Mijn nieuwe fiets aangekleed

Mijn nieuwe fiets aangekleed

Mijn nieuwe fiets aangekleed

Toen ik vrolijk buiten zittend met zicht op mijn mooie nieuwe fiets, de blog schreef over hoe blij ik met haar was, had ik niet kunnen weten dat de volgende blog zo lang op zich zou laten wachten. Toen dacht ik nog ik ga even naar een paar winkels, koop wat ik nodig heb en hup ik heb mijn nieuwe fiets aangekleed. Niets bleek minder waar, 2 winkels werden er heel wat meer en uiteindelijk liep ik vaker met lege handen naar buiten dan ik wilde. Je begrijpt inmiddels is mijn nieuwe fiets aangekleed maar het had heel wat voeten in de aarde.

Fietsonderdelenwinkels
Het eerste wat me opviel was het totale gebrek aan betaalbare winkels met fietsonderdelen. Half-ords zit hier niet meer in de buurt en wat ik op de website zag was niet mijn smaak, niet betaalbaar en zeker niet van goede kwaliteit. Rommel zou je het kunnen noemen en dat zal ook de reden zijn dat die winkel nergens meer zit. Of nou ja ze hebben nog wat filialen maar als ik het zou moeten fietsen moet ik daar ook meteen nieuwe banden kopen en die waren ook al van prutkwaliteit daar.

Nieuw zadeldekjeAction
Gelukkig ging ik als eerste naar Action, daar is het ook prut maar tenminste wel goedkoop. Waar ik echt dacht snelbinders te vinden, kocht ik hier alleen die kleine knalrode fietsbel. Het grijze dingetje vond ik er sneu uit zien en voor een euro wilde ik best dat rode dingetje proberen. Grappig feitje, je kan dat dingetje waar je op drukt verplaatsen en dus aanpassen aan de houding van je hand.

Decathlon
Op een stukje fietsen afstand zit hier een nogal grote sportzaak was ik nooit geweest uiteraard. Online had ik een grote voorraad fietsonderdelen gezien maar eenmaal in de winkel heb ik me er de tring naar gezocht. Ze hadden het allemaal hoor heus, maar het was het allemaal net niet. Een telefoonhouder is ook een drama daar. De verkoopster zei dat je je telefoon heel makkelijk eraf kan halen. Toen ik ‘ja dat is het probleem juist’ zei keek ze me erg verbaasd aan. Met alleen het zwarte kettingslot ging ik weer naar huis, pff zover fietsen voor zo’n waardeloze winkel.

Tig andere winkels
Noem het en ik ben er geweest. Ik ben zelfs bij een fietsenmaker geweest maar behalve dat de zooi die ik daar zag drie keer duurder was dan ergens anders, hing er gewoon niet de kwaliteit die ik zoek. Of de prijs. En dus besloot ik na vele vele andere winkels het voor gezien te houden en dook het internet op. Daar kocht ik uiteindelijk snelbinders, het zadeldekje en zadeltasje. Die zitten overigens allemaal redelijk onzichtbaar vast met ti-raps net zoals dat kleine fietspompje. Maar ik kon nog steeds mijn drinkfles niet kwijt en een extra telefoonhoes zou al helemaal niet gaan lukken.

Bekerhouder
Op mijn herenfiets zat standaard al een bidonhouder. Door een ti-rap konden daar ook andere flessen in en al bij mijn eerste rondje fietsen miste ik een fles binnen handbereik en kocht een bekerhouder voor aan het stuur. Mijn god wat een domme aankoop was dat. Nergens dan ook nergens kon ik een fles vinden die erin paste. En daar ik in alle winkels alle flessen ook besnuffeld had vond ik het verstandig die gifbekers aan me voorbij te laten gaan. Terugsturen zou me belachelijk veel geld gaan kosten helaas. Het was Frans die dat handige netje van een ooit eens gevonden spanband produceerde en ik kan je zeggen mijn vent is om te zoenen want er passen ook blikjes in!

Inmiddels fiets ik alweer een paar dagen met alle onderdelen rond.  Zoals je ze kan zien en kan niet anders zeggen dat ik er vet groos mee ben. Het heeft me dan ook heel wat moeite gekost en geeft schrijnend duidelijk aan waarom er steeds meer lege panden in de winkelstraten verschijnen. Maar daar lig ik niet meer wakker van ik fiets er namelijk vrolijk voorbij als ik een pakketje op moet gaan halen of zo.

18 thoughts on “Mijn nieuwe fiets aangekleed

 1. Zo enorm irritant vind ik dat. Zo bijzonder was het niet wat je zocht, zeg. Fijn dat het toch gelukt is. Die bekerhouder is geweldig!

 2. Wat een mooie fiets! En zalig die bekerhouder. Die wil ik ook wel voor op mijn fiets :-)

 3. Dat heeft behoorlijk wat moeite gekost, maar het is wel weer een unieke beauty geworden zo, die fiets. Veel plezier ermee.

 4. Het heeft even wat moeite gekost, maar je fiets past nu wel helemaal bij je!

 5. Mooie fiets!!!
  Ik heb ook jarenlang probleemloos op een Giant gereden.

  Omdat je er een derraillieur versnelling op zit, mag ik je misschien aanraden om de ketting met Squirtlube te gaan smeren.
  Dat is een soort wax met het allergrootste voordeel, de ketting wordt niet vies en vet.
  Wel om de 250km even waxen aan de binnenzijde van de ketting.
  Ik gebruik het al jaren op mijn fietsen tot zeer grote tevredenheid.

  Mogelijk zie je na de eerste keren gebruik toch zwarte ‘baardjes’ hangen bij de schakels. Gewoon even afvegen met een droge doek.
  Dat is namelijk het oude vet waar de ketting nu mee gesmeerd is. Squirtlube werkt ook vuilafvoerend.

 6. Het mag dan veel tijd gekost hebbn,je bent glansrijk geslaagd .Je hebt je fiets vrolijk aangekleed en wat is je Frans toch goud waard.

 7. Jouw Frans is goud waard en kan zo goud verdienen met die bidonhouder!

 8. Leuk, een fiets naar eigen smaak en zin.
  Toen man en ik nog lange ritten maakten zocht ik het vooral in nuttigheden maar naar ‘vrolijk’ keek ik niet.

 9. ja het eerste wat mij opviel was die bidonhouder voor op
  ik heb weinig nodig aan mijn fiets , maar er zit hier wel een halfords , of die ook echt prijs/kwaliteit voor redelijk prijs verkopen , zal per winkel verschillen
  maar als ik je nieuwe karretje zo bekijk , kan je tevreden zijn toch , kan er geen gewone bidonhouder op de zadelbuis ?
  suc6 en fijne avond groet

 10. Het is wel een prachtfiets hoor. En dus helemaal “aangekleed” met een beetje vindingrijkheid en wat mazzel, veel plezier!

 11. Er is veel voor fietsonderdelen in verschillende kwaliteit en prijs. Gelukkig heb je toch gevonden wat je zocht. Veel fietsplezier.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top