Liesbeth kickt af van de kringloop

Liesbeth kickt af van de kringloop

Liesbeth kickt af van de kringloop

Had ik een paar weken geleden nog een halfslapende gedachte om even naar de kringloop te gaan is dat inmiddels verergerd in van die achterlijke dromen. Nu weet ik heus dat dat rondje kringloop voor iets groters staat na een jaar corona en diverse lockdowns missen we allemaal wel iets. En ondanks dat ik nog geen afkickverschijnselen heb is dat in mijn geval de kringloop. Vooral omdat ik het als tussendoor uitje mis, maar ook omdat ik wat dingen standaard bij de kringloop haal en hier en daar wat nieuws kan gebruiken.

Bekers en mokken
Er sneuvelen er hier minder dan ik er koop maar ik ben wel kieskeurig. Ik zoek nog steeds naar een waardige reservekoffiebeker nadat ik de vorige zo onverwacht moest vervangen. Het lukt me inmiddels wel een leuke cookiebanner te maken met de collectie die ik heb. Maar ik zou met liefde een aantal bekers terugbrengen en vooral ook wat nieuws halen.
Liesbeth kickt af van de kringloop
Poezenschaaltjes
Er sneuvelen er nogal eens een paar (drie deze week *zucht*) maar eerlijk gezegd lig ik er niet wakker van want ik heb een voorraadje. Het moet ook niet veel zijn want ze staan ook buiten op de stoep en zelfs de egels eten ervan, de schijtbakken. Maar ik heb nog altijd meer schaaltjes dan katten, maar het moet geen maanden meer gaan duren.

Boeken
Hoewel ik Het Goed te duur vind worden qua boeken koop ik boeken op een enkeling na nooit nieuw. Of ze nu te koop aangeboden worden bij de bibliotheek of dat ik een paar mooie titels bij een kringloop vind, met een beetje snuffelen heb je altijd een goed boek te lezen. Qua boeken zit ik er zeer goed bij, wat niet zegt dat ik niet toch verlang naar met een schuin hoofd titels lezen.

Flatlay items
Het gebeurd maar heel zelden dat ik iets nieuws koop voor mijn flatlays. Maar van de week heb ik toch wat gehaald bij Action. Heb overigens ook naar bekers staan kijken maar ik heb die eng dunne bekers lekker laten staan. In principe is zo goed als alles op mijn flatlayfoto’s tweedehands. Of het nu een retrocamera, een rood hart of glazen bol is. Ik scoor ze bij de kringloop en zou toch graag weer eens iets nieuws kopen.

LP’s
Het aanbod is niet geweldig meer, maar als het even kan koop ik daar een onbekend pareltje op vinyl. Een  poosje geleden kocht in een cd die we regelmatig draaien in de auto.

DVD’s
Zelfde verhaal er moet net iets liggen wat ik nog wilde en het is vaak prut maar voor €1.95 of minder maakt dat zoveel niet uit.

Shoplog: Eindelijk weer een kringlooprondje

Bakken en mandjes
Had wat boeken op voorraad die liggen nu in tweedehands Action rolbakken. Elke andere plastic bak en inmiddels ook elk mandje zijn van curver. Een kapot curver mandje is nog steeds beter dan elk mandje die je elders koopt. Curver kan veel meer aan, zodra ik een ouderwetse vierkante curverbak zie koop ik hem. Ook een tip mocht je ooit LP’s moeten verhuizen. Onverwoestbaar.

Overigens ben ik zeer goed op de hoogte en weet ik heus dat ik een tijdslot kan reserveren, maar dat is toch anders. Er zijn momenten dan is hetgeen ik zoek er niet en dan ben ik na 5 minuten buiten. Ook zou ik dan meerdere reserveringen moeten maken om er een echt kringlooprondje van te maken. Maar dan moet ik ook heel goed op de tijd letten en dan maakt het allemaal niet spontaan en vrijblijvend.

En hebben jullie al kringloop afkickverschijnselen?

28 thoughts on “Liesbeth kickt af van de kringloop

 1. Boeken. Ik wil altijd neuzen tussen boeken. Er staan regelmatig prachtexemplaren tussen voor een habbekrats. Afkickverschijnselen heb ik niet maar onderhand wordt het wel tijd voor een bezoek.

 2. Ik ben al niet meer geweest sedert begin vorig jaar. Maar ik kom eigenlijk zelden in andere winkels dan de supermarkt, dezer dagen. Eens Ikea en dat viel me gruwelijk tegen, heel af en toe eens naar de Veritas, en dat is het zowat. En ik mis niks.

 3. Nope. Geen afkickverschijnselen. Niet van de kringloop. Niet van iets anders. Helemaal niet. Ik vind het nog steeds heerlijk, die lockdown. Ik weet nu zeker wat ik altijd al dacht: ik zou een prima kluizenaar zijn.

 4. Juist eind vorige week en begin van deze maakten we vooraf afspraken om weer eens te neuzen. En het was zeer de moeite waard. Vrouwlief vond allerlei boeken op haar wensenlijstje voor lekkere prijzen, net als ik er een vond in de luchtvaartsfeer die ik normaal te duur vond, maar nu (als nieuw) betaalbaar bleek. Vandaag gaan we weer even kijken bij een KLW in de buurt waar we vorige week een reservering maakten. En dan mag je vandaag, dertig minuten, rondlopen daar. Het Goed mijden we al een tijdje, omdat het idd een wat dure winkelketen is…

 5. Ik ben dol op egeltjes en ja hoor ze mogen hier best van de schoteltjes eten. Poezeneten smaakt hun prima maar krijgen ze alleen in het najaar voor ze in winterslaap gaan. Het maakt wel dat de schoteltjes niet nieuw moeten zijn.

 6. Oh, egeltjes zijn toch leuke beestjes? Maar kan me voorstellen dat het poezeneten niet bedoeld is voor hen, haha. Hier geen grote Kringloopfan (ik geraak er eigenlijk gewoon echt nooit, vooral).

 7. Het is tijden geleden dat ik als klant in een kringwinkel kwam. Binnenkort opent hier de nieuwe kringwinkel. Daar ga ik toch eens neuzen.

 8. Meestal breng ik overbodige spullen naar de Weggeefwinkel, maar zelf kom ik er niet. Ga binnenkort een doos vullen met spullen die ik teveel heb. Er ligt al wat maar daar gaat nog veel meer bij. En er staat al een tas met kleding en slippers, schoenen en laarsjes. Via mail kan ik een brengafspraak maken. Is pas sinds deze week.
  Voorheen kwamen ik en later wij ook wel in diverse kringloopwinkels, maar ik mis het niet dus hoef ook niet af te kicken.

 9. Niet zo’n handig artikel dit… want nu heb ik alleen maar meer zin om naar de kringloopwinkel te gaan, haha ;) Een van mijn favoriete kringloopwinkels biedt timeslots van maar liefst een uur aan. Dat klinkt van de ene kant als een heerlijk vooruitzicht, maar ik vind het ook lastig dat ik dan de vrijheid en de vrijblijvendheid van vroeger mis. Ik wil gewoon even rustig kunnen snuffelen en inderdaad ook met lege handen weer naar buiten kunnen lopen.

 10. Nergens geen last van. Ik moet zeggen dat ik winkels sowieso niet mis. Maar ik winkel ook niet graag. Als ik wat nodig heb, dan regel ik het wel. Diverse dingen kan ik ook nog wel na openingstijd krijgen.

  Love As always
  Dimario

 11. De kringloop is het bezoek waard, zeker als je iets specifieks zoekt.
  Ooit voor mijn jongste zoon een hele serie van leesboeken gekocht, die slecht waren te krijgen. Hans

 12. Ik denk dat het toch wel weer goed gaat komen,
  maar zal nog wel even duren dat wordt zoals we gewend waren.
  we moeten de moed er maar inhouden.

 13. Ik va niet zolang ik moet reserveren. En ja, ze beginnen wel degelijk meer te vragen voor een boek al scheelt het wel van regio tot regio.

 14. Nee zeker niet want ik kom er zelden en dan meestal om spullen te brengen. Winkelen op afspraak laat ik voorlopig nog aan me voorbij gaan, lijkt me 3x niks, zolang ik niet in de blote komt loop ga ik dus niet winkelen met tijdslot.

 15. Niet echt afkickverschijnselen.
  Wat ik mis, echt, dat is spontaan ergens naar binnen kunnen stappen en even rondneuzen!

 16. Dat zijn zeker leuke items om te shoppen bij de kringloop. Ik mis het om eerlijk te zijn niet, mis het winkelen sowieso niet, hooguit het gemak waarmee je eerst even snel iets kon halen, dat is met winkelen op afspraak toch ook anders.

 17. ja als je ergens graag komt al heel lang , en nu al heel lang niet meer , kan ik het mij wel voorstellen dat je er wat heimwee naar hebt
  ik heb die afkick verschijnselen niet hihi , maar mis weer andere dingen , zoals het reizen met de trein en het gaan naar dierentuinen

  dus de muziek op m’n blog kon je niet bekoren
  morgen ga ik een rondje fietsen , ff de Eempolder in , langs de plasdras en over de vogelboulevard naar Soest en terug nar huis

  rustige avond groet

Comments are closed.

Back To Top