Katten

Waar is Job?

We realiseerden het ons een maand geleden. Job is al een tijdje niet geweest. Nu gebeurd dat wel vaker, we weten heus dat we niet zijn enige adres zijn. Maar inmiddels duurt het wel erg lang eer hij zijn snorharen weer eens om de hoek komt steken.

Halverwege 2018 keek ik door de achterdeur naar buiten en zag een wit grijze kater zich tegoed doen aan het restje voer wat er stond. Het was een mager scharminkel met krassen op zijn neus en hij was ook nog eens doodsbang. Zodra ik de deurklink aanraakte was hij weg. We voerden hem avond aan avond bij en na een jaar kon ik hem tijdens het eten eindelijk eens ontvlooien. Hij blies nijdig naar me maar de dag erna kwam hij overdag en bleef wel een minuut langzaam naar me knipogen.

Ondanks onze goede zorgen bleef Job bang en echt aaien is er nooit van gekomen, hoe graag we dat ook wilde. Wel hebben we het vermoeden dat hij Mickey bij ons bracht. Mickey reageerde heel vrolijk op zijn komst maar zelfs het tam krijgen van Mickey Muis zorgde niet dat Job langer dan een half nachtje in zijn huisje bleef slapen.

Maar Job bleef regelmatig langskomen om zijn buikje rond te eten en ondanks dat één bepaalde prinselijke kater bepaald geen vrienden met hem was, zagen we Job toch minimaal drie keer per week. Tot vorige maand dus. Is hij weggevangen, heeft hij een betere plek gevonden of waren zijn levens op? Waarschijnlijk zullen we het nooit weten. Dag Job.