Tuinkippen verven

Tuinkippen verven

Tuinkippen verven

Halverwege de winter zette ik met enige tegenzin, dat wel, de kippen binnen omdat ze er wel heel slecht uitzagen. In een doos want op stok zouden ze niet blijven zitten. Vooral Tok 2 had last van kippenkaalheid en dus kreeg ze een vochtvrije plaats in een tochtvrije schuur. Tot ik van de week vond dat de tuin wel erg leeg was zo zonder Tok 1 en Tok 2 en we hun een schoonheidsbehandeling aanboden.

Bij ons geen vieze crèmes of maskers hier geen gepluk aan wenkbrauwen maar gewoon een uitgebreide schoonheidsbehandeling, met een schuurlapje wat normaal voor in de keuken is. Schijnbaar. Een schuurspons zonder spons. Werkte goed trouwens maar denk dat bij de gemiddelde behandeling andere afbijtmiddelen worden ingezet. Of plamuur, veel plamuur. Maar dat hadden onze kippendames nog niet nodig.

Tok 1 was niet beschaamd ik mocht best foto’s maken zei ze, ouderdom komt met gebreken en rimpels horen erbij. Dat Tok 2 er een stuk slechter uit zag laten we dan maar even in het midden, die wilde niet op de foto want ze was nogal slecht de rui doorgekomen kakelde ze. Hebben we allemaal wel eens last van. Beetje schuren en nog een beetje scrub toe en al snel waren we toe aan een flinke dot acrylkippenverf. Zowel Tok 1 als 2 kakelde van plezier en bleken zeer tevreden. Het geheel afgewerkt met een frisse vernis en de kippen stralen ons tegemoet in de tuin, nog even en we hebben paaseieren!
Tuinkippen verven

22 thoughts on “Tuinkippen verven

  1. Zo zeg de kippen voelen zich weer kip lekker in de tuin.
    Ze zijn herboren. Hans

  2. O wat een heerlijk verhaal weer, en wat zien de dames tok er weer geweldig uit! En mooi op tijd voor de Paasdagen want ik ga er vanuit dat de dames nu ook mooi gekleurde eitjes zullen leggen.

  3. die 2 tokkies kunnen er wel weer ff tegen
    zien er prachtig uit , jullie hebben goed werk geleverd

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top