Een heel productief kringlooprondje
Winkel

Een heel productief kringlooprondje

Als ik nieuws nodig heb ga ik wel naar de kringloop. Ik zei het pasgeleden zonder er verder over na te denken want met veel dingen die ik nodig heb komt het daar wel op neer. Zo ook mijn laatste kringlooprondje een heel productief kringlooprondje om precies te zijn.

Het Goed Nuenen
Het is niet ver rijden, het is een goede kringloop maar ik vond niet de zo nodige kattenschaaltjes. Die dingen hebben echt iets met de grond want ze eindigen er nogal vaak. Vriendjelief plakt ze weleens maar ze zouden gewoon niet moeten vallen. Vond er een boek en een beker en we reden naar Geldrop.

Niet gecontroleerd is daar toch echt kapot

Het Goed Geldrop is niet mijn favo kringloop neem van mij aan als er staat dat een product niet gecontroleerd is, het kapot is. Dat is niet erg als de prijs en je vriend ernaar is, maar ze durven ook te rekenen. Beetje triest, maar ik vond er wel een paar boeken en terwijl ik wegliep van de kassa zag ik opeens dat groene kerstboom schaaltje. Elke kerst is het weer hetzelfde gezeur, de meeste schaaltjes zijn bedekt met walgelijke afbeeldingen of dito tekst als er uberhaupt al iets binnen is gekomen. Geen twijfel mogelijk dat dat groene kerstboomvormige schaaltje voor die 50 cent ook nog mee ging.

Schaaltjes in Eindhoven
Via de supermarkt reden we naar Het Goed Eindhoven. Ik had na twee vestigingen niks, goede hoop voor deze grote winkel en werd daarvoor beloond. Twee soorten prima geprijsde kattenschaaltjes. Die tekst bij de ene erop deed me een beetje walgen maar ik ben vrij zeker dat de meeste van die mormels het toch niet lezen. Ik vond nog een paar boeken, maar echt gelukkig word ik al en tijdje niet van hun boekenafdeling.

We reden naar onze afspraak en zette toen alsnog ons kringlooprondje voort met mijn favo filiaal in Schijndel. Eens temeer bewees dit filiaal hun titel. Ik scoorde die fijne witte bak, de helft van de stapel boeken en die sjaal. Eigenlijk zocht ik een dunnere grijze, maar voor €1,50 vond ik het een prima gok. Ik hoef namelijk niet altijd iets nieuws, ik wil iets goeds en meestal vind ik dat bij de kringloop.

22 reacties

 • meninggever

  Wij hebben tegenwoordig ook zo onze adresjes. Maar Het Goed mijden we het liefst, want daar spelen ze vaak winkeltje en zijn daardoor de prijzen wat hoog. Zitten wel door het hele land en zijn veelal goed georganiseerd.

 • Liesbethblogt

  Die op de foto moet ik nog maar heb wel twee andere gelezen. Lezen lekker die boeken.

 • Aukje

  Ik kom er niet vaak.
  Maar als ik ergens ben, op vakantie of zo, of gewoon dagje weg, en we komen langs een kringloop, gaan we altijd even kijken.

 • Naomi

  Dat kerstboomschaaltje vind ik een geweldige vondst. Bij mij zit de kringloop niet ‘in mijn systeem’, maar ik lees er bij meerdere bloggers regelmatig over en daardoor begint het af en toe wel te kriebelen om het ook eens te proberen bij kringloopwinkels.

 • fotografiemijnlangleven

  Winkelen & rond snuffelen in een kringloop is altijd een beetje op ontdekking gaan.
  Soms kom je juweeltjes tegen en soms weer niet…
  Maar altijd vind ik wel wat leuke glas prullaria, die ik gebruik in mijn macro fotografie :-)

 • Koffie Digitalix

  Ik moet er binnenkort weer eens aanwaaien want binnen bloempotten nodig. Sinds ik de kringloop heb ontdekt heb ik nooit meer nieuwe bloempotten gekocht.

 • Marylou

  Ik loop er af en toe eens aan. Sommige kringloopwinkels hebben geen benul van prijzen ,opletten is de boodschap maar soms vind ik er ook wel eens wat.

 • Dimario

  Ik ken een paar tweedehandszaken met prijzen die maar net onder de nieuwprijs liggen, dan weet ik genoeg.

  Love As Always
  Dimario

 • Marthy

  Ik ben al tijden niet in de kringloop geweest, jammer. Maar nu gaan we bijna naar Frankrijk en verheug ik me op de brocantemarkten.

 • petergreyphotography

  Toevallig sprak ik gisteren Doezel en hij zei me dat hij blij is met die mooie schaaltjes die je altijd voor hem en zijn collega’s meeneemt, maar dat hij sinds hij heeft leren lezen niet gelukkig is met die stomme tekstjes. ‘Cynisch zijn ze, die teksten’, vertrouwde je kat me toe. ‘Dan ben je op de bodem van het schaaltje, het eten is bijna op, je had nog wel wat meer gelust maar het personeel vindt dat je niet teveel moet eten, en dan lees je: Mooie momenten! Nee! Niks mooie momenten! Je eten is op. Wat is daar mooi aan? De volgende keer wil ik een schaaltje met de waarheid. De bodem komt in zicht en dan staat er: Jammerdepammer, of: Vette pech, of: Heh heh heh, tot morgen schat. Ook niet leuk maar wél realistisch!’

 • Matroos Beek

  Altijd een goed gevoel als je zo kan scoren! Helaas hier weinig of geen goede kringwinkels te vinden, maar dat kan ook aan mij liggen. Ik heb er gewoon geen neus voor.