Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden 2010
Fotoserie,  Persoonlijk

Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden 2010

Vorig jaar verschenen er opeens overal foto’s van mensen van 10 jaar geleden. Ben ik niet zo van, van de foto’s van mezelf en dus deel ik dit jaar ook 10 foto’s van 10 jaar geleden, maar wel die ik zelf gemaakt heb.

2010 was het jaar dat ik mijn eerste spiegelreflex kocht nadat mijn eerste camera de Fujifinepix S5600 kuren had. Tien jaar geleden ging ik naar de Winter Efteling die echt winters was. Viel carnaval op Valentijnsdag en droeg ik een hoed. Had ik rijles en fietste ik naar Delft. Ging ik naar de zoo in Antwerpen, werkte als tramconducteur en deed fotoshoots met de tram, op het strand en op de SS Rotterdam. Had ik nog steeds een abonnement op Blijdorp, fotografeerde ik m’n eerste trouwerij en mijn tweede. Maakte ik een foto die de eerste van iets zou worden en ging Griekenland failliet. Ging ik voor het laatst naar Beekse Bergen en voor het eerst een lang weekend naar Brugge. 2010 was het jaar van de zware aardbeving in Haïti en werd de twee minuten stilte van de dodenherdenking op de Dam verstoord. Woedde er een grote brand op de Strabrechtse Heide en ontstond er paniek bij de Duitse Loveparade wat levens kostte. Kwamen Despicable Me en Haar naam was Sara uit en zorgde sneeuwval eind november voor een waanzinnige puinhoop in dit land maar niet bij mij, ik maakte nog nooit zoveel sneeuwfoto’s. Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden 2010.

 

28 reacties

 • Rietepietz

  Die hoed stond je prima, ik wou dat ik het lef had om een hoed te dragen want ik vind het wél heel mooi bij vrouwen.
  Met wélke camera jij ook foto’s maakt , ze hébben altijd iets.

 • Marloes

  Leuk om zo eens terug te kijken in de tijd. 2010 klinkt nog helemaal niet als tien jaar geleden. Bizar hoe snel de tijd soms gaat. Ik vind je foto’s erg mooi. Vooral die in de regen, van de trein en die paddestoel. Die laatste vind ik er sprookjesachtig uitzien.

 • Ximaar

  Leuk om zo terug te gaan in de tijd. Zelf ben ik niet zo’n omkijker, maar met dit soort foto’s is daar natuurlijk niets mis mee. De rechts-onderste is erg mooi.

  Ben ook eens op m’n blog 10 jaar terug gaan kijken. Waar heb ik anders een archief voor? Fotomatig viel dat tegen. Ik maakte me meer druk over andere dingen en was vooral een fietsvakantie aan het verslaan. Maar 1 winterse foto. Tussen m’n foto’s op m’n harde schijf zag ik wel een berg winterfoto’s, omdat het hier een paar dagen flink zonnig was met veel aangevroren sneeuw. Jaren later heb ik daar wat kerstkaarten van gemaakt, maar 10 jaar geleden plaatste ik daar dus vrijwel niets over.

 • Nicky

  Wat een mooie foto’s weer. Leuk om zo terug te kijken. Die hoed stond je goed, trouwens.

 • Irma

  Leuke serie foto’s van 10 jaar geleden.
  Even terug kijken is soms heel leuk, je ontdekt dan toch dingen zoals o jee heb ik dat toen ook gefotografeerd, je hebt van alles wat gedaan, de winter foto’s is super.
  Groetjes Irma

 • John

  Ik ben sowieso niet voor het meedoen aan dat soort acties. Daardoor val ik nogal eens buiten de boot maar dat vind ik niet zo erg. Liever buiten de boot dan meelopen met iedereen.

 • Hans

  Wat leuk om eens 10 jaar terug te kijken via 10 foto’s.
  Denk dat het niet makkelijk was om een keuze te maken. Hans

 • Karel

  oké zat ik wel op de juiste wandelroute :)
  ik zelf was blij dat gisteravond de foto’s van de maan zo goed gelukt zijn :)

 • Di Mario

  Ik heb ook niets met foto’s van mezelf. Dat kan ik de mensheid beter niet aandoen. Dit is wel een leuke serie.

  Love as always
  Di Mario

 • Rianne

  Zit ik ineens even aan 2010 te denken.

  Die koeien zijn prachtig. Net als de andere foto’s. Tien jaar geleden kon je ook al met een camera omgaan..

 • Mrs. T.

  Mooie foto’s. Ook die van jou! Die met de paddenstoel vind ik bijna onaards mooi.

 • VillaSappho

  Nee de foto is ter hoogte van Hoek van Holland tussen strand en stad gemaakt, dus Europoort.

 • Karel

  je bent niet van foto’s van je zelf
  maar je deelt er wel van 10 jaar terug
  jij mag alle dagen de mooie foto’s van je delen
  kan niet per foto reageren , is de 1ste Rozenburg bij Heerema ?

 • mizzD

  Oh, ik ben ook eens in de Efteling geweest toen er sneeuw lag, zou datzelfde jaar geweest kunnen zijn. Vond ik wel bijzonder om mee te maken.
  Altijd leuk om eens terug te kijken in je fotobestand om erover te posten.. naar welke aanleiding dan ook.

 • petergreyphotography

  2010 was een vruchtbaar jaar. Prachtige foto’s. Die koeien met dat vliegtuig voor de wolk vind ik in het bijzonder schitterend en ook de sneeuwfoto met dat lichte gebouw op de achtergrond. Gaaf hoedje ook Liesbeth! :-)

 • marylou

  Zo even terug kijken zorgt altijd voor verassingen.Gek hoe sommige dingen in je geheugen geprent staan en andere juist wee niet.Heel leuke foto’s zoals altijd