Mickey update
Katten

Mickey update

Op moment van schrijven ligt het op bed zijn ballen te wassen, charmant begin van mijn blog maar het maakt meteen duidelijk hoever we zijn met onze aanloopkitten. Het moge duidelijk zijn dat het ook echt tijd voor een Mickey update is en die wil ik jullie plus een paar fotootjes dan ook niet onthouden.

Op 13 september, kregen we Mickey met enorm veel geduld voor het eerst binnen. Daar wilde hem vooral ook houden maar in de tussentijd ben ik 8 jaar ouder geworden en heb ik een nieuwe rimpel en meer grijzen haren uitgetrokken dan ik hier wil delen. Groot nadeel aan kittens is namelijk dat je je gaat hechten aan zo’n hummeltje. Deed ik met Mickey ook maar toen hij begin oktober met zijn staartje in de lucht tussen Maria en Doezel naar buiten banjerde, toen was ik hem even ernstig zat. En de anderen ook. Het is namelijk maar een kwestie van de deur niet goed genoeg dicht doen, dan duwt Maria die gewoon weer open. Mickey dook met een noodgang de tuin in en was niet meer van plan binnen te komen. En ik wil niet nog een Aanloopkater.


Dieptepunt

Uren aan een stuk probeerde we hem binnen te krijgen maar we faalden kansloos. Helaas had ik een ophaalafspraak die ik niet wilde cancelen en lieten het er even bij. Gingen ook nog een rondje Lidl en toen we thuiskwamen en Mickey dus al een halve dag niets gegeten had deden we nog een poging. Inmiddels was ik wel zover dat ik hem een koude nacht toewenste en er de brui aan gegeven had. Al het werk (tam maken vooral) was voor niets geweest zo leek en daar kon ik even niet meer tegen. Tegen middernacht hadden we hem binnen en sindsdien hebben we hem daar weten te houden. Ik klop dat even af.

Kittenbrokjes
Tot zover is een kitten heerlijk, het donderstralen van zo’n beest de dolle buien, het oeverloze spelen en ook heel graag -hier nog een lekker dekentje- het slapen. Zalig als ze dat doen. Het was ook even zoeken naar welk eten maar daar is die kleine dan weer makkelijk in, hij lust alles. Maar ik had uiteraard overal kitten pakketten aangevraagd en warempel kleine meneer wenst ook Royal Caninbrokjes. Heeft ‘ie van zijn grote broer van-een-andere-moeder. Die kleine liet rustig de whiskaskittenbrokjes staan om de grotekatten prinselijke brokken van Doezel op te eten. Ik denk er serieus aan om een Mickeyfonds op te zetten, tip(s) zijn welkom.

Zalige wekker
Mickey wende al snel aan ons, aan de andere katten, aan onze gewoontes en na een paar dagen sliep hij de hele nacht door. We kunnen ons geen betere wekker wensen. Een zacht rrrrrrrr rrrrrrrr rrrrrr daar word ik al weken mee wakker. Over de weken veranderde Mickeys gedrag, hij blaast nog maar vele male minder, hapt zeer zelden en krabbelt alleen als ik hem oppak en daar ik dat pas sinds een dag of 4 doe, vind ik het allemaal meevallen.

Mickey bakkie
Alleen het zindelijk maken heeft even geduurd. Met een ongelukje op ons bed (top zo’n topper) en het plaatsen van een extra bak was hij zindelijk met plassen. Maar omdat ik Mickey niet op kon pakken was een nummer 2 op de bak laten doen nog een beetje een probleem. Van de week zette ik hem op zijn poeptijd (kittenmoeder hier ik weet zijn poeptijden ja) op de bak en warempel na een half uur en een hoop gedraal deed hij zijn ding. En ik durf het bijna niet te typen, maar dat is hij blijven doen. Niet in de huiskamer, kittens hebben 2 bakken, de ander staat op de ideale plek bij de badkamer.

Toen we besloten Mickey binnen te halen hadden ik in ieder geval geen zicht op wat waar we aan begonnen maar zoals in deze Mickey update wel te lezen is, hebben we ook hoop plezier aan die kleine donderstraal en genieten dan ook vooral.

38 reacties