Liesbeths week in foto’s want Doezel wil niet

Liesbeths week in foto's want Doezel wil niet

Liesbeths week in foto’s want Doezel wil niet

Normaal zou een blog als deze beginnen met een ‘dames en heren’ of ‘geachte volgers’ maar zoals de titel reeds verklapt heeft, heeft Doezel er geen zin in. We hebben namelijk last van een koninklijke boosheid. En zo u begrijpt komt het dan allemaal op mij neer om te bespreken wat er te midden van onze katten gezelschap speelt. En ‘allemaal’ dat is een understatement bijna letterlijk want uiteraard is onze kleine aanwinst het probleem in Prins Pruthumeur zijn beleving dan he. Mickey huist nu alweer een maand binnen en daardoor blijven deuren naar zolders en de vrije buitenwereld voor de hele familie gesloten. Welkom bij Liesbeths week in foto’s want Doezel wil niet.

We hebben last van een koninklijke boosheid

Toen Mickey misschien nog een Mimi was en nog niet binnen huisde wandelde Doezel met de kleine rond. Liet hem de route naar het dak zien en paradeerde rond alsof hij pleegvader eerste klas was. Niet goed doorgedacht Prins Doezel want nu is de kleine dus binnen. Naast Doezel is ook Maria flink jaloers geweest. Kitty trekt zich er weinig van aan, intelligent die kat, die laat zich niet uitdagen en zo wel dan krijgt de kleine gewoon een mep. Niet hard trouwens, het is zonder meer duidelijk dat Kitty met rust gelaten wenst te worden. Kitty huist sinds een week in de doos van Doezel wat onze geliefde prins ook niet aanstaat maar waar hij niets aan kan doen. Hij kijkt al een half jaar niet naar zijn doos van de hofleverancier om.


Maria daarentegen blaast en grauwt en gromt maar ze heeft dondersgoed in de gaten dat ze er geen klap mee opschiet want Mickey loopt gewoon recht op haar af. Overigens wijs ik die kleine wel terecht als hij aan het eten van een ander komt. Jong geleerd, ook mijn bord en de tafel begint de kleine te leren. Nu de kattenbak nog, wat best lastig is want we kunnen de kleine nog niet optillen maar aaien gaat goed. De vooruitgang is er het is een kwestie van een lange adem wat af en toe best moeilijk is (geweest) met die kleine man.

Meer binnenkort in een Mickey update

Mora, die buiten in de schuur slaapt, was ook niet zo heel blij met de kleine maar heeft uiteraard amper last. De schuur waar Mickey 1 nacht in door heeft gebracht is weer van haar. En dan komen we bij de laatste van het stelletje Aanloopkater Job. Al toen die kleine achter het huis liep en ook kwam eten viel ons op dat Job heel kalm met de kleine omgaat. Haast geen gemopper en amper geblaas. De kleine dartelde ook vrolijk achter hem aan en dat stond mij dan weer niet aan. Mickey moet tenslotte niet zoals Job alleen komen eten en een hard leven buiten lijden. Maar het moge duidelijk zijn Job en Mickey kennen elkaar of het zijn zoon is weten we niet, maar hij komt vaker langs en we weten dat hij ruikt dat de kleine er nog is. Overigens vertel ik Job ook over Mickey.

En dan uiteindelijk, dan zal hem ook wel niet behagen, over Doezel. De laatste week is het enige wat ik hoor gemopper en geblaas. Hij is het niet met Mickey eens, hij wil naar buiten kunnen wanneer hij wil maar vooral die kleine is een probleem. Gelukkig kennen we het gedrag, toen ik Doezel jaren geleden hier moest laten wennen aan al die mokkels, toen hadden we ook al een blaasorkest en toen zijn we er ook doorgekomen. Nu is het zijn beurt te wennen aan de situatie.

Gelukkig dacht ik al maanden aan een bepaald soort mandje en die vond ik bij Ac.tion. Niet helemaal mijn winkel maar de mandjes vielen niet uit, roken niet vies en dus kocht ik er 2. Zette de ene op de vriezer buiten Mickey bereik en de ander in de slaapkamer. Eenmaal thuis wilde Maria er niets van weten maar toen ik mijn favo blaaskaak erin stopte werd hij binnen een paar seconde kalm. Calming petbed? Nou dat klopt dus.

37 thoughts on “Liesbeths week in foto’s want Doezel wil niet

 1. Tussen ons huiskonijn en onze hond was er ook onderlinge strijd en jaloezie. Hadden we voor Rosa een mand gekocht, ging Saartje erin zitten en denk maar niet dat mevrouw konijn opzij ging voor de hond.
  Ik hoop dat alles op z’n poezenpootjes terecht komt…

 2. Ons leven als personeel verloopt langs soortgelijke observaties. En dat houdt ons wel in beweging want verwend zijn geeft een zeker macht bij de Prinsjes en Prinsessen die ons zien als ultieme onderdanen…

 3. Ai, ik snap Doezel wel. Sproet is niet superblij met Mango, maar ik vind het desondanks niet slecht gaan tussen die twee.

 4. Gek he, dat met die mandjes. We kochten alweer een hele tijd geleden een prachtig mandje, maar ze hebben er nog geen van beide ook maar één minuut in gelegen. Pas kochten we een kussen, en dat vinden ze heerlijk. Ik snap ze niet die twee hier.

 5. Tja, het leven van zijne koninklijke hoogheid Doezel gaat niet over rozen, dankzij zo’n jong ding …….. hij laat zich wel kennen hoor die kh Doezel.

 6. Koninklijke boosheid.
  Ik dacht in 1e instantie: nu gaan we het krijgen, Liesbeth over het tripje van de Oranjes :)
  Dit is leuker.
  Die 1e foto, het is een pracht!

 7. Met katten altijd een verhaal, dit merk ik vaak op verschillende sociaal media kanalen. Het zijn mooie dieren maar niks zo onvoorspelbaar en onberekenbaar als een kat. Fijne zondag!

 8. Geweldig al die verschillende karakters. Wat zijn katten toch leuk! (Nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen)

 9. Elke kat heeft zo haar eigen persoonlijkheid hé. Hier drie katjes en drie verschillende karaktertjes.
  Fijn weekend en bedankt voor je bezoekje.

 10. Met een paar katten in huis heb je altijd genoeg om over te schrijven natuurlijk. Dat is trouwens met elk diersoort wel voor elkaar te krijgen.

 11. Tja als prins mag je natuurlijk wel énige coulance verwachten van nieuwkomers, en als er dan ingeschoven moet worden wil je daar geen last van hebben. En al helemáál niet opgesloten worden.

 12. Van commotie gesproken. Het zal altijd een tijd van geven en nemen zijn .Gelukkig weet jij voor de katten problemen altijd wel een oplossing.

 13. Normaal zou ik zeggen ga er 1 halen maar als het niet bevalt moet je nog eens terug. Wil je ook niet nu maar goed Doezel is erg erg fan.

 14. Koninklijke boosheid..

  Spontaan moest ik aan Griekenland denken Doezel…

  Maar ik begrijp best dat je niet altijd tevreden bent met het poezenbeleid..

  Sta op je koninklijke strepen!!

 15. dus Diesel heeft hier nog commentaar ook op , de boef :)

  een snotneus in deze tijd van het jaar is heel normaal , vroeger en nu
  maar door dat … virus wordt het uit zijn verband getrokken , helaas
  berichten van mijn broertje en zijn meissie doen me ook geen goed :(
  ja ik vermaak mij wel hier binnen of in m’n tuintje

 16. Het is nogal een organisatie. Ik was bij het lezen van de titel even bang dat Doezel op het regeringstoestel naar Griekenland was gestapt, maar dat valt dan weer mee;).

 17. Dus het is toch waar wat men schrijft over dit kattenbed. Ik had er al over gelezen, maar twijfelde. Maar goed, met een kat weet je nooit wat ze graag of niet graag heeft.

 18. Je moet er wel een beetje verstand van hebben om een aanloopkat in huis neemt en zeker met al die weerstand van de andere poezen. Diplomatie van de hoogste plank.

 19. Ha, de koninklijke boosheid werd weer rustig in het nieuwe bed.. en gelukkig maar hè. Dat ie in het begin zo mentor-achtig om ging met die kleine, wijst er toch op dat ie meer moeite heeft met die dichte deuren, waardoor ie z’n eigen gang niet kan gaan, dan dat ie dat kleintje niet zo ziet zitten lijkt me? Mijn zus had een kat die twee nieuwkomers nóóit geaccepteerd heeft.. die leefden allemaal langs elkaar heen, wat echt niet zo leuk was. En die twee jongere katten durfden ook nooit op één bepaalde stoel, waar die oudere graag lag, te gaan liggen. Zodra die oude er niet meer was, lagen ze steeds op die stoel..! Typische beesten hoor.. katten hehe.

 20. Doezel heeft duidelijk meer tijd nodig om die kleine te accepteren. Maar dan wil hij vast wel weer zelf een logje maken hoor!

 21. hahaha zijne hoogheid is het niet eens met je poezenbeleid , maar of hij er onder lijd , ik denk het niet , op misschien de gesloten deuren na
  wat je zegt het is een kwestie van wennen en dan draait ook Doezel wel bij

 22. Die kuren hebben we met onze katten ook allemaal gehad, maar uiteindelijk komt alles weer op zijn kattenpootjes terecht.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top