Nooit meer zoals vroeger

33 thoughts on “Nooit meer zoals vroeger

 1. Sommigen hebben het nog altijd niet begrepen en dat is doodjammer. Als er in de toekomst al wat meer rekening wordt gehouden met de ander, als er wat minder competitie is, als we weer tevreden zijn met stiller en minder, is het niet voor niets geweest.

 2. Mooi gedicht. Soms denk ik dat we dit nodig hadden. Een harde les. Maar wel een eye-opener. Ik hoop dat het mooie blijft. De rust, de aandacht en waardering voor elkaar en de wereld om ons heen.

 3. Mooi geschreven Liesbeth.
  Tijd voor bezinning….
  te groot om het te overzien
  misschien blijft er toch iets goeds
  over zo dat we de wereld
  anders gaan zien.
  groeten.

 4. Het zal nooit meer worden zoals vroeger, en toekomst zal ook niet worden wat het zou moeten zijn.

 5. Er komt een lange nasleep.
  Het zal misschien anders worden, misschien beter.
  Nee, echt hetzelfde zal het niet meer worden.

  Maak er fijne Paasdagen van Liesbeth.

 6. Hoe het achteraf verder zal evolueren met ons leven is nog niet duidelijk.
  Wel dat heel wat dingen nooit meer zullen zijn als voor de crisis.

 7. Ik voel het aan als verkillend… een mens heeft niet graag verandering, niet?
  Meer tijd, minder lawaai, minder vervuiling, meer aandacht, consuminderen… zijn een paar van de voordelen. Als het nooit meer zoals vroeger wordt, dan hoop ik dat deze positieve dingen wel blijven.

 8. Ik ben een erg behoudend type.. dus ik ben redelijk van slag nu, nu alles veranderd is. Aan de ene kant wil ik dus wel dat alles weer ‘normaal’ zou worden.. da’s meer houvast voor mij, want ben dus niet goed in aanpassen. Aan de andere kant ben ik ook wel zo realistisch te begrijpen, dat we eigenlijk niet terug naar af kúnnen.. zo’n ziekte kan alleen maar zo om zich heen slaan door de omstandigheden en die hebben we zelf gecreëerd. Hopelijk dan maar snel een nieuw ‘normaal’.. dat afstand houden in de winkels en op straat vind ik wel okee (al zou ik ook wel blij zijn als we daar niet meer zó strikt mee om hoeven gaan, want ik heb nu wel vaak bijna ruzie!), maar ik mis m’n familie wel, hopelijk kunnen we toch snel weer gewoon bij elkaar op visite gaan en zo.

 9. Dat was vroeger ook al, maar toen gingen er nog wel dood. Kregen ze er wat meer zodat er voor heb gezorgd werd als ze zelf oud waren. Nu wil de mens vooral teveel. Vakanties, spullen. En die laatste moet vooral niet lang meegaan.

 10. Dat kan wel eens een jaar duren hè, tot de vaccins er zijn en iedereen die gehad heeft. Het wordt nooit meer hetzelfde omdat iedereen corona heeft meegemaakt. Corona en maatregelen gaan voorbij, maar hetzelfde zal het nooit meer worden. Daarvoor is er al teveel gebeurd.

 11. Precies en dit vinden wij ook heel erg en dan wordt het nooit meer zoals het was. Echter hopen we wel dat o.a. 1.5 meter afstand beleid straks verleden tijd wordt.

 12. Het enige positieve wat ik uit de ontwikkelingen ontdek is dat de mens een stap terug zet en natuur en milieu wat meer lucht krijgen. En dat is ook wat waard als je ziet dat we de hele planeet versmeren en uitwonen terwijl we ons maar blijven vermenigvuldigen, alsof het konijnenhok nooit vol raakt :(

 13. Kan je misschien iets duidelijker zijn? Ik heb op je eenden gereageerd en daar heb je zelf een reactie onder gezet.

 14. schitterend verwoord Liesbeth
  nee zo het was zal het niet meer worden
  hopelijk leert de mens hier wat van

 15. Ik ben bang dat je gelijk hebt het zal niet meer worden zoals het altijd was.
  Kijk even bij mij, je hebt een reactie achter gelaten wat denk ik voor een ander was bedoelt.
  Ik heb het even laten staan tot je het zelf hebt gelezen, daarna haal ik het misschien weg.
  Blijf gezond, groetjes Irma

 16. Nee, zoals vroeger wordt het nooit meer. Maar is dat zo erg. Straks minder auto’s, minder vliegverkeer, minder geld dus minder consumptie….
  Maar hopelijk meer respect en waardering voor mensen die het verdienen, die zorgen en regelen. Meer hulp, meer zorgen voor anderen.
  Het zal anders worden, hopelijk beter.

 17. Nou bijvoorbeeld dat er al dagen heel veel doden vallen en er dus mensen zijn die geen afscheid hebben kunnen nemen van een geliefde. Voor hun wordt het nooit meer hetzelfde. Voor mensen die een bedrijf hebben wat gesloten is en op de helling staat, voor hun wordt het nooit meer hetzelfde. Voor die moeder die haar week oude baby naar de IC bracht met corona, wordt het nooit meer hetzelfde. Voor de mensen die geen werk meer hebben gaat het nooit meer hetzelfde worden. Voor de ongeschonden mens is dit al een bizar iets, hoe kan je niet inzien dat het hierna niet allemaal weer wordt zoals het was. De wereld wordt nooit meer zoals het was alleen al omdat het volkomen nergens op sloeg hoe we misbruik van de aarde maakte.

 18. Prachtig gedicht.
  Ik hoop dat het niet meer wordt als voorheen… we waren helemaal verkeerd bezig en iedereen ging maar vrolijk door, ondanks dat het vijf over twaalf was. We zijn niet onfeilbaar en niet alles is maakbaar. Dat we daar maar eens rekening mee gaan houden. Dat de wereld en wij heel kwetsbaar zijn en daarom meer zorg moeten dragen voor de aarde en elkaar.

 19. Ik ben positief gestemd en hoop juist dat het niet meer zo als vroeger wordt, maar dat we nu opletten en niet meer zoveel kopen wat slecht is voor het milieu. We gaan hopelijk nu meer letten op familie, vrienden, maar ook op buren en mensen die het nodig hebben.

  Love As Always
  Di mario

 20. Mooi beschreven, maar het wordt nooit meer zoals vroeger het was. Waar komt dit nou in vredesnaam vandaan? Dit kan toch niet zo blijven…? Het moet toch weer goed komen? Angst zit bij ons heel goed in en voor velen ook natuurlijk. Van al dat verschillende regeltjes worden we gek van! Het goede gevoel van leven (zoals het was…), moet gewoon weer terug komen.

 21. Vroeger is nog maar kort geleden. Het naar elkaar omzien zal hopelijk blijven. Maar ik vrees dat we ooit weer in het oude patroon zullen vallen. Sommigen zitten nog niet eens in het nieuwe patroon.

 22. Het is een prachtig geheel! En heel stiekem denk ik dat heel veel weer gewoon wordt zoals het was en dat zullen dan natuurlijk helaas niét de meest wenselijke kanten zijn. Ach, ik ben gewoon een pessimist.

Comments are closed.

Back To Top