Bloggen

Je blog verbeteren zonder te bloggen

Even wat minder bloggen, dat is wat ik deed toen ik pasgeleden merkte dat ik er geen fluit zin meer in had. Terwijl ik er doorheen zat wilde ik mijn blog verbeteren zonder te bloggen om het gevoel niet helemaal kwijt te raken. En terwijl ik daar (vrolijk en wel) mee bezig was bedacht ik me dat je blog verbeteren voor elke blogger een goed idee is.

Spelfouten, kromme zinnen en meer schrijfellende
Je zal ze met schaamrood op je kaken gaan vinden en niet alleen dat, complete zinnen die niet kloppen, woorden die je nu niet meer zou gebruiken en bovenal ga je blogs teruglezen en dat geeft vaak inspiratie. Maar vooral rode kaken, ik kan het weten.

Verbind blogs met elkaar
En als je dan toch lekker bezig ben met oude blogposts, waarom verbind je nieuwere blog met een overlappend onderwerp dan niet meteen door? Wanneer je WordPress gebruikt kan je met de Jetpack plugin al zien hoeveel oude blogs nog gelezen worden. Verbind daarnaast Google Analytics en je hebt nog meer info. Juist deze oudere blogposts hou ik zo up-to-date mogelijk, het is tenslotte een compliment als iemand iets zoekt en ze het op jouw blog vinden.

Maak foto’s
Hoe vaak heb ik de tip, neem je camera mee, hier niet neergezet? Zie je even een zonnestraal in dit door regen overspoelde land? Ga er dan even op uit. Wandel, fiets maar vooral maak foto’s. Allicht dat je de foto’s voor je blog kan gebruiken. Uiteraard wanneer je een blog over je wandeling of fietstocht schrijft en publiceert. Uiteraard kan je het goede weer ook gebruiken om flatlay’s te maken met bijvoorbeeld de ingrediënten van het recept wat je wil maken of wat je laatst gekocht hebt of wat er in je tas zit of welke boeken je hebt gelezen of zoek het zelf uit. Foto’s maken voor je blog hoeft helemaal niet lastig te zijn en je hebt ook geen dure camera nodig.

Blogideeën, bloginspiratie zoeken
Als verstandige blogger heb je vast een lijst van met blogideeën opgeslagen of je hebt minimaal een berg kladjes waarschijnlijk minder goed gerangschikt dan je zou willen. In je blogvrije uurtjes zou je meer blogideeën kunnen zoeken. Schrijf ze op en zet er desnoods meteen wat punten die je zeker wil beschrijven bij.

Reageer op andere blogs
Wanneer je reageert op andere blogs, laat je niet alleen wederzijdse interesse blijken, je deelt op een andere website je link. Vindt Google leuk, het maakt ook dat bloglezers die je blog nog niet kennen misschien wel doorklikken naar jouw blog.

Uiteraard kan je je blog op vele manieren verbeteren zonder te bloggen, een nieuwe lay-out, een andere header maar ook de tips hierboven, eigenlijk is er aan je blog altijd wel iets doen te doen naast bloggen.