Nieuwe muziek: Piano en trompet op herhaling en nog wat meer

Nieuwe muziek

Nieuwe muziek: Piano en trompet op herhaling en nog wat meer

Toen ik vorige maand begin met deze serie had ik niet verwacht dat deze maandelijks zou worden. Maar ik denk dat het de sfeer, de tijd ervoor zorgt dat mijn lijstje met nieuwe muziek lang genoeg is om weer wat te delen.

Mark Nieuwenhuis – Waantje
Het was gisteravond, Floortje Dessing is één van de weinige programmamaaksters die ik al heel heel lang volg en die ik keer op keer mooie programma’s vind maken. Toen ik de aankondiging zag van haar nieuwe programma Floortje blijft hier, zag ik voor me een programma ontvouwen die zo nieuw is dat ze afstand moet houden van de mensen die ze ontmoet, dat ze zelfs op afstand geweldige interviews geeft is prachtige kunst die zij zo machtig is. Ze laat ik haar programma plekken in Nederland zien waar ik nog nooit van gehoord had maar ook een plek die me naar het hart staat. In haar aflevering van gisteren kwam onderstaand nummer voor die ik nu alweer een uur op repeat heb staan.

Kygo – Piano Jam
Hoewel het wel wat minder is geworden, geeft Youtube best vaak mooie alternatieven voor muziek die je aan het luisteren bent. Dit geweldige stuk pianomuziek hoorde ik voor het eerst toen ik begin maart de problemen steeds dichterbij zag komen. Het plingelt al heel wat dagen door mijn hoofd ook als ik even buiten kom. Het speelt mee met de kerkklokken die in de verte bleven luiden en het speelde door mijn hoofd toen ik binnen 20 uur 3 lijkwagens in mijn straat zag. En ergens vind ik het vervelend dat dit nummer me waarschijnlijk altijd aan deze tijd zal doen herinneren maar het is zo geweldig dat ik het niet niet kan delen.

Muse – Uprising

Hoewel mijn hoofd niet altijd naar stevige muziek staat, vind ik dit nummer van Muse wel verrekte lekker. Een paar weken geleden keken 2 buren me nog aan of ik onder invloed was en onzin uitkraamde, toen ik ze het dringende advies gaf thuis te blijven. Daags erna ging Brabant op slot en stonden ze hier weer voor de deur te lullen. Toen heb ik dit nummer even schandalig hard gedraaid. Gewoon even op maximaal, is dit nummer verdomde goed geschikt voor. Lees vooral ook de lyrics.

Banners – Got it in You

Banners was een complete verrassing laatst. Ik hoorde het nummer op de radio, Shazamde het en herkende helemaal niets. Had het nummer wel eens gehoord maar eenmaal thuis, bleek ik het nummer al een langere tijd in mijn verzameling te hebben. Bijzonder weer. Banners is de stagename van Michael Joseph Nelson uit Engeland behalve zijn stem hoor je ook zijn piano- en gitaarwerk. Got it in you vind ik een zalig nummer en ik verwacht dan ook niet dat dit het laatste nummer zal zijn wat ik van hem waardeer. 

En hebben jullie nog bijzondere nieuwe muziek die maar blijft hangen, zo goed bij de tijd past of gewoon het delen waard is? Met CTRL+V plak je de naam en artiest in het reactievenster. 

15 thoughts on “Nieuwe muziek: Piano en trompet op herhaling en nog wat meer

 1. Ik ontdek wekelijks nieuwe muziek, en echt mooie schaf ik ook aan. Ik moet daar eigenlijk wat mee minderen vind ik zelf.

 2. ik normaal ook niet zo gek op nieuwsbrieven , maar ik ga naar Zeeland , als het al door gaat :(
  en als abonnementhouder krijg die ook van Burgers Zoo , vandaar

 3. Ik ken ze geen van allen. Altijd goed om eens iets anders te beluisteren. Floortje heb ik gemist. Misschien kijk ik nog eens terug. Als ik me écht ga vervelen want ik ben niet zo’n tv-kijker.

 4. Even heerlijk meedeinen met Muse. Muziek is voor mij mood en emotie. De ene keer is het voor mij grafherrie van SlipKnot en andere keer een tranentrekker van Coldplay

 5. Ik geniet altijd van Floortje Dessing! En ook dit heeft ze weer prachtig gedaan.

 6. Ik heb floortje ook gezien en vond het ontroerend zoals ze was bij haar ouders.
  Ik luister de hele dag naar de radio, met Youtube heb ik niets, ik kijk nu alleen de Yoga lessen er op die onze lerares er op heeft gezet, omdat ook de Yoga niet meer kan door gaan.
  Pas op je zelf en blijf gezond.
  Groetjes Irma

 7. Banners – Got it in you vind ik mooi Liesbeth.

  Zelf kwam ik afgelopen tijd uit op Electric Light Orchestra met Mr. Blue Sky.

  Fijn weekend,
  Hilly

 8. Daar zitten wel mooie nummers tussen weer. Leuk om zo eens muziek van andere te beluisteren. Ik hou wel van veel soorten muziek. Wat je misschien ook wel mooi vind is Yael Naim. Waarschijnlijk kun je niet alles verstaan, maar muziek gaat soms ook om een gevoel.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Bij Mark nieuwenhuis kon ik wel even weg dromen.
  Dat is het mooie van muziek, het verbind elkaar. Hans

 10. ik krijg dit nummer er niet meer uit: Cher & Cyndi Lauper – If I Could Turn Back Time…

 11. Het derde nummer spreekt me het minst aan, misschien gewoon té elektronisch. Vooral de eerste twee zijn lekker.
  Waar ik zelf per ongeluk op terecht kwam en dat me omblies bleek een wat ouder nummer van James Blunt “Carry you home:”

 12. ik ga voor die Uprising van Muse , maar echt niet zo hard hoor :)
  dus Floortje laat onbekende plekjes zien , nu dat vind ik nu interessant
  en ben ik blij met programma gemist
  fijn weekend groet

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top