14 dingen die ik denk nu ik verkouden ben

14 dingen die ik denk nu ik verkouden ben

Hmm mijn strotklepje irriteert een beetje dat is morgen weer over.

Morgen was het niet over morgen was het kak.

….corona shit covid kutcorona &#&@^@%!

Haha nee hoor geen stress kom hier met die thuistest. Vriendjelief vond het helemaal interessant wat zeggen die streepjes dan, nou dat ik zwanger ben.

Nee

En ik was ook negatief voor Covid en zwaar positief voor een ouderwets verkoudheidje à la Liesbeth.

Smerig verkouden dus groen en zo. Oké ik stop

Fluimen! Oké nu echt.
14 dingen die ik denk nu ik verkouden ben

Ik snuffelde zover dat nog kon door het medicijnmandje neusspray, hoesttabletten, cyaan kali. Die laatste is goed tegen hoofdpijn.

Speciaal voor het milieu dook ik in de familiegeschiedenis. Zakdoeken en een slechte humeur. De zakdoeken van oma het humeur van opa. Die laatste was redelijk kort door de bocht als ‘ie ziek was. Dat joeg Frans de schuur in die eens lekker op moest ruimen schijnbaar.

Maar hij ging wel fijn naar de supert toen ik hoesdrank en groentjes wilde. Dat staat echt op de verpakking ja. En ja dat vind ik ook een vies woord maar ik vind drop nog viezer.

Na het gesnotter raken mijn stembanden aangetast en dat wordt door mijn omgeving als prettig ervaren. Ik klink, als ik al te horen ben, als een goedkoop ouderwets 06-nummer zacht zwoel met een reuteltje.

En terwijl het gesnotter langzaam verdwijnt arriveert een nieuwe huisgenoot. Enigszins luidruchtig nog steeds met losse flodders ook en zo schraal als een zeehond. En omdat dat niet lekker is blijf ik wakker en lig ik na te denken of het wel een zeehond is die dat geluid maakt of dat dat niet de zeeleeuw is.

Het meest irritante aan smerig verkouden zijn vind ik nog wel dat je te lamlendig bent om wat te doen maar nog te fit om in je nest te gaan liggen. En dus hang ik wat doelloos al dan niet met een boek rond tot ik beter ben zodat ik niemand aansteek met deze bende.

30 reacties

 1. Dat van die stem herken ik, iedereen vraagt me te bellen als ik verkouden ben. (Ken je Jan van Veen nog? Van dat radioprogramma Candlelight? Nou zo… :-) ) En dat van die lamlendigheid herken ik ook, er net tussenin, eigenlijk nergens zin in maar in bed liggen is ook vervelend. Vroeger lag je dan in een dekentje gerold op de bank terwijl moeder haar moederdingen deed. Dat was gezellig. Ik verlang er nog wel eens naar.

 2. Ships…ik was te laat met m’n venster goed afdoen en nu ben ik ook verkouden, Niet heel erg maar gewoon vervelend. Ook test gedaan want Ruud moet vandaag terug vliegen en die wil je niet met een slecht cadeau naar huis sturen. Ik ben met de 4000 stukjes puzzel begonnen en hang af en toe lekker met een dekentje op de bank.

 3. Ik voel ook met je mee. Ik had vorige week een soort van mini-griep. Ook een zelftest gedaan met die streepjes. :)
  Beterschap!!!

 4. Beterschap!

  Verkouden zijn is nu echt zo lastig inderdaad. Meteen die hele coronachecktoestand erbij.

 5. Volgens sommige mensen heb ik al anderhalf jaar corona met mijn allergie. Gelukkig is dat niet zo. Beterschap.

  Love As Always
  Dimario

 6. Nou dat komt bekend voor, ik denk wel bij meer lezer.
  Loop al jaren met een verstopte neus rond, soms zwaar irritant.
  Wel lastig snuffelen met een dichte neus. Hans

 7. Bluuhhh… dat van te lamlendig om iets te doen en te goed om in bed te liggen maakt het nog extra irritant vaak. Beterschap! En je moet maar zo denken: als je Frans met je gedrag naar de schuur jaagt, kun je hem ook niet besmetten. Hij zou je dankbaar moeten zijn;).

 8. Tijd nemen voor uit te zieken en een kruidenthee helpt bij mij altijd om me wat beter te voelen. Spoedig beterschap.

 9. Sterkte en beterschap! Echt vervelend zo’n heftige verkoudheid of griep. Hoor het weer veel om me heen. Kennelijk heerst het ook….

 10. Ik ben niet meer verkouden geweest sinds Corona in ons leven kwam. Wel een keer heel goed ziek in begin 2020, en dat mss wel corona, maar dat weet ik niet. Beterschap!

 11. Beterschap! En herkenbaar hoor, ik ben ook verkouden (nu na 2,5 week eindelijk bijna over) met bronchitis erbij, en het is echt zo niet fijn om verkouden te zijn. Vooral ook door dat laatste, dat je te lamlendig bent om wat te doen, maar te fit om in je bed te liggen…

 12. Je bent de enige niet hoor… sinds zondag morgen loop ik hier ook te snotteren en mijn stem slaat soms enkele octaven over. Maar kom, ik heb nog steeds smaak en geur vermogen, geen koorts, geen corona dinges dus… dat gemiddeld 1 keer per jaar terugkerend verkoudheid virusje heeft weer toegeslagen, de snoodaard !
  Mijn medische achtergrond kennende zal het woensdag avond al voor 90% achter de rug zijn.
  Wat Locabiotal doet wonderen 😉
  Jij ook veel beterschap hé !👍

 13. Oh wat vervelend! En je beschrijft precies het probleem: te beroerd om goed te functioneren maar niet slecht genoeg om in bed te gaan liggen. Hopelijk knap je snel weer op.

Reacties zijn gesloten.