Nieuwe muziek die ik de laatste tijd luister

Nieuwe muziek die ik de laatste tijd luister

Nieuwe muziek die ik de laatste tijd luister

Dat ik een aparte muzieksmaak heb, dat weet ik al heel erg lang. Het is een mix van klassiek, rock, bombastisch, filmisch, celtisch en dramatisch tezamen met instrumenten als piano, viool, hurdy hurdy en een goede tekst wat een nummer me doet boeien. En omdat ik de muziek die ik zo waardeer maar zelden ergens hoor deel ik met jullie de nieuwe muziek die ik de laatste tijd luister.

Ik keek de Nederlandse film Michiel de Ruyter en hoewel dat niet helemaal mijn interesse is qua geschiedenis was het de muziek die me verdraait snel de overigens zeer goede film in trok. De muziek van Michiel de Ruyter is geschreven door de Canadees Trevor Morris.

Sabaton is een Zweedse metalband die ik al een aantal jaar volg en ook een aantal LP’s van heb. Tot mijn vreugd vind ik ook het nieuwe album, The Great War over de Eerste Wereldoorlog, weer erg lekker om te luisteren.

Ook de Snakecharmer besprak ik al eens op mijn blog deze Indiase vrouw speelt bagpipe en mixt dat met punjabi. Deze wonderlijke combinatie is opzwepend en hoewel ik even aan haar zang moest wennen, luister ik het nummer graag.

Al net zo opzwepend en vrolijk is het nummer Green Blood van The O’Reillys and the Paddyhats deze Duitse band speelt Ierse folk punk. Hun stijl is vergelijkbaar aan de Dropkick Murphys en Flogging Molly. En hoewel dit het eerste nummer is wat ik van hoorde smaakt het absoluut naar meer!

Al zoeken naar nieuwe hurdy gurdy muziek kwam ik Annie Hurdy Gurdy tegen. Ze bespeelt het bijzondere muziekinstrument terwijl ze meespeelt met het nummer Sternenfeuer van Harpie, hoewel ik het officieel ken vind ik haar versie lekkerder. De stijl van het echte nummer doet me denken aan het eveneens Duitstalige Unheilig wat gestopt is met muziek maken.

17 thoughts on “Nieuwe muziek die ik de laatste tijd luister

 1. Sabaton, daar heb ik al eens iets van gehoord. Het klinkt goed.
  Green blood is mijn favoriet van deze reeks muziekjes.

 2. Ik zit hier met een denderende koppijn dus ik heb even geen linkjes aangeklikt. De Snake Charmer ken ik (dankzij jou).Goede muziek. Wat dan wel grappig is: ik zat er eens naar te luisteren toen Zoon binnenkwam. Meteen riep hij nog meer doedelzakmuziekanten (sommige al zo oud als Methusalem) en wist te vertellen wat de beste nummers van de Snake etc zijn.
  Ik voelde me even jong. Dankzij jou.

 3. Ja dat nummer is onovertroffen geweldig. Hoewel ik Fires at idnight van Blackmore’s night ook geweldig vind. Net zoals Warriors van Lord of the Dance.

 4. Die eerste is mijn favoriet. Ik houd ook wel van dat bombastische. Ken je The Blood of Cuchulainn? Is van de film The Boondock Saints. Ik heb de film nooit gezien maar ik vind het nummer geweldig!

 5. Filmmuziek is een bijzonder belangrijk onderdeel van de hele kijkervaring.. een film kan gemaakt en gekraakt worden door de gekozen muziek. Ik zag Michiel de Ruijter al wat langer geleden en vond het ook heel sterk, de muziek ervan.
  De rest zal ik nog weleens afluisteren als ik iets meer tijd heb. :-)

 6. Ik heb nogal een simpele muzieksmaak geloof ik. Klassieke muziek, en als ik in het huishouden bezig ben of ga hardlopen country.

 7. Leuk om je muziek keuze te horen, is niet allemaal mijn muziek, maar zit wel wat mooi werk tussen

 8. Dat is wel veel muziek zo ineens, maar er zitten zeker leuke nummers bij. Sommige alleen niet voor elk moment.

  Love as Always
  Di Mario

 9. Ik heb van alles wat geluisterd, inderdaad wat aparte muziek. The snakecharmer en de muziek van annie hurdy gurdy blijft me het meeste bij.

 10. Heb je ze allemaal geluisterd en het viel goed mee. Geluid lekker hard om het goed door te laten dringen.
  Alleen Annie Hurdy Gurdy moest ik even aan wennen. Het geluid van het instrument is nogal apart.
  Allemaal harmonisch met een lekkere beat eronder, een goed tempo waarop ik kilometers zou kunnen wandelen.

Comments are closed.

Back To Top