De autootjes

De autootjes

De autootjes

Jezelf vermaken ten tijde van corona quarantaine, ik heb er erg aan moeten wennen maar kan me best vermaken. Zeker met mooi weer zit ik graag achter het huis en draai een muziekje. Dat was ook wat ik deed toen Frans opeens het autootje de schuur uitreed. Wat jullie niet weten, maar ik natuurlijk wel, is dat Frans twee bijna identieke autootjes heeft. Het grote verschil, de mijne is vet vet veel sneller en heeft verlichting.

De meeste mensen zouden zich schamen voor de buren, zouden het voor kinderen vinden en zouden mijn rug op mogen met hun mening. Het enige stel wat voorbij kwam wandelen was niet van plan commentaar te geven. Verstandig zo goed rij ik nou ook weer niet er zouden zomaar ongelukken kunnen gebeuren met enkels, autootjes en onschuldige gezichten en zo…

Frans en ik zette onze autootjes op de startstreep, wat gewoon de betegeling bij een put is en snelden er vandoor. Dat valt overigens niet mee, kijk ik ben dan veel sneller en handiger met dit autootje, maar je wil toch ongelukken voorkomen. Dus terwijl ik me totaal niet bekommerde om de verkeersregels, Frans minimaal 2 keer sneed en expres bijna over zijn tenen sjeesde, was ik uiteraard alsnog als eerste terug en deden we eensgezind meteen nog een race de andere kant van de straat op.

Helaas ligt er naast de weg een (inmiddels) droge greppel ik hield nog een beetje in, ontweek de rondslingerende dennenappels maar kon toch niet voorkomen dat Frans kansloos die greppel inreed. Dat het duidelijk is dat ik er niets mee te maken had, volgens mij haalde hij de autootjes door elkaar of zo. Maar een goede winnaar erkent zijn maker, want mijn autootje die eerst alleen nog over de rand keek of alles in orde was, besloot spontaan te helpen met het andere autootje uit de greppel trekken.

Inmiddels heeft Frans zijn autootje ook een blitse sterke accu, hij kan tenslotte toch niet vliegen, maar ik waag me niet meer aan een wedstrijd voor je het weet eindig je in de greppel.

32 thoughts on “De autootjes

 1. Hahaha, leuk!
  Vooral dat jouw auto vet, vét sneller is dan die van Frans. Mag je zijn auto niet snijden dan (-:
  Toch bevriend uit de strijd gekomen. Top.

 2. Oh, leuk! Ik vrees dat ik bloedfanatiek zou worden. En heel ver zou gaan om te winnen.

 3. Leuke liefhebberij hoor. Als verzamelaar van alles wat rijdt en vliegt kan ik hier wel van genieten. In de Facebookgroep over verzamelen van modelauto’s kom je nog wel eens wat van deze radiobestuurde voertuigen tegen. Altijd leuk. Er bestaan er ook die lading kunnen vervoeren en door modder heen ploegen…

 4. Er zit geeb elektronisch speelgoed geluid in. Je hoort wat geluid van de wielen en de aandrijving. De buren klagen niet, die horen dat niet en we doen dit niet op rare tijden.

 5. Ach, leuk toch? Het maakt niet uit hoe je je nu vermaakt, als je je maar vermaakt. En je netjes aan de regels houdt natuurlijk, maar dat doen jullie dus.

 6. Ik vermaak me prima hoor, en me voor de buren schamen is wel het laatste in mijn leven wat ik zou doen.

 7. Hahaha, elk tijdverdrijf is goed, als je er plezier mee hebt is het goed. En voor de katten zal het ook leuk zijn. ?

 8. Haha… De overburen een eindje verderop waren gisteren ook met een autootje in de weer. Ik merkte dat de buurman op commentaar zat te wachten dus heb ik mijn duim omhoog gestoken. Ik vind die dingen leuk… ;-)

 9. Er zijn plenty volwassen mannen die hele treinbanen maken én met de treintjes rijden, zou niet weten waarom je niet met autootjes zou mogen racen, gewoon een leuke behendigheid oefening.
  Lekker doorgaan hoor en natuurlijk leuke verslagen van blijven maken;-)

 10. Hij is leuk, ik reageerde op YT ‘Altijd een succes met kinderen’.
  Het bewijs is geleverd, je moet nooit het kind in je verliezen. Hans

 11. dat is prachtig speel en behendigheid goed
  en geeft gelijk aan dat jullie net als ik kind gebleven zijn :)

 12. Kinderspeelgoed? Nee joh, súperleuk! Zag pas dat je zo’n autootje ook kunt gebruiken om je vanuit de keuken te laten bedienen, werkt perfect;).

 13. Mooi toch als je je zo kunt vermaken. Het zou niets voor mij zijn. Ik ben er niet handig in, maar ik vind het wel leuk om naar te kijken.

  Love As always
  Di mario

 14. Wij hebben ook nog zo’n wagen op zolder staan. Is volgens mij gewoon voor volwassenen ook hoor, dus waarom zou je je ervoor generen? leuke hobby juist. Ik kan er alleen wel niks van.. we reden eens op een heel leeg terrein en ik kreeg het voor elkaar het autootje onder onze eigen wagen klem te rijden hahahahaa!

 15. Leuk spelletje om behendigheid en snelheid van handelen te testen en fijn om het kind nog altijd in mensen aanwezig te zien.

Comments are closed.

Back To Top