De autootjes
Actueel,  Thuis

De autootjes

Jezelf vermaken ten tijde van corona quarantaine, ik heb er erg aan moeten wennen maar kan me best vermaken. Zeker met mooi weer zit ik graag achter het huis en draai een muziekje. Dat was ook wat ik deed toen Frans opeens het autootje de schuur uitreed. Wat jullie niet weten, maar ik natuurlijk wel, is dat Frans twee bijna identieke autootjes heeft. Het grote verschil, de mijne is vet vet veel sneller en heeft verlichting.

De meeste mensen zouden zich schamen voor de buren, zouden het voor kinderen vinden en zouden mijn rug op mogen met hun mening. Het enige stel wat voorbij kwam wandelen was niet van plan commentaar te geven. Verstandig zo goed rij ik nou ook weer niet er zouden zomaar ongelukken kunnen gebeuren met enkels, autootjes en onschuldige gezichten en zo…

Frans en ik zette onze autootjes op de startstreep, wat gewoon de betegeling bij een put is en snelden er vandoor. Dat valt overigens niet mee, kijk ik ben dan veel sneller en handiger met dit autootje, maar je wil toch ongelukken voorkomen. Dus terwijl ik me totaal niet bekommerde om de verkeersregels, Frans minimaal 2 keer sneed en expres bijna over zijn tenen sjeesde, was ik uiteraard alsnog als eerste terug en deden we eensgezind meteen nog een race de andere kant van de straat op.

Helaas ligt er naast de weg een (inmiddels) droge greppel ik hield nog een beetje in, ontweek de rondslingerende dennenappels maar kon toch niet voorkomen dat Frans kansloos die greppel inreed. Dat het duidelijk is dat ik er niets mee te maken had, volgens mij haalde hij de autootjes door elkaar of zo. Maar een goede winnaar erkent zijn maker, want mijn autootje die eerst alleen nog over de rand keek of alles in orde was, besloot spontaan te helpen met het andere autootje uit de greppel trekken.

Inmiddels heeft Frans zijn autootje ook een blitse sterke accu, hij kan tenslotte toch niet vliegen, maar ik waag me niet meer aan een wedstrijd voor je het weet eindig je in de greppel.

32 reacties