Coronavirus, waarom je beter niet naar kantoor kan gaan

Coronavirus, waarom je beter niet naar kantoor kan gaan

Coronavirus, waarom je beter niet naar kantoor kan gaan

Toen ik daarstraks die persconferentie zag, hoopte ik echt dat er eens eerlijk gesproken over het Coronavirus, dat er feiten zouden worden aangedragen over de risico’s en over wat verstandig is om al dan niet te doen. Helaas, een vage vent en het enige wat even duidelijk is geworden, is dat er een ziekenhuis in Gorinchem is afgesloten van de buitenlucht, tenminste dat hoop ik. Coronavirus, waarom je beter niet naar kantoor kan gaan.

Coronavirus gevolgen en waarom je beter niet kan gaan werkenDat wordt een wereldwijd probleem
Toen het Coronavirus uitbrak is het eerste wat ik zei; dat blijft daar niet, dat is geen ver van je bed show maar een kwestie van tijd. De complete omgeving ging op slot, alles werd gedesinfecteerd maar hé het vliegverkeer dat bleef gewoon doorgaan. Mensen die er geweest waren konden nog voor dagen vrij reizen, nou ja vrij, ze konden op een vliegtuig stappen om vervolgens met een berg mensen in een drukcabine te gaan zitten. Is iemand serieus verbaasd dat besmettingen de wereld zo vlot over zijn gegaan?

Sars is net als Covid-19 door een coronavirus veroorzaakt. Het is geen normaal griepje dus.

Mogelijke besmettingen aan de wandel
Ook dat cruiseschip wat nergens aan mocht meren is een gezond voorbeeld. Alle passagiers moesten op hun kamers blijven, maar de airco, die blies zijn goddelijke goedje gewoon lekker het hele schip over. En na een te korte periode om zeker te zijn dat de mensen niet besmet waren, ze zeggen 2 weken, mochten de passagiers toch aan land. Dat ze vervolgens Nederlanders ‘kwijt’ waren die inmiddels al als de sodemieter onderweg naar huis waren, dat vind ik dan best een opvallend dingetje.

Controle
Ondertussen kon iedereen die wilde nog gewoon naar China reizen, er waren over de wereld wel vliegvelden die vliegtuigen niet aannamen, heel verstandig, maar als Eindhoven Airport dicht gaat, dan moet ook Schiphol, Rotterdam, Brussel en waar zijn al die vliegvelden in Duitsland, dicht. Maar ja er is geen negatief reisadvies dus we gaan lekker op vakantie. Als Nederland, en Europa, het Coronavirus had tegen willen houden, dan hadden ze inkomende reizigers allemaal 2,5 week in quarantaine moeten houden. Maar zelfs de mensen van een cruiseschip waar mensen horizontaal vanaf zijn gehaald, mochten in thuis-quarantaine. Het zullen je buren zijn. En wie heeft hen gecontroleerd?

Ergens had ik vandaag, vanmiddag, de goede hoop dat er besloten zou worden de risicogebieden tijdelijk op slot te gooien. Even ijsvrij voor Nederland, maar nee alles moet lekker doordraaien want geld is belangrijker dan gezondheid, belangrijker dan de Nederlander en de Europeaan. Want wie controleert de vrachtwagenchauffeurs die op en neer rijden van en naar besmette gebieden zoals in Italië? Niemand, de grenzen zijn open en dat moet zo blijven.

Het is maar circa 2% de vraag is twee procent van hoeveel mensen?

Duidelijkheid
Nergens wordt eens lekker duidelijk verteld waar je aan toe bent, zal ik het even doen? De meeste mensen ervaren het Coronavirus als een verkoudheid, je kan dus een beetje snotteren en je zwakke buurman aansteken omdat je denkt dat er niks aan de hand is. Daarom zijn er ook zoveel besmettingen in korte tijd. Maar circa 2% van de besmette gevallen overlijden aan (de gevolgen) van het virus. Dat lijkt niet heel veel, maar hoe besmettelijk is het virus, van hoeveel is die 2% in Nederland? De totale schade is moeilijk te overzien.

Waar komt het vandaan?
In de wandelgangen is er al gesproken dat mensen allemaal aangestoken zijn op een markt in Wuhan China, hebben ze daar gedaan dan? Doe mij 5 appels, 4 peren en het Coronavirus? Doemdenkers hebben, net als ik, vast al eens gedacht mwah als die economie een beetje mindert draait daar, komt dat bepaalde landen op onze aardbol prima uit. Maar dat mag ik vast niet schrijven want dan insinueer ik dat dit een oorlogsdaad is in plaats van botte pech door een nieuw griepje.

Symptomen coronavirus/Covid-19
Hoe ik mijn best ook gedaan heb, in Nederland zijn ze niet zo lekker duidelijk als op BBC.com. Daar zeggen ze dat er behalve hoge koorts, hoesten, kortademigheid ook spierpijn en hoofdpijn bij komt kijken. Typisch griepverschijnselen uiteraard, de ellende begint met koorts, droge hoest en na een week kortademigheid. Voor veel mensen is de ziekte mild en gaat het over zonder ziekenhuis bezoek.

Wereldwijd waren er vrijdag meer dan 83.000 mensen ziek.

Het Coronavirus voorkomen
Als enige houvast om het Coronavirus te voorkomen en dus niet te krijgen, stelt het RIVM, dat je je handen uitgebreid en goed moet wassen en dan je handen moet drogen met een papieren doekje die je in een afgesloten vuilnisbak gooit. Maar het virus is helemaal niet gevaarlijk hoor, de regering, onze staat, probeert paniek te voorkomen. Als je het Coronavirus wil voorkomen, blijf van elkaar af, eet niet van elkaars bord en drink niet uit elkaar beker. Blijf even weg van plaatsen waar veel mensen komen en als het echt moet (supermarkt) blijf dan van je gezicht en elkaar af! Hoest en nies in je elleboog en ben je zelf ziek of verkouden? Ga dan alstublieft niet werken, nodig geen mensen uit en blijf binnen!

Wie gaat er mee naar de Keukenhof?

De gevolgen van Corona
Stiekem hoop ik dat als het virus inderdaad een persconferentie waard is, dat er wordt gedacht aan de eerste voorjaarsopeneningen, grote feesten, beurzen en dergelijke. Wat denk je van de huishoudbeurs en de Keukenhof? Wel eens aan gedacht wat daar rond waait of rond kan gaan waaien met al dat volk? En ook daar heb je zo’n lekkere airco in de gebouwen. Weet je ook meteen waarom je beter niet naar kantoor kan gaan. Zeker als je hartpatiënt bent! De helft van de besmette mensen hebben een onderliggende aandoening, wat betekent dat de andere helft van de gevallen gezond is was.

Mondkapjes?
De echt goed werkende mondkapjes zitten enorm strak en hou je niet lang op omdat ademen daar doorheen niet makkelijk gaat. Ze raden die mondkapjes ook alleen aan voor medisch personeel. Volgens mij worden die dingen in China gemaakt en zijn ze nu even niet verkrijgbaar op Alieexpres omdat ze daar in dat land wel even halt houden met werken en uitgaan. Zouden we hier ook moeten doen, want ook Nederland is een land waar veel mensen dicht op elkaar zitten. En juist daarom zeg ik, ga even lekker niet naar kantoor en niet met de trein, zeker als je niet per se hoeft of verkouden bent!

Coronavirus gevolgen en waarom je beter niet kan gaan werken

25 thoughts on “Coronavirus, waarom je beter niet naar kantoor kan gaan

 1. Ik ben inderdaad ook niet verbaasd dat het virus zich heeft verspreid. Met alle gereis en de economie die ze willen laten doordraaien, was het denk ik onvermijdelijk.

 2. Guilty! Iedere dag met de trein naar kantoor. Ik wil best een paar weken thuis werken, hoor. Maar mijn baas ziet dat helaas niet zitten.

 3. Ik ga gewoon blijven doen wat ik altijd doe… en voor de rest mijn gezond verstand gebruiken en me zeker niet laten meedrijven met de paniekstroom die ze aan het creëren zijn.

 4. Veel van die besmettingen komen uit Azie. Een enkele uit Zuid-Amerika of Afrika. Denk aan Aids. Overgedragen van dieren op mensen in de oerwouden van Afrika. SARS, Hong Kong Griep, Ebola, het kent allemaal een zelfde soort verhaal. En mensen reizen inderdaad. En dat beperkt zich niet tot vliegen. Nee, we rijden ook per trein, auto, truck, bus, tram of metro. Met zijn allen in een vaak niet te schone omgeving. Sommige kokhalzend kotsend, na het toilet geen enkele hygiene. Chinezen eten alles wat los en vast zit. Behalve elkaar, al weet je dat daar maar nooit. Men leeft ook in kleine ruimten met die dieren. En dat zorgt voor overdracht. Corona komt ook bij dieren voor., Ik beschreef het al eens, een van onze katten ging aan hetzelfde virus dood. 4 jaar oud. Zo maar ineens doodziek. Drager van het virus, zijn twee broertjes hebben nergens last van. Leg het me maar uit. Maar dat we grote bijeenkomsten van mensen moeten mijden is wel duidelijk. Carnaval in Italie bleek een aardige bron van ellende, en ook het zelfde feest in de Duits/Limburgse grensstreek. Gelukkig vergadert men zich in Brussel en Den Haag te pletter. Dat moet helpen….(not!)

 5. In het verleden hadden we te maken met Spaanse griep, die welig woekerde over de hele wereld. Australië was het enige land die de ziekte buiten de deur kon houden met een hele strenge quarantaine. Uiteindelijk kwam de ziekte toch in Australië en werd bijna de helft van de bevolking daar besmet. Ondertussen was de ziekte tot een mildere vorm geëvolueerd en was bijna iedereen immuun geworden, buiten Australië dan. Zo kon de ziekte ook uitsterven. Dus ik denk maar: als je je goed voelt en niet op gekke plekken bent geweest, sluit jezelf dan niet onnodig op en af. Je houdt het toch niet tegen, blijf elkaar helpen en dit soort dingen horen ook bij het leven.

 6. Het wachten is op een virus die nog venijniger zal uitpakken… dan zijn de rapen helemaal gaar. Hoewel je als mensheid wel iets kunt doen, kan ik me ook situaties voorstellen waarin je machteloos staat.

 7. Ik vind het best lastig. Echt tegenhouden kun je het nu niet meer. Ik weet dat ze er op mijn werk – internationaal bedrijf – serieus mee bezig zijn en ik ga ervan uit dat ik het wel hoor als ze het nodig vinden om strengere regels in te zetten. Ik moet zeggen dat ik thuis werken op een klein laptopscherm ipv de 2 grote schermen op kantoor gewoon niet zo fijn vind.

 8. Het was inderdaad niet de vraag óf, maar wanneer het virus Nederland zou bereiken. En verder sluit ik me aan bij Rietepietz.

 9. De school waar iemand besmet was gaat zelfs open. Het is geen gewoon griepje dit he. Kijk naar de reactie van MizzD.

 10. M. en A hebben 3 weken geleden hun eerste kind gekregen, alles goed, baby groeit als kool door de overvloedige melk van moeder M. Vader A. heeft 2 weken kraamverlof opgenomen maar moet dinsdag weer naar zijn werk. 30 km, met de trein, ze hebben vanwege het milieu hun auto weggedaan. Oma F. vindt dat A. maar een brede sjaal moet omslaan, die kan hij voor zijn gezicht houden als er in die volle trein gerocheld en gesnotterd wordt.

 11. We kunnen niks anders dan gewoon maar doorgaan, en het nieuws wat volgen en het beste er maar van hopen.

 12. Kreeg net bericht dat we gewoon goed onze handen moeten wassen, geen handen mogen geven en niet zoenen. Die laatste twee deden we sowieso al niet. Het eerste… ik hoop dat er dit keer wel wordt gedacht aan voldoende zeep en doekjes. De school gaat verder gewoon door… Het loopt er deze periode altijd vol met snotteraars. Het wordt nu wel een beetje Russische roulette. Spannend.

 13. Een paar regels in acht nemen en je gezond verstand volgen.Ik ga meestal ook niet op druk bezochte plekken maar je ziet niet waar het zit.Ik doe dus maar gewoon en ben opletten den volg het op. oplettend

 14. Je kunt je niet maanden verstoppen voor het virus. Gezond verstand moet hier zegevieren… Eten en drinken moet je toch.

 15. Ik heb weinig contact met andere mensen, maar is geen garantie. Hans

 16. Vorig jaar zijn er in NL alleen al zo’n 9500 mensen dood gegaan aan de gewone griep.. en dat was 0,2% van alle mensen die griep hadden. Dit las ik een tijdje geleden en het blies me van m’n sokken! Die 2% waar jij het over hebt is dus wereldwijd, maar is dus wel 10x zoveel.. best veel. Het is dus niet zomaar een griepje.. en het is nu gewoon dweilen met de kraan open volgens mij, nadat iedereen inderdaad gewoon door mocht gaan met reizen. in dit dichtbevolkte landje hou je de boel niet tegen.. niet zo’n virus dat door de lucht doorgegeven wordt.

 17. ja er is veel speculatie , er is al een link gelegd met wat in 1981 in een boek stond
  dean koontz
  the eyes of darknes
  als een soort van voorspelling

  ik houd het op gezond verstand

 18. Tja, ik hou het maar op mijn gezonde verstand, veel meer kunnen we niet doen, en zorgen maken helpt ook al niet.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top