En dan springt je bril kapot

En dan springt je bril kapot

En dan springt je bril kapot

Eind vorig jaar ben ik al eens de opticiens afgelopen op zoek naar een nieuwe bril. Maar of ze het afgesproken hadden, hadden ze nergens iets wat ik mooi vind. Ik ben geen zeikerd maar we hebben het niet over een t-shirt en zeker niet over de kosten van een t-shirt. Er kwam niets van, ze probeerde me allemaal aan te smeren wat me niet staat en niet bij me past. En dan ook meteen het duurste van het duurste met zo’n mooi merkje erop. Pas in de laatste winkel zei die man eerlijk dat ik in het voorjaar de nieuwe collectie eens moest bekijken.

En dan is het voorjaar of nou ja bijna en heb ik totaal geen zin om naar de winkels te gaan. Ik wist wel dat er een nieuwe moest komen, de bril was verkleurd en de glazen vertoonde gebruikssporen. Maar een bril kopen is iets wat je met aandacht moet doen en dat had ik even niet zo. En na mijn ‘geen zin’ periode kwam corona steeds dichterbij en kwam ik zeker niet meer in ‘de stad’. Krijg je als je in een dorp woont.

En dan springt je bril kapot
Springt ja. Als ik in de badkamer bezig ben, dan leg ik mijn bril in het raamkozijn. Al zolang ik hier woon. Ik stond mijn bek te schrobben toen ik opeens ’tik’ hoorde. Tik? Ik draai me om en zie 2 stukken naar beneden zeilen. Ik zie niet geweldig maar zie en hoor nog wel dat m’n bril nog net even op de radiator moet vallen. Op de grond vind ik uiteindelijk drie stukken…Kak!

Opeens?
Hoe kan een bril opeens op de grond vallen? Simpel in de poten zitten veren waardoor je je bril op kan vouwen. Eén van die veren is gesprongen, daardoor is het plastic van het pootje kapot gesprongen en door die kracht lazerde die bril van het raamkozijn. Zoveel weegt zo’n ding niet.

Met de drie stukken die mijn bril waren loop ik naar Frans en na vele lijmpogingen heeft hij een hete spijker in 2 kanten geduwd en kan ik weer door mijn nu wel heel heel lelijke bril kijken. Ik heb overigens een reservebril maar die zit lang zo lekker niet en daar moet ik na zoveel jaar ook weer aan wennen, met flinke koppijn tot gevolg. En zonder bril wordt het leven voor mij redelijk lastig. Zonder bril zie ik alleen scherp binnen 10 centimeter van mijn ogen, neem van mij aan dat ik dan geen blog meer kan typen of lezen.

Opticien?
Normaal zou ik allang een ander besteld hebben bij de opticien, maar die doen geen metingen. Dus dan koop je een bril die misschien helemaal niet (meer) goed is. Niet verstandig. Dat soort zaken zijn niet zo van de service. En daarbij, die mensen moeten wel dicht bij je komen. Controleren of de bril goed zit maar ook aftekenen waar achter de glazen mijn ogen zitten. Dat wil ik niet en dus zit ik nog wel even vast aan deze bril en ach waar maak ik me druk over, het past prima bij mij coronakapsel.

41 thoughts on “En dan springt je bril kapot

 1. Tja, we beginnen er allemaal langzaamaan wat onverzorgder uit te zien …….. ik krijg mijn haar ook niet meer zoals ik het wil ………..
  Hoop voor jou dat je toch over een paar weken op jacht kunt naar die nieuwe bril.

 2. Bah! Da’s rottig. Fijn dat Frans hem heeft kunnen repareren. Ik hoop dat-ie het houdt want nu naar een opticien zou ik ook liever niet doen.

 3. Ik heb 10 leesbrillen van de Action.
  Maar jou geval ligt duidelijk anders!

 4. Ben ook aan een nieuwe bril toe, maar niet zo hard als jij! Ik draag mijn reservebril die ook al gebruikssporen heeft. Bij de Pearle hier zag ik, dat je alleen op afspraak terecht kunt. Geen idee hoe ze dan willen meten. Nou ja, voorlopig ben je gered met lijm en spijker.

 5. Jouw post doet me eraan denken dat ik dringend eens moet checken of ik nog wel een voorraadje lenzen heb. Mijn bril ben ik ergens eens bij een verhuis kwijtgeraakt, zonder lenzen ben ik zo goed als blind!

 6. Ze hebben hun werkwijze aangepast, maar dan neem ik alsnog het risico naar een winkel te gaan. In mijn geval ook nog in een winkelstraat. Ik wacht liever de piek van besmettingen af en doe het in 1 keer goed.

 7. Oh wat vervelend!!!!
  Maar stel nu dat die helemaal aan gruzelementen was en je ook geen reservebril zou hebben, wat moet je dan???

 8. Da’s balen! Dat van die springende voorwerpen vind ik trouwens heel herkenbaar. Ik heb ook wel eens dat er plotseling iets op de grond valt, zonder dat de vloer trilt of het voorwerp zelf of dat er ineens een windhoos door de kamer trekt ofzo… Heel gek, en soms ook heel vervelend. Maar in deze tijd kan het écht heel vervelend uitpakken, dus ik hoop dat alles de komende tijd netjes blijft liggen.

 9. Eigenlijk moet ik er wel een beetje om lachen. Als corona voorbij is zie jij er helemaal niet meer uit. Lange haren, aan elkaar geplakte bril, schoenen tot op de draad versleten enz.
  Wel boffen dat Frans je uit de brand kon helpen met dit akkefietje anders had je echt een probleem gehad.

 10. He gatver, dubbel pech in deze onzekere tijd. Het is behelpen, maar die Frans is een super vent.

 11. Dat is nu eens echt balen zie! En ik weet wat je bedoelt, draag al een bril van mijn 14de. Een bril koop je inderdaad niet zo maar, je moet die mooi vinden, passen bij je aangezicht, het moet goed voelen. Tjonge, ik hoop dat hij het houdt tot de opticiens terug open mogen. Succes!

 12. Je kunt je fototoestel als bril gebruiken, staat dan weer niet bij je kapsel, en is wat vervelend voor je armspieren.
  Hou je taai, hopelijk wen je er snel aan. Het ziet er naar uit dat de Coronatijd nog even gaat duren.

 13. Dat is flink balen! Wel goed van je dat je je niet een bril hebt laten aansmeren die niet helemaal mooi was en/of lekker zat. Ik heb dat dus ooit wel gedaan en binnen een week ‘moest’ ik weer op zoek naar een nieuwe. Het ging gewoon niet met die bril.
  En nu naar de opticien? Nee, dat zou ik ook niet doen. Maar ja, reservebrillen zijn ook niet alles, dus sterkte!

 14. Oh, dat is echt wel vervelend! Ik kan ook niet zonder bril of lenzen met mijn ruime -5. Fijn dat je vriend heb provisorisch in elkaar heeft weten te zetten zeg!

 15. Dat is echt heel vervelend dat je bril stuk is.
  Het is gewoon heel belangrijk dat je goed ziet, dat weet ik uit ervaring.
  Hier zijn de brillenzaken gesloten.
  Gelukkig was mijn bril net klaar voordat corona om de hoek kwam kijken, door twee oogoperaties kon ik ook niet goed zien.
  Ik heb daardoor 4 maanden niet kunnen fotograferen, en dat kan nu gelukkig weer wel, ik ben de schade wel aan het inhalen nu.
  Ik wens je fijne paasdagen, ik hoop dat je bril het met de lijm resten het nog even volhoudt.
  Groetjes Irma

 16. Ooo, wat balen! Wat voor sterkte heb jij? Ik heb ook extreem slechte ogen, dus ben wel benieuwd, haha.

  Ik moet ook nog eens een nieuwe bril, maar dat is door corona wat meer op de lange baan geschoven. Ik zal extra voorzichtig zijn met de mijne.

 17. Ik ben redelijk een zeikerd betreffende mijn brillen. En zeker de laatste jaren is het gewoon ruk wat ze hebben. Ik doe het dus nog maar even met mijn Hugo.

 18. Ik keek op de website voor de monturen en daar stonden de details. Ik ga écht niet naar zo’n broeinest.

 19. Het zat je dus niet mee.Gelukkig is er Frans die met zijn gouden handen altijd een oplossing vindt.Dus na de lockdown naar de oogarts en dan voor een nieuwe bril.Want een bril is duur genoeg om de correcte glazen er te kunnen laten inzetten

 20. Ik stel altijd alles uit tot zodra het moet, en nu lijkt me dat dus wel het geval.

 21. Niet tof om dit nu tegen te komen. Gelukkig een tijdelijke reparatie en moet je niet naar een feestje. ;)

 22. Een bril is zeker onmisbaar, is ook mijn ervaring.
  Gelukkig is mijn zoon opticien, want een bril moet goed zitten en daar moet je echt de tijd voornemen. Hans

 23. In geval van nood heb ik gelukkig een reserve bril. Het zou niet in mijn hoofd opkomen om naar zo’n gast toe te gaan.

 24. Als je een beetje in de buurt blijft van het huis, dan zien ook niet veel mensen het en kun je je vast nog wel redden.

  Love As Always
  Di Mario

 25. Oh wat balen zeg. Zijn er geen opticiens die met bescherming werken en zo? Je bril stond je goed trouwens, dus kan me voorstellen dat het moeilijk is iets te vinden waar je net zo tevreden mee bent.

 26. Wat ontzettend vervelend dat je bril stuk is. Daar zou ik ook sterk van balen. Gelkkig hoeft dat niet meer, want ik heb nu al jaren dezelfde sterkte, en ik koop gemiddeld elke 18 manden een nieuw montuur, dus ik heb er nu een paar in reserve in verschillende kleuren. En dat vind ik erg prettig, want dan kan ik mijn bril tenminste aanpassen aan de kleding die ik draag.
  Vroeger deed de oogarts ook bij ons de metingen, maar dat is al tientallen jaren verleden tijd. Hier doen de opticiens het allemaal zelf (met alle problemen van dien, daar ga ik nog eens een fijn blogje over schrijven).

 27. Ja dat is stevig balen, want inderdaad een nieuwe bril uitzoeken is veel brillen passen waarvan je niet weet wie ze op het gezicht heeft gehad om te passen. Ik hoop dat de bril na de ingreep van Frans wél goed zit, hoe hij eruitziet ( de bril, niet Frans) maakt dan toch minder uit. Mocht je tóch gaan passen neem dan zelf doekje en ontsmettingsspul mee want je weet niet of ze daar alle gepaste brillen ook schoonmaken.

 28. Oei.. da’s echt wel minder! Een coronakapsel begin ik zéker ook te krijgen (dat heb je algauw met stekels zoals ik), maar daar heb je geen last van. Maar je bril..?! Ooit heeft m’n vriend z’n eigen bril afgeslagen (tegelijk met een hinderlijke mug) toen we aan het roeien waren op een Zweeds meer. Kostte vier dagen om een nieuwe te krijgen bij een opticiën, die wel haast wilde maken omdat ie begreep dat zónder een bril we nergens meer gingen komen.. we waren op de motor en ik heb daar geen rijbewijs voor.. en hij zag amper de witte streep naast de weg hehe. Was overigens niet echt een geweldige bril, maar we waren even uit de brand.
  Nú is het lastiger, want ik zou ook niet graag naar een opticiën gaan in deze tijd. Gelukkig ben je even geholpen door je handige vriend.. succes ermee!

 29. ja ik ben dol op deze mooie omgeving , struin er al dik 40 jaar in rond nu , en het verveeld me nooit
  echt een mooi tuintje hé

 30. Coronakapsel :-) Ik ga eens in de zoveel maanden naar de kapper. Mijn vaste knipmeisje moet altijd om me lachen (maar hé, ik héb nog haar!) Straks moet ik mijn komst denk ik voorzichtig aankondigen. De slappe lach kan ik niet gebruiken, niet met zo’n schaar in de hand.

 31. dat is balen , zeker nu je niet ff goed de ogen kan laten meten pppfffttt
  maar het past wel bij je huidige kapsel hihi
  ik zei het gister nog tegen iemand , ach ik knip al vele jaren zelf , en als ik het kan , kan jij het ook :)
  suc6 met de bril

 32. Eers naar oogarts gaan pas dan bril kiezen. Zo heb je geen onnodige kosten achteraf.
  Of ze hier in B makkelijk bereikbaar zijn door die maatregelen weet ik niet.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top