Fotoserie: Praatje onder de bloesem

Fotoserie: Praatje onder de bloesem

Fotoserie: Praatje onder de bloesem

Het lijkt veel langer, maar een maandje geleden reed ik mijn laatste fietsrondje. Ik ontweek zoveel mogelijk mensen en daar de wereld nog net niet op zijn kop stond, was het nog rustig in natuurlijke omgevingen. Toen was het net zulk mooi weer als vandaag en ik was zwaar van plan daar enorm van te gaan genieten. Dat lukte prima, ik zwierf door de natuur, door straten en uiteindelijk zag ik een flink perk met een stuk of 12 bomen volledig in de bloesem.
Iets minder kwiek dan ik me kon herinneren sprong ik van mijn fiets, zette die op slot en deed waar ik plezier ik heb. Nog voor ik maar een paar foto’s van deze Kerspruim gemaakt had, riepen mensen dat als ik later terug zou komen, de bloemen roze zouden zijn. Dat er verderop nog zo’n mooie boom is, dat ik ook op mijn voeten moest letten op dat grasveld en meer vriendelijke berichten. Ik bleef waar ik was en het viel me op dat iedereen keek en groette. Mensen waren benieuwd of de foto’s lukte en menigeen moest ik ze vertellen dat ik in andere omstandigheden echt mijn foto’s wel wilde laten zien, maar ze nu voor alle zekerheid liever op afstand hield. Fotoserie: Praatje onder de bloesem.

41 thoughts on “Fotoserie: Praatje onder de bloesem

 1. Pure interesse was het. Vriendelijk ook. Ik werk met een grote camera, daar komt dat door. Ze denken dat ik een prof ben geloof ik. Maar heb gewoon grote handen en niks aan een kleine camera. Ik kan overigens prima ouwehoeren en fotograferen tegelijk.

 2. Ja dat gaat nog wel een tijdje duren. Deze foto’s zijn overigens reeds een paar weken oud, toen was het alleen nog geen handen geven. Lijkt ook al maanden geleden zeg. Mijn stiefvader is ambulancechauffeur, op 1 maart schreef ik over corona en was ik een paniekzaaier. En kijk waar we nu staan. Ik ben eens temeer blij dat ik niet zoveel sociale contacten heb, niet naar de kerk ga en geen carnaval vier. O en dat ik een hele fijne vent heb. Ik mag niet klagen, maar dit virus raakt iedereen!

 3. Deze Bredanaar, nog an toe
  Ging er niet heen, niet naar toe
  Is het leven niet moe
  En vindt uitbundig feesten ’n heel gedoe
  .
  Onnadenkend
  Dat is wat ik vind
  .
  Ik vind overigens dat menig medemens erg ‘luchtig’ doet over dat Corona virus! Als je het krijgt/hebt ben je de sigaar! Het is een venijnig virus! Voordat dit de wereld uit is, …….. × jaar later.

 4. Deze Bredanaar, nog an toe
  Ging er niet heen, niet naar toe
  Is het leven niet moe
  En vindt uitbundig feesten ’n heel gedoe
  .
  Onnadenkend
  Dat is wat ik vind
  .
  Ik vind overigens dat menig medemens erg ‘luchtig’ doet over dat Corona virus! Als je het krijgt/hebt ben je de sigaar! Het is een venijnig virus! Voordat dit de wereld uit is, …….. × jaar later.

 5. In afgelopen jaren reden we nog wel eens naar (door) de Betuwe om daar de bloesembomen te bekijken. Of de Japanse tuin in het Amsterdamse Bos. Allemaal vervallen. Kortom….dat Coronagedoe is best lastig…

 6. Wat een schitterende foto’s! Ik ben dol op bloesembomen!

 7. Een maand geleden stond hier werkelijk nog geen fruitboom in bloei. Zal de afstand tussen Zeeland en Brabant zijn.

 8. Ik ben blij dat er nu mensen zijn die het eindelijk begrijpen… Behalve die covidioten die naar feestjes gaan zoals in Breda… in de nota bene de zwaarst getroffen provincie.

 9. Bloesems zijn elk jaar weer de moeite waard.
  Mooie witte bloemekes heb je hier verzameld

 10. Sinds de ophokplicht is het prachtig weer. Als in: droog en de zon schijnt.
  In de tuin zag ik vlinders, bijen en hommels. Geen bloesem helaas, dus kijk ik het mooie er vanaf op jouw blog. De grote foto vind ik het allermooist!
  Lieve groet ♥

 11. Iedereen kijkt en iedereen groet!!
  Ze hebben in elk geval gezien waar jij mooie foto’s van maakte!

 12. De bloesems in het voorjaar zijn echt de krenten uit de pap. Zou eigenlijk de hele zomer moeten duren natuurlijk maar helaas , het feestje duurt hoogstens een paar weken.

 13. Prachtig! Leuk ook dat je zoveel tips kreeg. Wij hadden vroeger zo’n boom in de voortuin. Tot grote ergernis van onze buurman omdat het zo’n rotzooi gaf als de bloesem uitviel. Mijn vader weigerde de boom weg te halen. ‘Zolang de buurman er over blijft zeiken, blijft die boom staan’ zei hij. De boom is blijven staan, al die jaren dat wij er woonden.

 14. Prachtige plaatjes zijn het geworden! Ik vind het altijd zo leuk als de bloesems weer in bloei staan. We hebben zelf ook een klein bloesemboompje in de tuin, altijd mooi als die weer in bloei staat. Alleen jammer dat we er maar kort van kunnen genieten.

 15. Prachtige foto’s. Ik ben zo blij dat het weer mooi weer wordt. In deze tijd foto’s maken vind ik toch leuker dan in de winter.
  Heb je hier een macro lens voor gebruikt om te fotograferen?

Comments are closed.

Back To Top