Fotoserie: Langs het hoge water

Het water heeft me altijd getrokken, de geur, de pontjes, beetje bootjes kijken er is altijd iets te doen. Ook hoogwater trekt me dus, niet direct als ramptoerist maar wel om te genieten van het natuurgeweld. Op steeds meer plaatsen wordt er ruimte voor het hoge water gemaakt maar of dat genoeg gaat zijn voor de komende 20 jaar dat weet ik niet. Voorlopig genoot ik volop van een ritje langs de Bergsche Maas, waar het water voor even het land opslokte maar hier en daar al gezakt was. Fotoserie: Langs het hoge water.

 

 

34 Reacties

 1. Waar ik opgroeide zat ik tussen water, natuur en stad in. Op goede dagen rook ik de zee en vanaf het balkon zag ik net boven de toppen van de bomen een randje van de schepen voorbij komen.

 2. Heeft het ook met je jeugd te maken? Ik groeide een aantal jaren in Gorkum op en werd altijd weer getrokken door de rivier en de veerpont. En nog steeds trekt dat water. Vooral als het hoog water is, maar dat heb ik deze keer gemist…

 3. Ik herken de water fascinatie. Zeker hoogwater. Ik stond gisteren weer in de modder omdat ik iets te dichtbij kwam… ;-)

 4. Ja, dat trekt mij ook wel.
  Zeker.
  Mooi vastgelegd.

 5. Een mooie foto of risico lopen met je camera. Het is een lastige keuze, je hebt hoezen van plastic maar dan moet je je camera blind kunnen bedienen.

 6. Ik houd er ook van. Eigenlijk houd ik van alle extreme weertypen. Als het maar veel is. Hoewel ik gisteren op het strand wel erg nat regende. Heb mijn camera maar niet te voorschijn gehaald… Mooie foto’s!

 7. Water heeft op mij ook een magische aantrekkingskracht, meer dan bos alhoewel ik dat ook fijn vind.Fijne avond!

 8. Een dromerig effect bij natuurgeweld waar mensen ook dit jaar weer ellende van hebben? Ik hou een dromerig effect liever voor onderwerpen waar dat wel bij past.

 9. Mooie foto’s! Ik ben dol op de natuur. Al zou ik wel wat scherpte diepte in de foto’s gedaan hebben. Dat vind ik voor een mooi dromerig effect zorgen en zorgt voor meer diepte in de foto. Het water staat momenteel echt hoog.

 10. Ik hou ook van water! Behalve in de vorm van regen dan, haha!
  Mooie foto’s heb je gemaakt. Elke keer weer genieten van jouw prachtige plaatjes.

 11. Prachtige kleurige hoogwater foto’s. Is ook goed te zien dat het om de actie foto’s gaat. Wassende water dus. Maar het weer op dit moment lijkt meer op herfst dan winter. Jammer voor de carnaval gasten.

 12. Fraai opnamen Liesbeth, hier hebben we ook nogal eens last van hoor water.

 13. Water is voor mij net zo belangrijk als muziek. Ik zou niet zomaar midden in het land kunnen wonen ver van de zee. Nu hoef ik maar 5 minuten te lopen en ik ben aan het water. Mooie foto’s!

 14. Maar dat is nu juist het punt.. er was iemand die 20 jaar lang waarschuwde voor die Watersnoodramp van 1953, die had dat hele Deltaplan allang uitgewerkt maar werd weggezet als een paniekzaaier. Pas als het daadwerkelijk gebeurt komt men hier altijd pas in aktie.. hopelijk kán het dan nog.

 15. prachtige foto’s van dat mooie hoge water
  maar het is niet het natuur geweld
  het is het geweld dat de mens de rivieren aan deed
  alles strak langs een lijntje
  alle regen cq smeltwater via asfalt en beton als afwatering
  het water geen kans meer om in de bodem te zakken :(

 16. Mooi, prachtig om te zien. Ik ken het.

 17. Hier ook.

 18. knap dat je dat wilde water zo fel blauw hebt gehouden, als ik water fotografeer wordt het gewoon zwart.

 19. Prachtige foto’s ! Water boeit altijd dat ben ik helemaal met je eens.

 20. kom tegen die tjd allemaal naar Gronsveld, hier blijft het geheid zeker droog.

 21. Prachtige foto’s. En het blijft bijzonder hoe rustig water kan zijn, maar hoe verwoestend het tegelijkertijd ook kan zijn. Mooi in beeld gebracht!

 22. Water is zo mooi, dat ik het zelfs in huis heb. Niet als opvangbak voor het overtollige regenwater of teveel aan rivierwater, maar in een aquarium natuurlijk.

  Love As always
  Di mario

 23. Dat gaat geleidelijk dus dan hebben de hoge heren nog even tijd voor een reddingsplan.

 24. Ik hou daar ook wel van, puur het natuurgeweld in beeld brengen.

 25. Ik ben het met Marylou eens, de compositie van de eerste foto is geweldig. Ook mooi vind ik hoe de schepen in het weiland lijken te varen, zo gering is het verschil tussen water en net-niet-meer-water.

 26. Heel mooi!

 27. water weet me steeds te boeien

  een knappe serie, met de tweede foto als mijn favoriet

  prettige avond

 28. Ik denk dat álle Nederlanders wel wat met water hebben.. ik wandel er sowieso ook graag langs. Én ik geniet van dit soort mooie foto’s ervan.
  Maar over 30 jaar ís NL voor de helft water als ik de verhalen goed begrijp.. en zullen een aantal grote steden.. eigenlijk zo’n beetje de gehele Randstad.. verdwenen zijn en dát is toch wel wat minder leuk.

 29. De zee, vijvers, meren, kanalen, het is altijd leuk om er rond te kijken.
  Mooie foto’s.

 30. Water heeft ook aantrekkingskracht op mij .Getijden rivieren altijd leuk om hun loop te volgen en werkelijk heel boeiende foto’s waarop mijn voorkeur gaat naar foto 1.Mooie compositie en blikvanger met paaltjes in de voorgrond

 31. Het water trekt me ook. Je hebt de schilderachtige plekken schitterend in beeld gebracht.

Reacties zijn gesloten.