14 dingen die ik denk nu ik verkouden ben
Persoonlijk,  Thuis

14 dingen die ik denk nu ik verkouden ben

Hmm mijn strotklepje irriteert een beetje dat is morgen weer over.

Morgen was het niet over morgen was het kak.

….corona shit covid kutcorona &#&@^@%!

Haha nee hoor geen stress kom hier met die thuistest. Vriendjelief vond het helemaal interessant wat zeggen die streepjes dan, nou dat ik zwanger ben.

Nee

En ik was ook negatief voor Covid en zwaar positief voor een ouderwets verkoudheidje à la Liesbeth.

Smerig verkouden dus groen en zo. Oké ik stop

Fluimen! Oké nu echt.
14 dingen die ik denk nu ik verkouden ben

Ik snuffelde zover dat nog kon door het medicijnmandje neusspray, hoesttabletten, cyaan kali. Die laatste is goed tegen hoofdpijn.

Speciaal voor het milieu dook ik in de familiegeschiedenis. Zakdoeken en een slechte humeur. De zakdoeken van oma het humeur van opa. Die laatste was redelijk kort door de bocht als ‘ie ziek was. Dat joeg Frans de schuur in die eens lekker op moest ruimen schijnbaar.

Maar hij ging wel fijn naar de supert toen ik hoesdrank en groentjes wilde. Dat staat echt op de verpakking ja. En ja dat vind ik ook een vies woord maar ik vind drop nog viezer.

Na het gesnotter raken mijn stembanden aangetast en dat wordt door mijn omgeving als prettig ervaren. Ik klink, als ik al te horen ben, als een goedkoop ouderwets 06-nummer zacht zwoel met een reuteltje.

En terwijl het gesnotter langzaam verdwijnt arriveert een nieuwe huisgenoot. Enigszins luidruchtig nog steeds met losse flodders ook en zo schraal als een zeehond. En omdat dat niet lekker is blijf ik wakker en lig ik na te denken of het wel een zeehond is die dat geluid maakt of dat dat niet de zeeleeuw is.

Het meest irritante aan smerig verkouden zijn vind ik nog wel dat je te lamlendig bent om wat te doen maar nog te fit om in je nest te gaan liggen. En dus hang ik wat doelloos al dan niet met een boek rond tot ik beter ben zodat ik niemand aansteek met deze bende.

30 reacties