Op mijn platenspeler: Brave Enough

Op mijn platenspeler Lindsey Stirling Brave Enough

Op mijn platenspeler: Brave Enough

Lang heeft het geduurd, zeer lang eer ik weer eens een LP kocht. Kritisch zijn kan geen kwaad het zorgde er wel voor dat ik dit album van Lindsey Stirling meteen wilde hebben. Wat ik het meeste waardeer aan LP’s is dat er weer meer en meer moeite gedaan wordt om de hoezen mooi te maken. Lindsey Stirling, die hier ook de hoes staat werd een aantal jaar geleden bekend nadat ze uiteindelijk één van die talentenjachten in Amerika niet won. Wederom afgewezen besloot ze niet op te geven en haar liefde voor dansen en viool te spelen te blijven benutten. Inmiddels is ze van een youtuber uitgegroeid tot een volwaardig muzikant. Zij haalt dingen uit met haar viool die maar weinig mensen kunnen. Ze danst terwijl ze speelt en niet alleen dansen, ze springt ook en dat is één van de moeilijkste dingen om te combineren. Hoewel ze wel voor jaren vioolles heeft gevolgd is ze geen getrainde danser, toch danst ze in elke clip die op de mooiste locaties worden opgenomen.

Al vanaf het eerste nummer wat ik hoorde ben ik dol op haar muziek, waar ze ooit bekend werd met haar covers van bekende nummer maakt ze nu ook haar eigen muziek en word ze vaak gevraagd door bekende bands om mee te spelen. Jaren geleden, ver voordat ik schreef, heb ik haar live gezien en vertelde ze nog over haar worsteling om te komen waar ze nu is. Brave Enough is haar 4e album en is opgedragen aan haar recent overleden beste vriend en toetsenist waarmee ze dit album zou schrijven. Brave Enough is een prachtig en serieus album, mijn favoriete nummer deel ik met jullie.

23 thoughts on “Op mijn platenspeler: Brave Enough

 1. Wat mooi…
  De muziek is niet helemaal mijn smaak, hoewel het ongetwijfeld heel knap gespeeld is.
  Maar de clip boeide van begin tot eind. Wat een mooie mensen…

 2. Mooi zeg… ik heb ook weer 2 vinyl platen van de 3JS. Maar ik zie het maar als collectors-items. Een platenspeler koop ik er niet meer voor. Aparte muziek zeg en een bijzondere video!

 3. De naam zei me helemaal niets maar dat gaat nu veranderen, wauw! Wat een “héérlijke bak muziek”! Ben even op you tube gaan spitten en heb genoten van de muziek én de …zeg maar gerust, romantische video’s.

 4. Zo, wat een energie! En wat een geweldige clip, daar is niet op bespaard!
  Dansen en vioolspelen, nog niet eerder gezien…

 5. Prachtig filmpje om te zien. Muziek geweldig mooi om te luisteren. Kunnen goed dansen.

 6. Bijzonder mooi en lp’s voor mij tof dat ze terug zijn.Vroeger heb ik radio gemaakt en ik heb een muur vol lp’s

 7. ja, zeker een mooi nummer, en ook een mooie inleiding! Ik ben niet zo diep van de muziek, ik hoor wel veel maar verder interesseert het me nooit zoveel.

 8. Wow, wat een passie! Ik had nog nooit van haar gehoord. Dank voor het linken.

 9. Mooi nummer, maar wat die allemaal tegelijk uitvoert is me een raadsel…

 10. Hoe krijgt ze het voor elkaar om zo te dansen met haar viool. Knap hoor. Mooie klip en muziek om naar te luisteren.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top