Dan toch maar Rotterdam

Het Noordereiland vanaf de Willemsburg met verder de Erasmusbrug in beeld.

Dan toch maar Rotterdam

Vorig weekend was weer eens tijd voor een dagje weg. Wil ik elke dag wel, maar helaas zit het leven zo niet in elkaar. Mijn planning was redelijk vroeg vertrekken en dan over Den Bosch naar Gorinchem te reizen. Helaas lag ik wel heel erg lekker te lezen en werd het wat later dan de planning was. Via een stel gestrande Italianen, een gemiste aansluiting en de niet aanwezige ov-fiets op station Gorinchem besloot ik dan maar naar Rotterdam te gaan. Ik had half Nederland alweer gezien, de zon gevonden en weigerde pertinent m’n dag nog meer te laten vergallen.

In Rotterdam greep ik een fijne ov-fiets die ik na 10 minuten weer terugbracht, ik moet eens leren niet alleen naar het uiterlijk te kijken. Fiets 2 deed het prima en zo peddelde ik door een zonnig Rotterdam. Ik zag al snel dat de Hef uit het gips was maar dat nu de Willemsbrug in de steigers stond. Is het besmettelijk of zo?De Willemsburg in de steigers voor een nieuwe verflaag en verlichting.

Ik zat heerlijk op een bankje aan het water, fietste Rotterdam Zuid een beetje rond en volgde uiteindelijk de zon naar de Wilhelminapier. Zittend voor Hotel New York met uitzicht op de zakkende zon is het niet moeilijk voorstellen dat dit een zeer gewilde locatie is in Rotterdam. Ik genoot van het prachtige weer, regelde wat te drinken en besloot na een half uurtje verder te fietsen. Het Park lag er prachtig bij, vol spelende kinderen, wandelende setjes en zag ik daar niet het eerste sneeuwklokje bovenkomen? Net voor ik het gras op wilde lopen rende een jochie met een hond door het perk en had het sneeuwklokje opeens echt een reden om zijn koppie te laten hangen.

Terwijl de zon al aardig zakte verlengde ik mijn abonnement op de Euromast en zag dat ik niet de enige was die van het uitzicht genoot. Helaas gleed een vrouw voor me uit waardoor ik me van schrik verstapte waarbij m’n camera tegen de trapleuning kletterde. Ik greep mijn lens nog maar zag aan het vliegende stukje plastic dat ik weer op zoek mocht naar een vervanger. Dat had me vast niet gebeurd in Gorinchem.

18 thoughts on “Dan toch maar Rotterdam

  1. Ik heb laatst een OV-fiets gehuurd op station Dordrecht om die fiets gratis mee te nemen naar Gorkum en daar te gaan fietsen. in Dordt grijp je zelden mis bij de OV-fietsen…

  2. Die eerste foto is echt heel bijzonder. Mooi succesje van vóór je lens een opdonder kreeg, ik zou bijna denken dat je op vrijdag de 13de op pas was, maar dat was niet zo las ik al.

  3. Nee, het is niet besmettelijk, want als het ene klaar is gaat men verder met de volgende, dat heet werkgelegenheid en onderhoud en zo.

  4. Ik ben niet bang voor storm, maar ik was zondag in Rotterdam (meestal leg ik in de eerste alinea uit wanneer het was).Ik blog (niet meer) wat ik precies op die dag heb gedaan, kost me mijn nachtrust.

  5. Inderdaad prachtfoto’s. Maar 23 februari was toch die stormdag en jij door Rotterdam op de fiets? Dapper hoor. Je had trouwens wel vaak pech, maar je sloeg je er dapper door.

  6. Wow ……….. wat een schitterende foto’s van ons Rotjeknor :-) Die bovenste vind ik wel erg mooi, maar kan maar niet ontdekken van waaraf je die gemaakt hebt :-)

  7. Weer zo’n mooie foto’s. En o hotel New York. Ooit had ik het geluk om er te logeren. Dat sfeertje daar, genoten!

Comments are closed.

Back To Top