Fotoserie: Langs het hoge water
Actueel,  Fotoserie,  Natuur

Fotoserie: Langs het hoge water

Het water heeft me altijd getrokken, de geur, de pontjes, beetje bootjes kijken er is altijd iets te doen. Ook hoogwater trekt me dus, niet direct als ramptoerist maar wel om te genieten van het natuurgeweld. Op steeds meer plaatsen wordt er ruimte voor het hoge water gemaakt maar of dat genoeg gaat zijn voor de komende 20 jaar dat weet ik niet. Voorlopig genoot ik volop van een ritje langs de Bergsche Maas, waar het water voor even het land opslokte maar hier en daar al gezakt was. Fotoserie: Langs het hoge water.

 

 

34 reacties

 • VillaSappho

  Waar ik opgroeide zat ik tussen water, natuur en stad in. Op goede dagen rook ik de zee en vanaf het balkon zag ik net boven de toppen van de bomen een randje van de schepen voorbij komen.

 • Henk 50

  Heeft het ook met je jeugd te maken? Ik groeide een aantal jaren in Gorkum op en werd altijd weer getrokken door de rivier en de veerpont. En nog steeds trekt dat water. Vooral als het hoog water is, maar dat heb ik deze keer gemist…

 • VillaSappho

  Een mooie foto of risico lopen met je camera. Het is een lastige keuze, je hebt hoezen van plastic maar dan moet je je camera blind kunnen bedienen.

 • Nicky

  Ik houd er ook van. Eigenlijk houd ik van alle extreme weertypen. Als het maar veel is. Hoewel ik gisteren op het strand wel erg nat regende. Heb mijn camera maar niet te voorschijn gehaald… Mooie foto’s!

 • VillaSappho

  Een dromerig effect bij natuurgeweld waar mensen ook dit jaar weer ellende van hebben? Ik hou een dromerig effect liever voor onderwerpen waar dat wel bij past.

 • Iris

  Mooie foto’s! Ik ben dol op de natuur. Al zou ik wel wat scherpte diepte in de foto’s gedaan hebben. Dat vind ik voor een mooi dromerig effect zorgen en zorgt voor meer diepte in de foto. Het water staat momenteel echt hoog.

 • Skyblog

  Prachtige kleurige hoogwater foto’s. Is ook goed te zien dat het om de actie foto’s gaat. Wassende water dus. Maar het weer op dit moment lijkt meer op herfst dan winter. Jammer voor de carnaval gasten.

 • John

  Water is voor mij net zo belangrijk als muziek. Ik zou niet zomaar midden in het land kunnen wonen ver van de zee. Nu hoef ik maar 5 minuten te lopen en ik ben aan het water. Mooie foto’s!

 • mizzD

  Maar dat is nu juist het punt.. er was iemand die 20 jaar lang waarschuwde voor die Watersnoodramp van 1953, die had dat hele Deltaplan allang uitgewerkt maar werd weggezet als een paniekzaaier. Pas als het daadwerkelijk gebeurt komt men hier altijd pas in aktie.. hopelijk kán het dan nog.

 • Karel

  prachtige foto’s van dat mooie hoge water
  maar het is niet het natuur geweld
  het is het geweld dat de mens de rivieren aan deed
  alles strak langs een lijntje
  alle regen cq smeltwater via asfalt en beton als afwatering
  het water geen kans meer om in de bodem te zakken :(

 • Di Mario

  Water is zo mooi, dat ik het zelfs in huis heb. Niet als opvangbak voor het overtollige regenwater of teveel aan rivierwater, maar in een aquarium natuurlijk.

  Love As always
  Di mario

 • Peter Grey

  Ik ben het met Marylou eens, de compositie van de eerste foto is geweldig. Ook mooi vind ik hoe de schepen in het weiland lijken te varen, zo gering is het verschil tussen water en net-niet-meer-water.

 • mizzD

  Ik denk dat álle Nederlanders wel wat met water hebben.. ik wandel er sowieso ook graag langs. Én ik geniet van dit soort mooie foto’s ervan.
  Maar over 30 jaar ís NL voor de helft water als ik de verhalen goed begrijp.. en zullen een aantal grote steden.. eigenlijk zo’n beetje de gehele Randstad.. verdwenen zijn en dát is toch wel wat minder leuk.

 • marylou

  Water heeft ook aantrekkingskracht op mij .Getijden rivieren altijd leuk om hun loop te volgen en werkelijk heel boeiende foto’s waarop mijn voorkeur gaat naar foto 1.Mooie compositie en blikvanger met paaltjes in de voorgrond