Op mijn platenspeler Lindsey Stirling Brave Enough
Muziek

Op mijn platenspeler: Brave Enough

Lang heeft het geduurd, zeer lang eer ik weer eens een LP kocht. Kritisch zijn kan geen kwaad het zorgde er wel voor dat ik dit album van Lindsey Stirling meteen wilde hebben. Wat ik het meeste waardeer aan LP’s is dat er weer meer en meer moeite gedaan wordt om de hoezen mooi te maken. Lindsey Stirling, die hier ook de hoes staat werd een aantal jaar geleden bekend nadat ze uiteindelijk één van die talentenjachten in Amerika niet won. Wederom afgewezen besloot ze niet op te geven en haar liefde voor dansen en viool te spelen te blijven benutten. Inmiddels is ze van een youtuber uitgegroeid tot een volwaardig muzikant. Zij haalt dingen uit met haar viool die maar weinig mensen kunnen. Ze danst terwijl ze speelt en niet alleen dansen, ze springt ook en dat is één van de moeilijkste dingen om te combineren. Hoewel ze wel voor jaren vioolles heeft gevolgd is ze geen getrainde danser, toch danst ze in elke clip die op de mooiste locaties worden opgenomen.

Al vanaf het eerste nummer wat ik hoorde ben ik dol op haar muziek, waar ze ooit bekend werd met haar covers van bekende nummer maakt ze nu ook haar eigen muziek en word ze vaak gevraagd door bekende bands om mee te spelen. Jaren geleden, ver voordat ik schreef, heb ik haar live gezien en vertelde ze nog over haar worsteling om te komen waar ze nu is. Brave Enough is haar 4e album en is opgedragen aan haar recent overleden beste vriend en toetsenist waarmee ze dit album zou schrijven. Brave Enough is een prachtig en serieus album, mijn favoriete nummer deel ik met jullie.

23 reacties