Minibiebs van Sint Oedenrode
Boeken en films,  Brabant,  Fietsen

Minibiebs van Sint Oedenrode

Maanden geleden kreeg ik een lijstje met de minibiebs van Sint Oedenrode en besloot dat ik die minibiebs af zou fietsen tegen de tijd dat het mooi weer werd. Dat duurde even maar van de week was het zover. Ik fietste naar Sint Oedenrode, keek boeken en fotografeerde wat.

Sint Oda de kluizenaar
Sint Oedenrode dankt haar naam aan de heilige Oda ze was Iers of Schots èn blind maar genas toen ze het graf van de heilige Lambertus bezocht. En als dank voor deze wonderbaarlijke genezing wilde haar vader haar uithuwelijken dat zag ze dan weer niet zitten en via omzwervingen kwam ze als kluizenaar terecht in Sint Oedenrode. Ideale leefstijl om boeken te lezen en dat lukt prima in een stad als Sint Oedenrode. Voor hoe groot het is zijn er best veel minibiebs en ik besloot een selectie te maken. En om goed te beginnen waren die aan de Bieslook en Koninginnelaan niet te vinden.

Van minibieb naar minibieb
Lekker begin maar ik vond een hele mooie aan de Frederikstraat die ik niet kende. De eigenaresse wees me vriendelijk op de boekenmarkt in oktober maar dat heb ik natuurlijk helemaal niet in mijn agenda gezet. Ik zette een boek in de minibieb en reed naar de Beatrixstraat waar ik een flinke minibieb vond en wat meer boeken achter kon laten. Ik vond ook een boek en fietste op mijn gemak richting het centrum. Achter de Odaschool is een kleine witte minibieb waar ik wederom een boek achterliet om vervolgens naar de Markt te fietsen. Het oude bankgebouw is inmiddels een restaurant en minibieb met best een leuke collectie. Anno augustus 2022 is de minibieb helaas verdwenen net als het restaurant.

Een klein eindje verder sloeg ik af naar de kerk want achter de kerk ligt de begraafplaats. Tot mijn genoegen zag ik dat de oorlogsgraven waarvan ik er één adopteerde, weer mooi wit zijn. Ik stak een kaars aan voor George Dry en vervolgde mijn weg naar de laatste minibiebs om na ruim 32 kilometer fietsen met iets minder boeken thuis te komen.

Adressen minibiebs van Sint Oedenrode die ik ken, aanvulling is welkom via contact. Laatste update: 03-04-2022:
Beatrixstraat 45
Beatrixstraat 37
Mauritsstraat 41
Frederikstraat 35
Rogge 36
Laan ten bogaerde 8
Groene Woud 9 (tip!)
Mater Lemmensstraat 6
Hoge Vonderstraat 33
Burgemeester van Oerlehof 4 (alleen kinderboeken)
Mahlerplein ergens

25 reacties