Minibiebs van Sint Oedenrode

Minibiebs van Sint Oedenrode

Minibiebs van Sint Oedenrode

Maanden geleden kreeg ik een lijstje met de minibiebs van Sint Oedenrode en besloot dat ik die minibiebs af zou fietsen tegen de tijd dat het mooi weer werd. Dat duurde even maar van de week was het zover. Ik fietste naar Sint Oedenrode, keek boeken en fotografeerde wat.

Sint Oda de kluizenaar
Sint Oedenrode dankt haar naam aan de heilige Oda ze was Iers of Schots èn blind maar genas toen ze het graf van de heilige Lambertus bezocht. En als dank voor deze wonderbaarlijke genezing wilde haar vader haar uithuwelijken dat zag ze dan weer niet zitten en via omzwervingen kwam ze als kluizenaar terecht in Sint Oedenrode. Ideale leefstijl om boeken te lezen en dat lukt prima in een stad als Sint Oedenrode. Voor hoe groot het is zijn er best veel minibiebs en ik besloot een selectie te maken. En om goed te beginnen waren die aan de Bieslook en Koninginnelaan niet te vinden.

Van minibieb naar minibieb
Lekker begin maar ik vond een hele mooie aan de Frederikstraat die ik niet kende. De eigenaresse wees me vriendelijk op de boekenmarkt in oktober maar dat heb ik natuurlijk helemaal niet in mijn agenda gezet. Ik zette een boek in de minibieb en reed naar de Beatrixstraat waar ik een flinke minibieb vond en wat meer boeken achter kon laten. Ik vond ook een boek en fietste op mijn gemak richting het centrum. Achter de Odaschool is een kleine witte minibieb waar ik wederom een boek achterliet om vervolgens naar de Markt te fietsen. Het oude bankgebouw is inmiddels een restaurant en minibieb met best een leuke collectie. Anno augustus 2022 is de minibieb helaas verdwenen net als het restaurant.

Een klein eindje verder sloeg ik af naar de kerk want achter de kerk ligt de begraafplaats. Tot mijn genoegen zag ik dat de oorlogsgraven waarvan ik er één adopteerde, weer mooi wit zijn. Ik stak een kaars aan voor George Dry en vervolgde mijn weg naar de laatste minibiebs om na ruim 32 kilometer fietsen met iets minder boeken thuis te komen.

Adressen minibiebs van Sint Oedenrode die ik ken, aanvulling is welkom via contact. Laatste update: 07-02-2023:
Beatrixstraat 45
Beatrixstraat 37
Mauritsstraat 41
Frederikstraat 35
Rogge 36
Laan ten bogaerde 8
Groene Woud 9 (tip!)
Mater Lemmensstraat 6
Hoge Vonderstraat 33
Burgemeester van Oerlehof 4 (alleen kinderboeken)
Mahlerplein 23
Olland Dorpsplein

25 thoughts on “Minibiebs van Sint Oedenrode

 1. Wat een heerlijke fietstocht langs al die minibiebs! Want een leuke en verschillende ook weer. Ik zag er laatst trouwens ergens een en moest meteen aan jou denken: rood met witte stippen. :)

 2. Dat is een flinke lijst, inderdaad. Ik zie er hier niet zo veel. Wel leuk om daar een fietstocht van te maken. 32 kilometer vind ik trouwens véél!

 3. Oef, 32 km. Minder boeken, maar ik vrees ook een pijnlijk achterwerk…
  Wel een mooi rondje zo te zien. En ik krijg nu spontaan zin om ook als kluizenaar een maandje boeken te gaan lezen.

 4. Ik zie er hier ook steeds meer in de buurt. Dus als je een keer langs komt rijden. Kan ik je nog wel wat adressen doorgeven.

  Love As always
  Dimario

 5. Ik ruil wat ik over heb en ik laat bijna altijd meer achter dan ik neem. Specifieke minibiebs passen zelden bij mij en sla ik over. Ik kijk zeker naar de inhoud van een kastje en ook naar wat er staat.

 6. Wat ik mij afvraag, wanneer laat je een boek achter, ruil je dan en wanneer besluit je welk boek dat is. Moet de titel passen bij de collectie in het kastje?

 7. Ik wilde die van het Groene Woud tippen, maar die staat er al op. Als je het ommetje van Sint-Oedenrode wandelt komt je langs die op de Hoge Vonderstraat.

 8. Heel veel mini biebs en ook nog best wel groot de meeste. En ook nog een pittig fietstochtje, gelukkig nog nét voor het weer zo koud werd.

 9. Tsjonge, die biebs komen echt als paddenstoelen de grond uit. Toch lijkt het me echt een leuke hobby om er een te hebben. Jammer dat ik het hier niet kan met onze drive-in woning.

 10. Jammer dat ik niet in de buurt woon. Ik zou me er niet vervelen met al die boeken en mooie omgeving.

 11. ‘Rooi’, zo noemde een St. Oedenroodse haar dorp toen ik er jaren geleden eens een paar dagen kampeerde. Een mooi dorp in een mooie omgeving, en, leer ik nu, met véél minibiebs. Leuk om op de bovenste foto je rood-met-witte-stippen-zadel te zien! :-)

 12. mooi stukje fietsen in een mooie streek naar een mooi dorp
  boeken nemen en geven
  en een saluut aan George Dry
  heel mooi

Comments are closed.

Back To Top