Nog even

og even

Nog even

Vannacht toen ik niet kon slapen, ben ik even in de jeep gaan zitten. Ze sliep nog, snurkte zelfs nog een beetje en had volgens mij helemaal niet in de gaten dat ik er was. Voorzichtig trok ik de wollen deken die achterin de jeep ligt, wat over me heen want met die storm is het toch wel koud in de garage. Het tocht er een beetje maar de jeep heeft me een paar stormen geleden al verzekerd dat ze er geen last van heeft. Dat ze wel kan genieten van wild weer als ze een tukje doet. In mijn deken gewikkeld met de geur van Jeep in mijn neus droomde ik wat weg over vorig jaar.

Over de Britten die aankwamen in Hoek van Holland waar niemand wist dat ze kwamen, laat staan wat er daar beneden de rivieren ging gebeuren. Is het weer oorlog? Vroegen deze nuchtere mensen me. We waren laat thuis, maar wisten alles is klaar voor onze mooie rit. Jeep sjeesde naar België trok de aanhanger alsof het niets was en zodra het licht begon te worden was ze amper te houden. Alsof ze precies wist wat er komen ging. En weet je, waarschijnlijk wist ze dat ook wel.
In de dagen erna genoten we dagelijks van de Britten, van de evenementen maar vooral van elkaar. De onderhoudsbeurt had haar goed gedaan, ze klonk niet alleen als nieuw ze blonk ook als nieuw. Maar alsof ze wist dat het haar niet stond werd ze weer net zo heerlijk stoffig en vuil als wat we van haar gewend waren. De modder van de laatste rit is nog zichtbaar.
We praatte met mensen van alle leeftijden, van alle rangen en standen en vol trots liet ze zich bewonderen, maar zorgde ook dat we nog net op tijd waren voor ritten waar we ons voor hadden ingeschreven. Ik duwde haar aan toen d’r startmotor kuren had en…

Opeens bromde de jeep, grommelde wat, gaapte eens hartgrondig, liet een ongehoord harde boer en zei me; ‘nog even Liesbethje, nog even’ en deed wat ik ook moest doen, nog een tukje.

Deze blogpost is ontstaan door een Random Wordgenerator die mij kort na elkaar de woorden patience en veteran gaf.

26 thoughts on “Nog even

  1. Mooi gedaan, Liesbeth. Hopelijk wordt het snel een beetje meer voorjaar. En ja die Riet weet het altijd leuk te brengen …

  2. Het gesputter wat er af en toe uit komt klinkt mij nogal vrouwelijk in de oren. Inclusief het zacht spinnen van de motor, het is een stoere dame.

  3. Zo zie maar weer hoe we allemaal verlangen naar vrijheid en mooi weer. Kunnen we eindelijk weer op stap. Jij hebt heerlijk verder gedroomd.

  4. Leuk gedaan met die wordgenerator. Ach, als die jeep ‘ns echt kon vertellen wat ze (is jeep eigenlijk vrouwelijk?) allemaal heeft meegemaakt.

Comments are closed.

Back To Top