Liesbeths leesbankje
Thuis

Liesbeths leesbankje

Het was een heel normale zondagochtend, Frans en ik liepen achter de katten aan de tuin in en ik plukte aan wat dode bloemetjes tot ik gedachteloos opperde dat ik een bankje miste in de tuin. Meer als herinnering dat ik eens op Markt.plaats moest kijken dan iets anders. Maar Frans was al naar zijn hoek van de tuin gelopen daar waar ik niet kom en zeker niet wil weten wat daar allemaal staat. Hij trok er dood gemoederd wat uit en toen ik beter keek zag ik dat dat ooit eens een rugleuning was geweest. Frans diepte nog wat op en liep er de tuin mee uit.

Algauw weerklonken geluiden die niet misstaan in een houtzagerij. Frans verwijderde wat rotte verbindingsstukken, duikelde wat extra stevig hout voor de poten op en ik probeerde mijn boek te lezen tot mijn sterke kanten nodig waren. Zijnde het aangeven en vasthouden van eenieder wat nodig is. Een frees, een zaag en een bandschuurmachine kwamen ook nog even gezellig voorbij en zowaar begon het geheel al op een bankje te lijken. Maar daar ik, zoals een Surinaamse man ooit zei, ‘heel wat vrouw ben’, moet dat bankje wel ehm Liesbeth-bestendig zijn. Er kwamen drie extra binten onder die de buigzaamheid van de bank danig beïnvloedde en daarmee ook meteen de betrouwbaarheid.

De roestvrijstalen schroeven moesten verdiept in het hout komen en een extra plank aan de voorkant werd schuin gemonteerd om het zitgenot te verbeteren. En toen was de bank voor zover mogelijk klaar. Net als het kattenhuis is de bank gemaakt van afvalhout en zodra dat er weer is volgt een rugleuning. Vier allerschattigste tegels kwamen onder de poten terecht en nog diezelfde middag was Liesbeths leesbankje klaar.

Uiteraard heb ik al heel wat uurtjes en een aantal boeken op het bankje doorgebracht maar is het nog even wachten op fatsoenlijk weer. Het zou leuk zijn als ik het bankje binnenkort kan schuren en verven in plaats van droog maken als ik eens buiten wil zitten.

28 reacties

 • minoesjka2

  “U vraagt, wij draaien”. daar lijkt het haast op :-) Ideale man en dat bankje ziet er prima uit zeg. Daar zal je de komende dagen nog al eens kunnen zitten.

 • Audrey

  Ha, wat een goed bankje! Lief van Frans dat hij er meteen mee aan de slag ging.

 • rietepietz

  Jouw Frans is nou echt zo’n man waarvan ze zeggen”wat zijn ogen zien maken zijn handen”. Alleen hoeven zijn ogen het zelfs niet eens te zien, hij bedenkt het gewoon zelf. Heel creatief én circulair gedaan

 • Mrs. T.

  Gaaf bankje geworden. Mooi, dat het een soort van organisch proces is zeg maar. Hahaha, organisch proces, dat gebruiken ze bij ons op het werk te pas en te onpas. ;-)

 • Regenboogvlinder

  Geweldig hè zo’n handige vent! En dan ook meteen in actie komen… Hartstikke mooie bank en helemaal als jij hem straks hebt opgevrolijkt hoort hij in je tuin en kun je nooit meer zonder! Wat voor kleur wordt hij?

 • Naomi

  Heerlijk, zo’n leesbankje! En ook fijn dat dat gewoon even op maat voor je werd gemaakt. Wel eerst de verf laten drogen hè, voor je er weer op gaat zitten;).

 • Sjoerd

  Nu nog een lekker zonnetje erbij… Ik wens je veel leesplezier op het bankje.

 • ms

  U vraagt, wij draaien? Toch prettig als je woorden nog niet koud zijn en de werken al worden aangevat. En het is nog een mooi bankje op de koop toe.

 • די מריו

  Ik zag dat ik mijn buitenbank die ik vorig jaar gemaakt hebt ook al weer moest verven. Misschien toch eens een andere verf gebruiken die langer meegaat.

  Love As always
  Dimario

 • natuurfreak3

  Zo’n bankje is leuk en die Frans van u verwent je echt. Hopelijk wordt het weer eindelijk beter en, kunnen we buiten eten in de tuin of even rustig wat lezen

 • petergreyphotography

  Kijk, zo’n man, daar heb je wat aan! Een rugleuning is straks inderdaad misschien wel mooi, ook om er wat kussentjes of zo tegenaan te leggen. Leest nóg prettiger. (Voetenbankje ook?) Nu nog even wat zon erbij en we zijn klaar voor de zomer.

 • mizzD

  Oooh.. effe goed kijken, want ik wilde toevallig ook een bankje.. voor in de voortuin, waar het in de zomer heerlijk koel is, want : schaduw. En we hebben nog het één en ander aan overgebleven stukken hout van de schuttingen achter..!
  Wat een handige harry is dat.. denk dat het bij ons zo ook wel moet lukken.. hoeft voor mij niet eens een rugleuning aan.
  Komend weekend kan het verftijd worden hoor..! ;-)