Waar is Job?

Waar is Job?

We realiseerden het ons een maand geleden. Job is al een tijdje niet geweest. Nu gebeurd dat wel vaker, we weten heus dat we niet zijn enige adres zijn. Maar inmiddels duurt het wel erg lang eer hij zijn snorharen weer eens om de hoek komt steken.

Halverwege 2018 keek ik door de achterdeur naar buiten en zag een wit grijze kater zich tegoed doen aan het restje voer wat er stond. Het was een mager scharminkel met krassen op zijn neus en hij was ook nog eens doodsbang. Zodra ik de deurklink aanraakte was hij weg. We voerden hem avond aan avond bij en na een jaar kon ik hem tijdens het eten eindelijk eens ontvlooien. Hij blies nijdig naar me maar de dag erna kwam hij overdag en bleef wel een minuut langzaam naar me knipogen.

Ondanks onze goede zorgen bleef Job bang en echt aaien is er nooit van gekomen, hoe graag we dat ook wilde. Wel hebben we het vermoeden dat hij Mickey bij ons bracht. Mickey reageerde heel vrolijk op zijn komst maar zelfs het tam krijgen van Mickey Muis zorgde niet dat Job langer dan een half nachtje in zijn huisje bleef slapen.

Maar Job bleef regelmatig langskomen om zijn buikje rond te eten en ondanks dat één bepaalde prinselijke kater bepaald geen vrienden met hem was, zagen we Job toch minimaal drie keer per week. Tot vorige maand dus. Is hij weggevangen, heeft hij een betere plek gevonden of waren zijn levens op? Waarschijnlijk zullen we het nooit weten. Dag Job.

 

29 reacties

 1. Ik ben een rasoptimist. Ik blijf gewoon hopen dat Job nog eens aan komt waaien om te kijken hoe het met jullie gaat.

 2. Oh, wat balen! Maar als hij al zo’n tijd niet geweest is, denk ik ook dat hij niet meer zal komen.
  Hij heeft wél goede zorg gehad van/bij jullie!

 3. Voor je het weet staat Job weer voor de deur.
  Ik had ook zo’n kat, die had ook een ander adres wat hem goed beviel en was soms dagen weg. Hans

 4. Wat lijkt mij dit …. echt zielig! Hopelijk komt Job snel thuis..

 5. Nou een fijn thuis gevonden … Job leek me geen kat die zich op een vaste plek hechtte. Als hij het ergens goed had was het bij jullie. Ik kan me je zorgen voorstellen.

 6. Onze Sammie kwam op een dag niet meer thuis, terwijl hij dat normaal iedere dag wèl deed. Ik vermoed dat iemand (een boze buur …..) hem heeft gevangen en ergens ver weg heeft uitgelaten. Of erger. Onze Mupke is ook ooit gevangen en een 10 kilometer verderop uitgelaten. Ik heb haar kunnen terughalen uit het asiel waar ze naartoe werd gebracht. Dat was na een week.
  Hou hoop, en anders hoop dat hij ergens goed terecht is gekomen ….

 7. Katten kunnen soms voor lang verdwijnen maar men maakt zich toch altijd wat ongerust. Ovelaatst kwal de poes van mijn kleindochter toch thuis maar ze was gekwetst .ze had ergens vastgezeten met haar pootje. Het werd een dringend bezoek aan de veearts. Het is na enkele maanden gelukkig terug goed gekomen

 8. Wat jammer dat je het niet weet. Ik hoop dat hij een betere plek vond… op welke manier dan ook.

 9. Bij mijn broer is de vermiste kater na zes maanden terug opgedoken om dan een poos later voorgoed te verdwijnen.

  Mensen die hem binnenpakten en binnenhielden?

 10. ja hopelijk leeft Job nog
  en wie weet komt ie nog weer eens op visite

Reacties zijn gesloten.