Fotoserie: De Magnolia

Fotoserie: De Magnolia

Fotoserie: De Magnolia

Naar waarheid moet ik zeggen dat de bloesem van de Magnolia niet mijn favoriet is. Ik mis het gevoel met deze bloem en ik vermoed ook waarom. Ik zie namelijk geen stampers tenzij ik een trappetje meeneem maar ik doe het niet zo goed op trappetjes dus geen stampertjes. Daarnaast vind ik de Nederlandse naam, Beverboom, ook niet zo geweldig. Slaat namelijk weer volkomen nergens op, vroeger dachten ze dat het de favo boom van de bever was. Is het niet, vraag me af of die dieren überhaupt voorkeur hebben voor wat ze omknagen en daarom hou ik het in ieder geval bij de officiële naam.
Maar ik kwam de boom, die volop in bloei staat, tegen en ach ik was er nu toch waarom zou ik niet een paar foto’s maken? Fotoserie: De Magnolia.

19 thoughts on “Fotoserie: De Magnolia

 1. ze bleven door het uitblijven van regen en wind dit jaar erg lang mooi, prachtige magnolia serie

 2. De losse bloem is niet echt mooi, maar een boom in volle bloei is fantastisch. De rommel van afgevallen bloembladeren ….. ach.

 3. Als hij helemaal vol bloemen staat is het echt een plaatje .Bij het minste vorst worden de bloemen bruin en is hun schoonheid weg als sneeuw voor de zon.µ
  Die laatste foto is heel speciaal

 4. Ik vind het mooie boom, vooral als hij in het voorjaar met zijn bloesem scherp afgetekend tegen de blauwe lucht staat. Ik noem hem ook wel eens valse tulpenboom.

 5. Beverboom klinkt ook stiekem als een lelijke boom, vind ik. Maar deze foto’s vind ik dan weer wel prachtig!

 6. het is een schitterende boom , zeker als het in de bloesem staat
  klim maar niet op trappetjes voor stampertjes
  in de onderste mooie foto zie je de bij , nu die weet de stampertjes prima te vinden

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top