Roadtrip op zoek naar de zon en minibiebs

Roadtrip op zoek naar de zon en minibiebs

Roadtrip op zoek naar de zon en minibiebs

Het leek de zoveelste grauwe dag te worden, typisch herfst maar ook weer niet. Het weer kwam me reeds dagen de neus uit en omdat ik toch in Nijmegen moest zijn reden we een roadtrip op zoek naar de zon.

Met op de achterbank mijn rood met witte stippen mandje gevuld met boeken, koeken, water, crackers en fruit met m’n camera in de buurt en een volle tank was het tijd om te gaan. Uiteraard wist ik dat onze regering gevraagd had thuis te blijven, maar ik was niet van plan samen te klitten met allerlei volk ik wilde genieten van de herfst.

Bij vertrek hield een hardnekkige heiigheid, niet de mooie versie, mijn camera in de tas. Maar zodra we de grens van Brabant naderde ging het beter. Allereerst reden we naar Nijmegen, heerlijke stad zo leuk al die schuine straten, blij toe dat ik niet met de fiets hoef te doen. Want iemand bood op marktplaats gratis boeken aan. Afstand houdend haalde ik de boeken op. Groette de vriendelijke man en bezocht een paar minibiebs. Nijmegen heeft er veel maar ik ken niet alle adressen, de 2 die ik er bezocht waren Lijsterbesstraat 54 en Berg en Dalseweg 326A.

We reden richting Berg en Dal en sloegen af naar Beek Ubbergen nu eens niet afslaand naar Ooij maar verder door het dorp en langs de rand van de heuvel. Wat een prachtige huizen heeft dit dorp. De gesloten restaurants en terrassen vielen me enorm op. Want terwijl we zo reden zag ik opeens blauwe lucht, het trok vrij vlot open en de zon scheen zalig. Tijdens die belachelijk lange fietstocht naar Arnhem had ik een minibieb ontdekt maar helaas was deze niet bereikbaar. Hij is aan de Parallelweg in Ubbergen, waar ze stevig aan het verbouwen zijn. Waar als je er toch eens komt dit monument een mooi moment van bezinning geeft.

We reden door naar Ooij de minibieb bij de Smedery kon nog 1 boek kwijt en dus reden we verder. De Ooijpolder is zo prachtig. De wilde paarden hielden de boel op, roofvogels zaten op heuvels suikerbieten, schepen voeren 3 breed voorbij en de herfst was heerlijk in de bomen te zien. In Erlecom troffen we nog een minibieb waarna we via Persingen terug naar Ubbergen.

We komen hier vaker maar het verveelt nooit. En terwijl een aantal belachelijk dure en naar mijn mening ook lelijke auto’s (Porsche) passeerde genoten we de heuvels. De drukte bij de pompoenenverkoop was enorm, nu gun ik ze de omzet maar het was te druk voor een veilige afstand. Helaas was dat niet de eerste keer dat ik teveel mensen bij elkaar zag. Dat het niet bij iedereen door si gedrongen moge duidelijk zijn. Ik liet me niet ontmoedigen en genoot van de prachtige omgeving.

Ons idee nog ergens te wandelen lieten we meteen varen, de parkeerplaatsen stonden vol en dus reden we richting Cuijk, namen de pont en zagen de zon achter bewolking verdwijnen. Maar we hadden haar gevonden, hadden genoeg dozen te sjouwen en konden er wel weer even tegen.

36 thoughts on “Roadtrip op zoek naar de zon en minibiebs

 1. Dit ziet er echt een gezellig plekje uit, wat een leuke foto’s! En hou je niet zo van Porsches? Op zich vind ik dat nu wel nog mooie auto’s.

 2. Ik hou het even bij je bovenste foto die ik een aangename kijkplaat vindt met zijn lagenwerking door de nevel. De kerktoren is hierbij de absolute eyecatcher

 3. Streekdwalen, noem ik wat je hebt gedaan.
  Is een prachtige hobby, die ik ook graag doe.
  Ontdekte onlangs bij toeval prachtige natuurgebieden.
  Trilvenen bij Tienhoven
  Gooise natuurreservaat Zuiderheide
  Daar fiets ik doorheen met kippenvel van de wauwmodus.

 4. Wat een heerlijke roadtrip is dat geweest! Die laatste foto is mijn favoriet. Wat een rust straalt dat plaatje uit. Ik houd van rust en ik ben heel blij dat we er nog op uit mogen. Ik snap die mensen niet die persé hutje op mutje willen zitten (of lopen of wat dan ook).

 5. Een mooi uitstapje. Thuis blijven hoeft niet mits je oplet dat je niet in de drukke terecht komt en daar let jij wel op. Ik doe dat ook want alleen maar in je uppie thuis zitten is niet goed voor een mens.
  Leuke miniebiepjes maar vooral toch ook weer mooie foto’s zoals die laatste.

 6. Het lijkt wel of ik steeds vaker minibiebs zie. ik vind het beslist een aanwinst!
  Ik pak ook de fiets en trek er op uit, hoor. De polder is zo groot, plek zat.
  Die laatste foto…wat een parel.

 7. Ik had hetzelfde die dag, ben er op goed geluk toch maar uit gegaan en ’s middags heerlijk fietsweer gehad en een rond rit door Brabant gefietst, binnen kort op mijn blog, leuk zo’n rit en dan ook nog allerlei boeken scoren ?

  Je had mij gevraagd meer te posten als ik het me goed herinner over Goedereee
  bij deze Historisch Goedereede

 8. Die laatste foto… Wat een droomplek is dat! En groot gelijk dat je bij de volle parkeerplaatsen door bent gereden.

 9. Het verschijnsel minibieb is volgens mij hier niet zo gekend. Toch heb ik er toevallig een gevonden in een naburige stad. Hopelijk komen er hier meer zo’n biebs.

 10. Wij maakten afgelopen zaterdag een uitstapje naar Noord-Holland West. Langs de kust omhoog. Veel horeca, alles dicht. Druk ondanks dat. Veel mensen onderweg. Net als wij. We houden ons aan de regels, maar op enig moment ontdekten we ook dat het stilleggen van de horeca natuurlijk een vervelend bij-effect heeft, geen toiletten meer beschikbaar. Ook de kringlopers sloten die dingen af. Dan is het bos/duingebied de enige optie. Gelukkig was het op de plek des onheils heel rustig. Het regende er zelfs een beetje, dat hielp. Maar wel armoede hoor…

 11. Ik moet echt vaker roadtrips doen! Ik heb in Nijmegen op kamers gewoond tijdens mijn studie, maar het gebied rondom de stad heb ik eigenlijk nooit verkend.

 12. Dat was weer een vruchtbare boekenjacht en als je onderweg dan nog veel moois te zien krijgt, is je dag helemaal geslaagd. Wel jammer dat er geen wandeling meer in zat.

 13. Dat zijn de tochten, lekker weer en vinden wat je zoekt. Ik zag gister een ruilpuzzel huisje. Een leuke variant op de ruilboeken al zal ik er zelf nooit een puzzel uithalen. Vroeger wel gedaan maar nu vliegt de tijd ook wel zonder puzzel.

 14. Heerlijk zo’n tocht. Vooral met lekker weer erop uit trekken is nu ideaal. En je bent weer een minibieb aan boeken rijker. Wellicht kan Frans er ene maken…

 15. Bvision ken ik wel. Ik heb wr meestal niet zoveel over te vertellen maar ik kan ze inderdaad wel delen.

 16. Er zijn gelukkig nog plekken genoeg waar je je prima kunt vermaken zonder dat het er te druk is. Mooie foto’s heb je geschoten. Ik ken iemand die heeft allemaal trafo-huisjes op zijn site, misschien kun jij er eentje maken maken allemaal minibiebs…

  Love As always
  Di mario

 17. Oe ik ken de Refter wel, die zie je inderdaad goed als je naar de heuvel kijkt maar de torens op de heuvel zijn van Ooij en Persingen.
  Voor ik samen ging wonen heb ik ook wel eens aan wonen in Nijmegen gedacht, ik kom graag in die mooie omgeving.

 18. Ik zag die prachtige foto bovenaan je blog, en dacht: dat lijkt wel in de buurt van Beek-Ubbergen, ik ken daar een heel mooi kasteelachtig pand, de Refter. Is dat misschien dat torentje helemaal links? Het is daar inderdaad ongelofelijk mooi, je hebt vanaf de beboste heuvels allemaal van die mooie doorkijkjes de weilanden in.
  En Nijmegen is inderdaad een gave stad. Zou er best een tijdje willen wonen. Zeker als de dijken breken, haha.

  Dat ‘blijf thuis’ moet je volgens mij niet te letterlijk nemen. Politici durven niet te zeggen: ‘Ga vooral lekker naar buiten, dat is goed voor uw immuunsysteem en helpt tegen de stress.’ Want ze zijn bang dat er dan 10.000 mensen door het Vondelpark gaan lopen stampen, of 2 miljoen over de Veluwe. En dat zij daar dan weer de schuld van krijgen. Maar verwachten dat iedereen continu thuis blijft is al even irreeël als ongezond.

  En inderdaad, alleen in een auto ben je hartstikke corona-proof. En het klinkt erg gezellig, met je gestippelde picknickmandje.

 19. Een deugddoende uitstap Liesbeth…

  Veel mensen samen…

  Met de nieuwe regels die vandaag bij ons ingingen was het vandaag wel opvallend rustig

  groeten

 20. In de auto ben je in ieder geval altijd corona-proof! En kun je al die prachtige beelden ook zien!
  Kwam vroeger geregeld in Nijmegen, omdat daar een grote buitensportzaak zat waar vriendlief altijd kon slagen voor zijn nogal grote maat klimschoenen. :-) We wandelden dan niet alleen in die inderdaad heel gezellige binnenstad, maar ook in dat mooie park daar.. voor de hond, had ie ook een leuk uitje. ;-)
  Ik vrees trouwens dat dat paardje, op die ene foto, net als ik aan een bril toe is hahahaa!

Comments are closed.

Back To Top