Coronavrije blog(ger) uit Brabant rijdt een trippie

Coronavrije blog(ger) uit Brabant rijdt een trippie

Coronavrije blog(ger) uit Brabant rijdt een trippie

Deze coronavrije blog(ger) uit Brabant werd vanmorgen wakker en ik realiseerde mij vrijwel meteen, ik ben nog vrij om te gaan en staan! Vriendjelief en ik werden namelijk beide zonder maar een vorm van gesniffel wakker en daarom besloten we per direct van het beloofde en daadwerkelijk heerlijk weer te gaan genieten. Niet op een gezellige overdekte beurs nee, we besloten een ritje mensen vermijden te doen en vooral te genieten van de natuur.

Oranje velden
De lente komt eraan de eerste oranje velden kleuren ons Brabants landschap alweer. Was in het nieuws dat op gepachte velden van gemeentes een glyfosaat verbod uitgevaardigd wat helaas maar voor één boer bleek te zijn. Je zal langs zo’n veld wonen met jonge kinderen. Allemaal lekker van het mais genieten dat voor maanden en maanden groeit op zulke velden. Hoewel nog niet eens echt 100% duidelijk is dat het middel, wat de merknaam Roundup draagt, kankerverwekkend is, hebben een stel Amerikanen toch een leuk zakcentje via de rechter losgepeuterd. Jammer dat ze beide kanker hebben en er niet lang meer van kunnen genieten.

Liever met melk
In mijn ogen is het grote probleem met Roundup dat er absoluut geen maat mee gehouden wordt. Elke bimbo met 3 hersencellen kan het kopen bij de Cranenbroeck om er vervolgens vrolijk zijn onkruidjes mee weg te spuiten. Misschien moet er voor de komende 4 jaar dat het nog goed gekeurd is toch maar een waarschuwingslabeltje op en een verkooprestrictie. Voor het geval dat je denkt dat het een ver van je bed show is, we krijgen allemaal glyfosaat binnen. Er zijn namelijk resten van gevonden in onder andere brood en ontbijtgranen. Ik heb de laatste toch het liefste met melk. (Bron)

40 miljoen bomen
Voor even laten we de nu nog grotendeels groendrasssige velden achter ons en rijden het bos in. Prachtige natuur afgewisseld met stapels en stapels gekapte bomen. Netjes op formaat uiteraard. Mooie woorden dat Brabant 40 miljoen bomen gaat planten tegen de stikstofcrisis maar als je er eerst duizenden kapt dan schiet het weer geen klap op. Overigens blijven er maar 4 miljoen van in leven, dat schijnt dan weer normaal te zijn. Dat hele stikstofverhaal laten we maar even achterwegen. Maar laat ik het zo zeggen de dieren die je hier buiten ziet scharrelen die zijn het probleem niet.

Maas
We rijden langs het water al van verre zie ik hoe snel het water stroomt, hoe het klotst zelfs zonder schip en hoe hoog het nog staat. Inmiddels heeft de zon ons verlaten, of nou ja, ze schuilt achter wolken die weersverandering voorspellen. Ik stap even uit om de schattige bouwwerkjes van het gemaal van Alem te fotograferen. Maar als ik fietsers zie naderen maak ik hoffelijk plaats, dit is geen Brabantse grond bedenk ik me. Met een pontje verderop betreed ik mijn eigen land weer en geniet van het mooie ritje wat we maken. De lente komt eraan.

Het mooie weer heeft de Brabantse mens naar buiten gelokt. Hoewel het aantal corona besmettingen stijgt, het hier akelig dichtbij begint te komen en de eerste dode inmiddels is gevallen, zijn er blijkbaar nog genoeg mensen gezond zie ik aan de drukte onderweg. Dat Brabant op dit moment de zwaarste restricties opgelegd heeft gekregen geeft mensen toch te denken, gok ik zo. Maar geen zorgen ik ben naar RIVM maatstaven nog steeds een coronavrije blog(ger) uit Brabant.

45 thoughts on “Coronavrije blog(ger) uit Brabant rijdt een trippie

 1. Best raar Bayern is de eigenaar vsn het middel en dat is een Duits bedrijf. Onkruid en gras wegspuiten is iets anders dan een plaag die de gewassen vernietigd en dus voedsel. Zembla hewft het nu over het middel, toevallig weer.

 2. Lekker dat jullie er even op uit zijn gegaan.
  Als ik de berichten mag geloven gaat er veel niet meer door, alle wedstrijden etc zijn afgelast.
  Tja dat corona virus is best heftig, ik hoop dat jullei er vrij van blijven.
  Groetjes Irma

 3. Mooi en informatief blog en prachtige foto’s.
  dat huisje vind ik echt heel leuk ook dat detail van dat kleine deurtje :-)

 4. Wat een schattig huisje. En tja corona: inmiddels ver(der)gaande maatregelen. Ik werk in ieder geval de komende dagen thuis.
  Vind het nog steeds wel lastig het in het juiste perspectief te plaatsen. Kijken we volgend jaar terug en constateren we dat er ‘gewoon’ een heel heftige griepepidemie was of weten we dan dat het echt een groot drama geworden is. Tja, als we ‘ns in de toekomst konden kijken.

 5. Vroeger spoten we met DDT en vernietigden daar de aantasters van gewassen mee. Tegenwoordig mag dat niet meer en zie je in Afrika, de sprinkhanen gaan weer te keer. Met dat spul uit de VS is het ongeveer gelijk. De Duitsers mopperen al jaren over dat spul, maar het wordt ook daar niet verboden. Kennelijk is het kwaaltje erger dan het middel. Ik heb er geen benul van, weet wel dat de flitspuit vroeger in elk huishouden wel te vinden was. En niks mondkapjes of handschoenen. Gewoon spuiten dat spul…

 6. Je weet zo langzamerhand niet meer waar je je druk om moet maken. Gifstoffen, stikstof, hoogwater, Corona. Help! Ondanks dat was het een fijn rondje, zo te zien.

 7. Ik respecteer wel wat onze regering aanraad daarom ga ik nu toch maar nergens heen.

 8. Wat lekker om er op uit te gaan! Jullie hebben mooie dingen gezien en gelukkig laten jullie je niet weerhouden tot het virus.

 9. Ik ging aan de wandel, maar jullie tochtje was mooier…
  Ik ben ook nog coronavrij al voel ik wel een griepje opkomen. Ik duim dat ik geluk heb.

 10. Round up, de grootste smeerlapperij die je maar kan vinden.
  Maar geen probleem zeggen ze nu, de samenstelling is veranderd, zodat het geen kwaad meer kan… Zeggen ze :-(
  Wat die corona herrie betreft, wij denken er niet aan. Het zal wel koelen zonder blazen :-)

 11. ik kan het woord corona niet meer horen, maar ik heb wel met plezier je tekst gelezen :-)
  dat we allemaal coronavrij mogen blijven!

 12. Fantastisch dat we weer meer naar buiten kunnen al heb ik in de Ardennen dagen water over me heen gehad maar ben blijven wandelen

 13. Wist ik ook niet, opvallend wel. Ik hoop van harte dat het je bespaard blijft.

 14. Hier in de omgeving tref ik ook nog wel eens van die schattige pompgebouwtjes.

  Afgelopen woensdag heb ik een vrijtreinendag opgenomen. Ook prima weer. De Ijssel stond ook erg hoog. Natuurlijk de corona-steden vermeden. Rond 8 uur ’s avonds ging de trein van Tiel naar Woerden niet verder dan Houten. Daar moesten we er uit en een uur wachten op een volgede stoptrein om in Utrecht te komen. Dus maar een rondje door hun centrum gelopen. Paar dagen later las ik dat Houten toen de meeste coronabesmetting had. Per inwoner is dat nog steeds zo. Ben er overigens geen verkouden mensen tegengekomen, maar toch…

 15. Er is nog een lange weg te gaan om deze problemen aan te pakken.

 16. De boeren moeten van de staat gras laten groeien op de velden gedurende de tijd dat er niks op veld staat, geen gewassen en dergelijke. Dat moet erop om de sulfaten in de grond aan te pakken, die komen in de grond omdat de boeren er mest op gooien. Dat gras willen ze in het voorjaar kwijt en dus rijden ze er gif over uit en als het gras dood (en alle insecten) dood zijn ploegen ze het om, rijden mest erover uit en zaaien het in.

 17. Vies spul dat round up. Hier doen ze er nogal lacherig over. Stomme boeren, sorry maar ik snap niet wat ze bezielt.

 18. We laten corona gewoon aan ons voorbij lopen… Maar nu weet ik nog niet wat die witte gebouwtjes voorstellen…

 19. Lekker weer? Als je dit echt gisteren deed, heb je mazzel gehad. Ik heb niet anders gezien dan pisregen. En blij dat jij nog een coronavrije blog(ger) bent!

 20. Ik zag gisteren foto’s van de IJzerregio in Vlaanderen die ook onder staat. Maar in andere gebieden zou de grondwaterstand nog altijd te laag zijn. Om nog eens een probleempje aan te kaarten. Maar na al die regen vinden vele mensen wel dat ze deze zomer weer lustig hun zwembaden gaan mogen vullen, hun gras besproeien en SUVs wassen. Liefst allemaal met leidingwater.

 21. Heb Glyfosaat eerst nog opgezocht, volgens mij is het echt wel rommel.
  Dat schreef je ook al.
  Heel veel rivieren en wateren staan hoog, eigenlijk moeten we het opslaan voor de zomer. Hans

 22. Het was wel een érg drukke wandeltocht.. en elke keer als ik gekuch hoorde, ben ik toch maar ergens anders gaan lopen hahahahaa!

 23. Heelijk hoor zo’ritje richting natuur. Die gekapte bomen is natuurlijk te zot voor woorden Maar ja, de bio centrales moeten ook draaien om “shcone stroom”te produceren, als het niet zo schandalig was zou het lachwekkend zijn.

 24. Mooie trip hebben jullie gemaakt en leuk wat foto’s erbij. Vandaag helaas niet buiten geweest, toen ik wilde regende het hier.

  Love as always
  Di mario

 25. Als ik het gemiddelde publiek bekijk bij de Cranenbroek…….

 26. ja ik maakte een aardige wandeling
  jullie aan de rol hihi , ja hoor zodra het mooi weer is en je hebt de tijd , er op uit
  ja ik had geluk met die zilverreiger , de topper van de dag

 27. Ik vind het vreemd dat 2 weken na carnaval de uitbraak echt lijkt begonnen, vergeet die drie dagen dus maar dat klopt niet. Maar de kans dat je het krijgt is niet zo groot.

 28. Ik heb altijd schik gehad van dat gif. Dan toch liever onkruid in de tuin en wieden op de knieën.
  Mooie rit hebben jullie gemaakt. Fijn om hier even mee te genieten van het mooie Brabant – zonder angst voor besmetting.

 29. ik ben er niet eens mee bezig met dat corona gedoe , was heerlijk weg te wandelen zaterdag
  ja zo hoog als dat water staat hé , en dan te bedenken dat er in delen van het land , het grondwater na de 2 droge zomers nog aan de lage kant is pppfffttt
  blijven jullie maar fijn genieten van wat je tegen komt tijdens de ritjes zonder te veel aan die smerige politiek te denken

 30. Goed dat er nog zoveel gezonde mensen zijn. Onkruidverdelgers maken meer kapot dan goed is. Mooie foto’s van dat landschap.

 31. Mooi tochtje.. ben zelf gisteren Brabant ín gegaan voor een wandeltochtje, maar vroeg me achteraf af waarom ik het risico genomen had. Gelukkig hier ook nog geen kuchje.. maar schijnt drie dagen te duren..! ;-)

Comments are closed.

Back To Top