De grote heide-eter
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: De grote heide-eter

Met de nog kale heides van vorig jaar vers in m’n gedachte toog ik naar een natuurgebied hier niet ver vandaan. Zoals ik al hoopte was er wederom weinig volk maar toch was er beweging. Knappe Schotse Hooglanders grazen hier al zo lang ik hier kom en hoewel ze soms ver weg zijn zie ik ze meestal wel. Het zijn geen wilde dieren maar rekening met ze houden is wel een goed idee. Ik gaf ze voorrang terwijl ze van links kwamen en tot mijn stomme verbazing begonnen ze vrolijk de prachtige paarse heidebloemetjes op te eten. Ze staken er hun tong bij uit zo lekker vonden ze het en leken zich niet om mij te bekommeren. Blijkbaar zijn ze gewend aan menselijk volk met camera. In rap tempo verdwenen hele plukken heide naar binnen afgewisseld met een grassprietje.

Ik voelde me zo op mijn gemak dat ik uiteindelijk ging zitten op de ongelijke grond. Iets minder verstandig, want behalve foto’s en zelfs een paar seconde gouden uur, hield ik er een natte kont aan over. Dat deerde me niet, ik knoopte een vest om en wandelde verder. Tot de zon eenmaal echt verdwenen was en de terugtocht werd aangevat. Met een fris briesje om me heen kreeg ik iets minder prettige associaties van die klamme afzakkend broek maar je moet iets over hebben om de grote heide-eter te fotograferen.

32 reacties