Fotoserie: Schiphol

Een vader met zoons en 2 ballonnen op schiphol

Fotoserie: Schiphol

Het was niet direct het mooiste weer en dus besloot ik na het verplichte deel van mijn dag, een uurtje op Schiphol door te brengen. In tegenstelling tot veel mensen heb ik nog nooit gevlogen en kom ik behalve voor een overstap maar zelden op de luchthaven.

De mensen op Schiphol zijn een bonte verzameling van alle soorten en maten. Want waar de één roodverbrand terugkomt, ziet de ander Nederland voor het eerst of slaapt zijn in Amsterdam verkregen roes uit tussen een vuilnisbak en een muur. Het is de plek van wachten en tijd verdoen in veelte dure winkels, het is waar piloten afscheid nemen met ‘was gezellig’, waar mensen elkaar afleveren zonder te groeten, waar je verwacht dat ze elkaar huilend in de armen vallen maar de meeste mensen gewoon zoenen en mopperen over de regen.

Schiphol, het is een wereld op zich, de wereld van komen en gaan van uitzwaaien en groeten, van zuchtend wachten op wie je helemaal niet kent, wachten tot die deuren open schuiven en paniekerig zoeken naar die ene is ze er echt niet of misschien alleen te laat? Het is de wereld van zoeken naar de laatste zitplaats met te dure koffie omdat het kan. Een wereld van vertrek, wat ik ook deed na wat foto’s ik ben hier tenslotte alleen maar om over te stappen.

 

16 thoughts on “Fotoserie: Schiphol

 1. Vliegen is niets voor mij, maar dat wéét je natuurlijk pas als je gevlogen hebt. Toch sta ik over twee maanden op Schiphol, maar dan om onze kleinzoon af te halen die voor het eerst in z’n uppie maakt, en nee dan vallen we elkaar niet huilend in de armen. Da doe je een dertienjarige knul niet aan!

 2. leuk beschreven Liesbeth.

  knappe foto en die ene met die wielen..kan zo aan de muur

  groeten

 3. Geeft een mooi sfeerbeeld van een luchthaven. Ik was er ook laatst om iemand af te halen en terwijl het duurde en duurde, heb ik ook veel foto’s gemaakt.

 4. Onbekend gebied

  over hun ontelbare wereldreizen konden ze blijven spreken
  nooit waren ze thuis, niet één weekend
  geen enkele streek bleef hen onbekend
  ze hadden echter nog nooit diep in elkanders hart gekeken

  Je hebt een gouden pen, Liesbeth!
  Lenjef

 5. Het is best weleens leuk om dit te doen Liesbeth. Jou foto’s vind ik klasse, de ballonnen heb je mooi bewerkt. Uitschieters zijn voor mij, wielen en wachten.

 6. En dan ben ik een echte boer. Nog nooit gevlogen en nog nooit op Schiphol geweest..

 7. Voor de observatie van mensen is Schiphol een prachtige plek. Wij vliegen af en toe. Hopelijk binnenkort naar Riga voor een stedentrip. Vooraf mensen kijken is dan een leuk onderdeel van verplicht wachten. Winkelen op Schiphol is mij te duur.
  Je weet de sfeer goed te vangen in je foto’s.

 8. Je mist niks. Vliegen is niet leuk. Mooie foto’s alweer. Ik hou van luchthavens, maar dus niet van vliegen… Schiphol is een wereld op zich. Een dagje daar gewoon ronddolen staat ook nog op mijn programma.

 9. ja ik ken dar wereldje goed , werkte 34 jaar op SPL , oké aan de andere kant van het glas zal ik maar zeggen , op het platform
  maar vaak na het werk stonden wij ff een biertje te genieten en mensen kijken
  en in tegenstelling tot jou is het voor mij wel een overstap station , dat ook sinds ik met pensioen ben kom ik er nog wel , en sta dan wel eens op ons bekende plekkie en soms tref ik een ex collega :)

 10. Soms loop ik even over Schiphol.
  Zoals ik ook weleens op Centraal Station rondwandel.

  De haast en het moeten van anderen brengt mij dan rust.

  Waarom moeten wij zoveel.

  Mensen kijken, genieten van een kop koffie geeft ook een mooi moment.

  Vriendelijke groet,

Comments are closed.

Back To Top