Fotoserie Persoonlijk

Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden 2010

Vorig jaar verschenen er opeens overal foto’s van mensen van 10 jaar geleden. Ben ik niet zo van, van de foto’s van mezelf en dus deel ik dit jaar ook 10 foto’s van 10 jaar geleden, maar wel die ik zelf gemaakt heb.

2010 was het jaar dat ik mijn eerste spiegelreflex kocht nadat mijn eerste camera de Fujifinepix S5600 kuren had. Tien jaar geleden ging ik naar de Winter Efteling die echt winters was. Viel carnaval op Valentijnsdag en droeg ik een hoed. Had ik rijles en fietste ik naar Delft. Ging ik naar de zoo in Antwerpen, werkte als tramconducteur en deed fotoshoots met de tram, op het strand en op de SS Rotterdam. Had ik nog steeds een abonnement op Blijdorp, fotografeerde ik m’n eerste trouwerij en mijn tweede. Maakte ik een foto die de eerste van iets zou worden en ging Griekenland failliet. Ging ik voor het laatst naar Beekse Bergen en voor het eerst een lang weekend naar Brugge. 2010 was het jaar van de zware aardbeving in Haïti en werd de twee minuten stilte van de dodenherdenking op de Dam verstoord. Woedde er een grote brand op de Strabrechtse Heide en ontstond er paniek bij de Duitse Loveparade wat levens kostte. Kwamen Despicable Me en Haar naam was Sara uit en zorgde sneeuwval eind november voor een waanzinnige puinhoop in dit land maar niet bij mij, ik maakte nog nooit zoveel sneeuwfoto’s. Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden 2010.