Verhaal halen bij de schapen
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: Verhaal halen bij de schapen

Van de week was ik het opeens beu. Vorig jaar had ik rond deze tijd al 2 series geschoten en zag ik ze overal, dit jaar fiets en rij ik zinloos rond en is er nog steeds niks. Met regelmaat roep ik chaggo ‘schiet nou eens op’ naar de warm aangeklede dieren, maar ze trekken zich niets van me aan. En dus fietste ik langs de kudde waar ik vorig jaar om deze tijd hun kroost al fotografeerde, om verhaal te halen.

Of de schapen wisten dat ik kwam stonden ze me ogenschijnlijk op te wachten aan de rand van hun veld. Ze staan een honderdtal meters van hun voormalige graslandje wat nu te nat is en kijken me vriendelijk aan. Ze kennen me inmiddels wel dus stak ik meteen van wal. ‘Wat is er met jullie nakomelingen, die blauwe billen vertellen me genoeg! Wat zijn jullie laat waar blijven de lammetjes?’

Eén der schapen ging er eens netjes voor staan en leek een beetje aandacht wel te waarderen maar antwoord kreeg ik niet. Tot ik aan de dames in het algemeen vroeg, wie van jullie is als eerste aan de beurt? En ze vervolgens allemaal tegelijk omkeken naar onderstaande dame. Ik geef het een week. Fotoserie: Verhaal halen bij de schapen.

Zwanger schaap

26 reacties