Niet meer kakelverse kippen opknappen

Niet meer kakelverse kippen opknappen

Niet meer kakelverse kippen opknappen

Ergens verscheen één der kippen al tussen de foto’s op mijn blog, maar doordat die kip nog wat aandacht verdiende liet ik het daar vooral bij. Ik ben niet zo kunstig, maar vorige week was ik die kale kippen zo beu dat ik zonder op te letten de eerste kip uit de tuin greep en door 3 rode mieren tegelijk in mijn klauw werd gebeten. Of gestoken, weet ik veel hoe zo’n mormel dat doet. Snap het wel hoor, de buik van de kip zat blijkbaar vol met eitjes en vormde de stabiele basis van hun eh heuvel? Nest? Burcht? Het zal me jeuken want dat was wat het deed, ik ben niet zo van de insecten. En dus schudde ik kip zolang dat ik het eventueel aanwezige publiek geld had kunnen vragen en spoelde die bijtgrage monsters er uiteindelijk maar gewoon uit. Een smerig buitje dwong me naar binnen maar ik was wel zo slim geweest kip niet op dezelfde plek terug te zetten.

Krakers in onze kippen!

De dag erna pakte ik, heel wat voorzichtiger kip 2 en vond daar een nest zwarte mieren in. En vond ook rode mieren en eieren. Waren dat niet twee soorten? Het nest was bepaald niet kleiner dan die ander en ook die kip schudde ik leeg. Beide kippen verhuisden naar onze multipurpose tafel waar al snel bleek dat mieren hardnekkige kleine ettertjes zijn. Frans regelde de rest van het zootje krakers en toen was het eindelijk tijd om de ooit eens aangebrachte nogal liefdeloze verfresten van de kippen te pulken en schuren. Eén der kippen bleek nog een oude verwonding te hebben onder die lelijke verflaag en dus knapte Frans dat ook nog op. Het litteken werd zorgvuldig gelijmd en weggewerkt onder een mooi laagje basiswit. We konden het ons niet veroorloven één der kippen te missen everbody needs a friend right? Helaas moesten onze creatieve uitspattingen (niet letterlijk) nog een dagje wachten de verf moest drogen.

Maar de avond erna toverde Frans op mijn verzoek de verf en kwasten tevoorschijn. Ik kreeg spontaan zin om de hell uit een kwast te rammelen op de rand van een zelfgemaakte ezel maar de kwasten bleken ernstig nieuw. Frans begon ijverig een van Dijckbrown te creëren met de verf die hij had en ik, ik wist niet wat ik moest doen. Ik wilde discokippen maken, maar dat leek Frans niks. Ook rood met witte stippen werd met een enkele blik afgedaan en terwijl hij vrolijk de krullen in zijn haren zat te schilderen zat ik voor me uit te kankeren dat ik vieze vingers kreeg en bepaald niet creatief genoeg laat staan handig genoeg was aangelegd voor schilderen.

Uiteindelijk besloot ik een donkere kip te maken mompelde iets over zwart met witte stippen maar Frans brouwde een bruin waar ik het mee kon doen. Geen Cochin dus maar ik had een plannetje. Frans had zijn kip uiteraard een stuk sneller beschilderd dan ik. Dus liet ik hem de moeilijke stukjes doen terwijl ik mijn kip alsnog van stippen voorzag. En van een punkverenpak tss dit is ook mijn wereld. Een donkere wolk zorgden dat we samen iets harder werkten en uiteindelijk tevreden naar onze kippen keken. En naar een tafel vol verf. Ach ja happy little accidents. Frans waste de tafel. Normaal zouden we wel een krant erop gooien. Maar ja de tafel kon er alleen witter van worden. En schoner.

Inmiddels hebben de kippen een mooie vernislaag gekregen en staan ze op een tegel in de tuin met waarschijnlijk wel een mierennest eronder en met een happy little tree ernaast gelukkig te zijn.

Niet meer kakelverse kippen opknappen

33 thoughts on “Niet meer kakelverse kippen opknappen

 1. En toch vind ik dat die bovenste kip wel iets heeft! Hoe creatief jullie ook geweest zijn. Ik maak kippen van kippengaas en vul ze met mos. Snavel en kam van lood en klaar.
  Lieve groet

 2. Ik zou ook voor discokippen gegaan zijn. Maar ik moet Frans gelijk geven; dit is wel een prachtig eindresultaat. Wat een kappe knippen. Knappe kippen, bedoel ik.

 3. Ze zien er echt prachtig uit, maar nu ben ik wel heel benieuwd naar hoe de discokippen eruit gingen gezien hebben!

 4. nee ik hoefde de deur niet uit , en ik wilde deze rit over de Stelvio zien
  morgen zie ik wel weer
  nu ook afsluiten en slapen
  slaap wel

 5. Het is de natuur die alles terugpakt wat de mens er uit gehaald heeft, maar de mens kan het inderdaad weer terugpakken en herstellen. Dat staat een stuk leuker, hoewel de dieren er wellicht anders over denken.

 6. Hahaha mieren omschrijven als ‘krakers’… hilarisch. De kippen zijn prachtig geworden. Creatief hoor! Jammer alleen dat die discokip het niet geworden is…

 7. Wat zijn ze mooi geworden! En de titel is een fijne tongbreker, die uitdaagt om toch even tegen mijn scherm te gaan praten.

 8. Wat een liefdevolle behandeling van de kipjes! Ik vind ze er mooi uitzien, al sprak het idee van discokippen mij ook wel aan…

 9. Knap werk! Maar eerlijk gezegd vond ik ze in afbladderde staat ook erg mooi. Rustiek zal ik maar zeggen.

 10. Sorry, het was vast niet je bedoeling maar ik lag in een deuk van je beeldende beschrijving, heerlijk!
  Ze zijn prachtig geworden, het zou me niet eens verbazen als ze spontaan aan de leg gaan van plezier. Die Frans is ook wel een alleskunner hé!

 11. Nou ze zijn supermooi geworden. Die mieren hebben me daar toch een mooi penthouse aan over gehouden!

 12. nou die kippetjes zijn er zeer van opgeknapt
  kan Frans ze niet dicht maken , opdat er geen mieren en andere kriebel beestjes in kunnen komen :)

 13. Superleuk geworden!
  Wow.. eerst al groene vingers gekregen (kijk die plantjes eens leuk bloeien!) en nu een creabea in de dop.. een mens kan toch meer dan ze soms denkt hè! Of ligt dat allemaal aan Frans..? ?
  ?

Comments are closed.

Back To Top