Kringloop shoplog

Kringloop shoplog

Kringloop shoplog

Het is al maanden geleden dat ik een kringloop shoplog deelde, ik kocht toen onder andere de rode boxen die ik nog steeds zo graag gebruik en een mok met tekst. Ondertussen heb ik heus wel eens iets bij de kringloop gekocht, een aantal retrocamera’s om precies te zijn. Maar het is echt een lange tijd geleden dat ik in een paar maanden tijd zulke leuke items vond en daarom vond ik het tijd voor een nieuwe kringloop shoplog.

Retro camera’s
Al een tijdje heb ik een tik met heerlijke fotogenieke retro camera’s. Na de knappe Canon dacht ik echt dat ik geen oude camera’s meer zou kopen. Maar toen ik die Olympus-Pen zag in Kringloop Budel, was ik meteen verliefd. Het kleine cameraatje heeft wat gebruiksschade maar vooral de fotogenieke lens en de grijze voorkant deden we vrijwel meteen besluiten deze kleine knappe camera mee naar huis te nemen.

Kringloop shoplogHarten
Hoewel absoluut geen Valentijn fan vind ik een hart vaak wel een leuk ding voor flatlays. Behalve de twee kleine op de foto kocht ik ook nog een grote die aan de slaapkamerdeur hangt. Hoewel het misschien niet zo lijkt koop ik dingen in principe alleen als ik ze daadwerkelijk kan en ga gebruiken. De harten staan en hangen allemaal in de slaapkamer, net zoals de retro camera’s die een plank van mijn Billy boekenkast vullen.

Glaswerk
Eigenlijk koop ik zelden iets van glas. Ik heb altijd een beetje de angst dat ik het (als zoveel) uit mijn klauwen laat vallen en helaas neigt glas nogal eens naar meteen naar de klote gaan. Maar toen ik vorige week die rode glazen bol zag, twijfelde ik geen moment. Ook de glazen onderzetters, die ik maanden geleden vond, gingen mee. Vooral de glazen bol heeft een heel veilige plek gekregen buiten het bereik van de katten vooral.

Boeken
Tot mijn verbazing en vreugd vond ik 999 vragen aan jezelf voor een prikkie bij de kringloop. Ik hou wel van dat soort vondsten, zeker ook omdat het boek amper opengeslagen was en nog geen 10% van de huidige nieuwprijs kostte. Duidelijk een decembercadeau geweest van iemand die daar helemaal niet op zat te wachten. Ik daarentegen wil toch minimaal alle vragen lezen en wie weet maak ik er nog wel eens een blog over.
Van de rest van die boeken heb ik De Kassière reeds gelezen (niet noemenswaardig grappig helaas) en is Het Achterhuis uiteraard weer de basis voor een nieuwe stapel dagboeken van Anne Frank om uit te delen aan jonge mensen.

Kringloop shoplogDefiance
De DVD is uit de mode, de kringloop puilt er van uit met als gevolg dat de films dus steeds goedkoper worden, tegenover de rest wat steeds duurder wordt. Ik koop zelden films enerzijds omdat ik er al genoeg heb, anderzijds omdat de films die ik nog wil niet te vinden zijn. Met Defiance, een Tweede Wereldoorlog film over twee broers die een grote groep Joden helpt onderduiken in de bossen, had ik vooral mazzel dat ik hem zag staan.

Koptelefoon
Al maanden zocht ik naar een fatsoenlijke koptelefoon en met nadruk op fatsoenlijk wist ik dat ik of een berg geld moest betalen of geduld hebben. De Sennheiser werd door Frans opgemerkt in de nieuwe kringloop in Nuenen. Het had maar een beetje aandacht nodig want zelf de kabel was prima in orde.

En komen jullie wel eens bij de kringloop? Nog wat leuks gespot de laatste tijd?

39 thoughts on “Kringloop shoplog

 1. Weet je, als je nou dingen hebt die weg kunnen en een tweede leven verdienen, maak daar dan een doos voor. Zo heb je een goede reden om te gaan.

 2. Daar ga ik heel graag eens rondsnuffelen, gewoon voor de fun :-)
  Soms koop ik niets, soms wel, hangt er vanaf. Je kan er ook leuke gesprekjes voeren met mensen die je totaal niet kent :-) Kan best verrijkend zijn !

 3. Regelmatige bezoekers van die winkels. Als verzamelaar zoek ik altijd. En kom nog wel eens terug met leuke nieuwe dingen. Juist afgelopen zaterdag weer een zestal bezocht. Midden-Holland, vier van de zes voor ons onbekend. In een daarvan vond ik bladen en een prachtig boekje over een Fins Luchtvaartmuseum, in een andere wat schaalmodellen. Leuk dagje en leuk om de verschillen tussen die winkels te bekijken. Soms niets meer dan rommelhokken met een goudzoeker als uitbater, dan weer schitterende winkels met een kerks karakter. Maar altijd leuk….

 4. Zucht. Nog steeds niet geweest. Één kringloopwinkel in het dorp is inmiddels weg. Ik heb dus twee en een half jaar lopen roepen dat we daar heen moesten. Schiet lekker op zo. Die rode, glazen bol hebben wij ook. Hij staat hier op het dressoir.

 5. Ja, soms ga ik wel eens naar een kringloop, de laatste tijd breng ik er meer dan dat ik er haal.
  Trouwens, Solo’s zwerftocht is een erg leuk en lief boek.

 6. Hahahaa.. en wat schrijf ik dan op dat lijstje? ‘niks nodig, maar misschien is de oude rommel van een ander nog iets voor mij?’ :-P Wij hebben onlangs bijna drie maanden gedaan over het leegruimen van ons ouderlijk huis.. er is héél veel naar de kringloopwinkel gegaan.. maar we hebben ook wel wat spulletjes zelf meegenomen. En daar zit voor mij dan nog emotionele waarde aan, maar staat hier nu ook maar te staan.. ik heb dus eigenlijk gewoon niks nodig. :-)

 7. Retro camera’s vind ik ook echt geweldig. Ik heb een oude filmcamera en twee oude polaroids in mijn kast staan, het heeft gewoon wat. En verder kan ik gewoon niet de kringloop binnenstappen en zonder boek weer naar buiten komen, haha.

 8. Vlakbij zit er een grote van het Leger des Heils en daar kom ik 2-3x per week. In het begin van de kringloopwinkels kocht ik veel te veel voornamelijk omdat het weinig kostte, en daar heb ik veel van geleerd.
  Ben veel selectiever geworden,
  Gisteren een 2 pits gasstelletje gekocht dat op flessengas kan, voor mijn dochter die zeer regelmatig korte stroomstoringen heeft en dan ook geen water of iets anders kan koken.
  En we zijn kamer aan het verbouwen en zoeken een klein bankje dus daar speur ik naar.

 9. leuk dat die spulletjes uit de kringloop winkel dan toch weer een bestemming krijgen in plaats van in het afval terecht te komen.

 10. Fijne vondsten heb je gedaan. Herkenbaar trouwens van dat glas, want ik laat nogal regelmatig wat vallen, maar bij glas valt het zo op hè… Die camera is trouwens prachtig; snap wel dat je die niet kon laten staan/liggen.

 11. Ik kom er eigenlijk nooit, terwijl er toch – volgens horen zeggen – een in de buurt ligt die de moeite van bezoeken waard is.

 12. Spul laten liggen kan ik ook prima. Heb voor maanden niks gevonden en te dure dingen laten liggen. Die grote camera is gaaf maar zou ik laten staan.

 13. Hey!
  Dat zijn retro nieuwe cameras ook leuk maar ik gebruik die oude niet. Kan wel want ze doen het, rolletjes heb ik (ook van de kringloop) maar ik werk toch graag met mn spiegelreflex.

 14. Dat bedoel ik. Ik heb altijd een lijstje met wensen bij me. Van boeken die ze niet in de bieb hebben tot alles wat ik niet nieuw hoef. Ik hou niet van winkelen maar een kringloop doorlopen vind ik leuk. Zeker als ik voor amper geld iets moois vind. Dus maak een lijstje en ga er eens heen.

 15. Ik loop zowat elke dag langs de Rataplan hier vlakbij, maar dan heb ik Jaxon bij me en die mag er niet in..! :-) Maar ik heb ook niks nodig eigenlijk, dus waarom zou ik gaan? M’n zusje kwam afgelopen woensdag naar me toe, op visite, en was er vanaf het station ook langsgekomen.. zij heeft er een splinternieuw Trivial Pursuit-spel gescoord voor bijna niks.

 16. Ik ook niet, daarom kijk ik al jaren naar een dikke tv omdat flatscreens kapot gaan. Neem ik geen abonnementen op dierentuinen maar regel ik kortingsbonnen maar vind ik het wel leuk om wat items in huis te hebben om enerzijds mee op te fleuren en anderzijds flatlays te fotograferen.

 17. Gaaf cameraatje .. Ben zelf helemaal weg van de Canon Powershot G9X Mark II zilver Special Edition .. of de Fujifilm X100F zilver mar die is veeeeeeelllsss te duur!

  Btw nice to meet ya .. ?

 18. Als je regelmatig bij de kringloop winkel komt kun je leuke dingen scoren, soms verrassend. Hans

 19. Ik vind het altijd leuk om door zo’n winkel te lopen en doe dat een paar keer per jaar. We hebben hier een kringloopboulevard met 4 kringloopwinkels, waarvan 2 behoorlijk groot. Op een oud bedrijventerrein zit nog een andere die ook binnen wandelafstand is. Daar heb ik laatst een mooie puzzel van de Haarlemse Bavo gescoord. Kan ook moeiteloos alles in zo’n winkel laten liggen. Doe niet graag aan rommelverplaatsing. Bij 1 van die kringloopwinkels heeft bijna een jaar zo’n oud fototoestel van rond 1900 gestaan. Een gevaarte van ruim 1,5m hoog waarbij je hoofd onder een zwart gordijntje gaat en de mensen 2 minuten stil moesten zitten. Toevallig ging m’n laatste blogberichtje over iets dat ik in een kringloopwinkel trof.

 20. Prijs je rijk in de Kringloopwinkel! Heerlijk om daar een uur stuk te slaan. En als je het treft, kom je de mooiste dingen of fijnste boeken tegen. Ik ben fan.

 21. Ja, leuk zeg, je zal het allemaal maar net nodig hebben. Ik kom zelf nooit in de kringloop, terwijl het toch erg dichtbij is. Mijn koptelefoon doet het nog steeds, en zolang dat het geval is mag die blijven.

 22. De kringloop winkel van de RD4 hier in Heerlen is veel te duur. Ze krijgen het voor niets en vragen echt de hoofdprijs. Zijn ook al veel klachten over geweest.

 23. Niet zo heel vaak, wel een keer geweest om wat koffiekopjes te scoren die niét vaatwasbestendig zijn, dus lekker dun. Ze moesten ook wat kleiner zijn dan ik normaal heb vanwegen het nieuwe koffiezetapparaat dat ook espresso kan zetten.

 24. jazeker , een gietijzeren Franse braadpan, loodzwaar, dikke bodem, mooie handgrepen, deksel ook zwaar en precies passend, voor een tientje.

 25. Een kringloopwinkel hier wordt dagelijks door arbeidsmigranten geplunderd zou ik haast zeggen.
  Daar valt niet veel bijzonders te halen. De andere is maar 2 ochtende geopend en net die 2 ochtenden komen mij erg slecht uit om te gaan shoppen. Een beetje jammer.

Comments are closed.

Back To Top