper, magnesium ook vitamine C en B6. We eten gemiddelde 50 bananen per jaar per persoon.

Voor lang heb ik geen banaantjes gegeten. Hooguit een keer de snoepvarianten maar daar moet ik niet meer aan denken, kiespijn zo zoet. Ik ben jaren geleden eens in het ziekenhuis beland met een opgezwollen lip dat gebeurde na het eten van een appel en banaan. Maar na de allergietest kwamen die twee niet boven. Ik was allergisch voor de (bestrijdings)middelen op fruit en at het voor jaren amper. Een vitaminepil deed het ook, dacht ik, en ik at ander fruit.

Er groeien wel 200 bananen aan een tros en je houdt ze langer goed met folie om de punt.

Tegenwoordig kan ik alweer een tijdje prima banaantjes eten. Appeltjes schil ik en bananen pel en eet ik zonder met mijn handen het fruit zelf aan te raken. Ik ben nooit een fruitmens geweest maar toch eet ik al meer dan een jaar (bijna) elke dag een banaan. En dat doe ik omdat ik bijna elke nacht kramp had en dan dermate erg dat ik huilend wakker werd, de kramp niet weg kreeg en ’s morgens blauwe en beurse plekken had. Normale kramp had ik ook hoor, dan werd ik kreunend wakker en vloog Frans het bed uit om een warme kruik te maken. Maar dat is lang verleden tijd. Want ik heb geen kramp meer. Als in helemaal nooit meer.

De binnenkant van de schil van een banaan werkt tegen muggenbeten het ethyleengas in de banaan rijpt ook je andere fruit.

De laatste keer kramp was twee jaar geleden in september toen ik op die vooroorlogse fiets van Veghel tor Mook gefietst was, beetje kramp onderaan de berg ik was totaal verzuurd.
Of ik nou sportte of niet, fietste of niet, water dronk of niet ik had kramp. Ik gebruikte poeders, vitamines en bruistabletten allerlei en ook met magnesium maar die hielpen maar iets of enkele dagen. En toen zei de tandarts, je hebt toch echt magnesiumtekort en noemde tal van groente en fruit. Bananen onder andere. Sindsdien eet ik bijna elke dag een banaan en heb ik nog nooit zolang achter elkaar geen kramp gehad.Ik eet elke dag een banaan en dit is wat het me bracht

36 thoughts on “Ik eet elke dag een banaan en dit is wat het me bracht

 1. O, ja, ik eet ook dagelijks een banaan. Trouwens, ik bak er ook mee, ter vervanging van geraffineerde suiker. Maar kramp heb ik helaas nog wel regelmatig…..

 2. Avocado’s en bananen eet ik tegen de kramp. Dan weer een tijdje niet en zodra de kramp terug komt, haal ik deze twee toppers weer.
  De natuur zorgt goed voor ons.

 3. Ik ben ook niet echt een fruiteter. Daarom eet ik regelmatig een banaan. Omdat het lekker makkelijk is.

 4. Mijn madam mixt bananen mét een zwarte pel (als ze de houdbaarheiddatum al enkele dagen hebben overschreden) met een portie 100% bio youghurt … Ze doet dit al jaren en nog nooit heb ik errors of mankementen aan haar ontdekt 🙂

 5. Leuk om te weten! Ik eet elke werkdag een banaan, al vanaf de eerste werkdag en dat hou ik stug vol. Thuis eet ik ze nooit.

 6. Wat fijn dat zoiets simpels als een banaan eten zo’n effect heeft. En wat zou het mooi zijn als je weer eens die fietstocht zou kunnen maken niet?

 7. Tegen krampen in mijn benen drink ik twee glazen water voor het slapen gaan.
  En meteen na het fietsen herstel drank zoals chocomel of rädler.

 8. Dat is geweldig! Ik vind bananen heerlijk en at er tot voor kort 2 in de week. Op brood tijdens de lunch. Maar er zitten voor een diabetes2 patient teveel suikers in. Dus had ik me voorgenomen ze niet meer te eten. Ik slik ook magnesium en drink veel water en ik had echt nooit kramp. Hoop niet dat dat gaat gebeuren en zoja, dan ga ik weer gewoon 2 bananen per week eten… Dank voor de tip!

 9. Banaan is eigenlijk het enige fruit dat ik met enige regelmaat eet, zeg maar dat gemiddelde dat je aangeeft. Bij de nieuwe oogst van navelsinaasappels komen die ook wel eens langs en bij uitzondering een appel als Henk hem heel lief voor me schilde en in partjes sneed. Weinig appels tegenwoordig dus.

 10. Dan eet ik ze ook niet meer maak ik er een milkshake van met een handje diepvries aardbeien.

 11. Ik heb er net nog eentje binnen haha. Veel mensen lusten dat niet, maar ik vind dat ook echt lekker fruit. Al vind ik ze beduidend minder lekker als ze al een paar dagen oud zijn en zoeter worden.

 12. De banaan is dus eigenlijk een vitamienebom, ik vind ze gebakken ook heerlijk.

 13. Ik ga letterlijk over mijn nek van bananen. Die kleffe substantie… brrrr ik ril er van en moet er van overgeven. Ik lust wel graag bananenijs. Ik snap zelf niet hoe dat komt.

 14. Nooit geweten dat een banaan zoveel effect zou kunnen hebben. Ik heb ook heel lang geen of veel te weinig fruit gegeten (want buikpijn na fruit). Nu sinds een jaar eet ik wel weer fruit en dat gaat gelukkig goed.

 15. Nu niet meteen elke dag, maar toch heel geregeld… een banaan hoort er gewoon bij !

 16. Fijn om te weten waar bananen allemaal goed voor zijn! Ik eet er ook elke dag eentje en zou echt niet zonder willen. :)

 17. Ik las ook een keer, dat elke ochtend wat vitamine B(12 dacht ik) en een of twee bananen, heel goed helpt tegen een dip. Je serotoninepeil gaat er van omhoog.

 18. Ik eet graag fruit en ook wel elke dag. Wel vaak wat anders, ik hou wel van afwisseling.

  Love As Always
  dimario

 19. Alweer wat nieuws geleerd. De volgende keer toch ook maar weer eens bananen meenemen

 20. Ik lust en eet eigenlijk alle fruit wel.. maar deze tip vind ik echt wel handig. Bananen eet ik namelijk juist niet zo héél veel.. maar ik heb wel heel geregeld behoorlijk kramp in m’n kuit ’s nachts. Is wel minder geworden nu ik veel meer water drink dan vroeger. Toch ook maar wat meer bananen gaan eten dus.

 21. Ik houd het voornamelijk bij appels en peren. Een banaan nu en dan mag ook.

 22. Ik eet ook zo goed als iedere ochtend een banaan. Van krampen geen last meer. Vroeger had ik daar ook weleens last van, vooral ‘s nachts in bed. Alle fruit vind ik wel lekker, maar ik eet het nu ook niet zoveel. Ongeveer 2 stuks per dag.
  Enkel op kiwi reageer ik erg allergisch.

 23. Ik ben wel een fruiteter.

  Zo goed als dagelijks een banaan bij het ontbijt (tenzij er ei op het menu staat) en een appel of twee, druiven als er zijn, pompelmoezen, appelsienen … laat maar komen.

 24. Ja van bananen is geweten dat ze prima werken tegen kwaaltjes .Wist je ook dat je de schillen niet moet weggooien. Stop ze in de grond bij planten en je planten doen het heel wat beter. Je geeft ze een boost

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top