Liesbeth ging nog eens fietsen
Fietsen

Liesbeth ging nog eens fietsen

Het is eigenlijk een schande zo weinig als ik de laatste jaren maanden gefietst heb. Natuurlijk kan ik dat waardeloze virus als smoes aandragen maar naar waarheid is het gewoon luie lammigheid. Heel veel luie lammigheid en ik vond dat ik daar eens iets aan moest doen. Het vorige rondje hield vlot op maar mijn persoonlijke handyman heeft de versnelling gefixt en dus theoretisch gezien zou niets mij tegen moeten houden niet eens een lekker rondje te gaan fietsen.

Theoretisch ja want op de bank achter het huis lezen vind ik ook erg prettig. Ik vind de was ophangen nog prettiger dan fietsen tegenwoordig en dus gaf ik mijzelf een goed doel. Ik zou een deel van de minibiebs van Nuenen eens gaan bekijken. En dus reed ik met een stapeltje boeken op de bagagedrager weg. Mijn draadloze koptelefoon was al leeg voor ik mijn dorp uit was maar hielp goed tegen de koude wind.

De velden hier in mijn omgeving zijn behalve volgeplempt met varkensshit of volgegoten met gif ook nog wel eens voorzien van wat ze hier wit goud noemen. Asperges, je kan mensen ervoor wakker maken maar ik acht de kans groot dat je ruzie hebt als je dat bij mij doet. Gore dingen. Ik lust ze wel, maar je gaat nog fietsen van die lucht.

Al gauw reed ik door een stukje bos, heel gezellig langs een 80 kilometer weg maar ik zag alsnog wat lieffige bloesem en hoewel ik de eerste bomen voorbij reed besloot ik er uiteindelijk toch maar voor te stoppen. Straks is het weer kankeren als het weg is. Vond het meteen een charmante gelegenheid om mijn gepijnigde te dikke kont wat rust te gunnen. Mijn zadel is niet vergevingsgezind zeg maar.

Een klein kwartiertje later reed ik Nuenen in, de eerste minibiebs weet ik moeiteloos te vinden maar 3 anderen liggen in zo’n wijk die ontworpen is door iemand die er zelf nooit hoeft te komen. Dat moet gemaakt zijn door een vent die totaal niet heeft nagedacht of toch minimaal dronken was. Ik kan de supermarkt er net vinden, maar als ik er de verkeerde afslag neem dan denk ik zeker te weten de goede kant op te gaan en sta ik opeens zeer dicht bij Eindhoven te kijken naar mijn oude wijk. Kilometers de verkeerde kant op.

Ik vond de minibiebs uiteindelijk ook nog, vond zowaar iets van mijn gading maar twijfelde zwaar over een goede route naar huis. En dus gebruikte ik helemaal niet lelijk vloekend mijn navigatie, niet dat die het snapt. Ik keek uiteindelijk maar naar de zon en vond zowaar een weggetje achterom een soort van naar huis. Mag ik overigens niet over mopperen, het was een prachtig weggetje ware het niet dat de boer die er gegierd had dat blijkbaar niet vond. Met een rotgang taaide ik af naar huis waar ik na ruim 22 kilometer vond dat ik wel weer genoeg had gefietst.

31 reacties

 • Lesley

  Ik vind het wel eens leuk om een uurtje op het gemak te gaan fietsen in de zon, maar voor de rest haaaaat ik fietsen echt. Als ik moet fietsen om ergens te geraken en me dus moet haasten, als het regent, als het langer dan een uur duurt, … Soit in de meeste gevallen dus haha.

 • Nicole Orriëns

  Goed gedaan, en een mooi doel: minibiebs. Ik heb ook de schurft aan fietsen moet ik bekennen. Ik loop veel liever 10 kilometer dan dat ik het fiets.

 • Audrey

  Haha, heerlijk verhaal! En ooo, die slecht ontworpen wijken waar je de weg onmogelijk kunt vinden… Ik vind 22 km fietsen in elk geval een topprestatie, dus goed gedaan!

 • fotografiemijnlangleven

  Heb me een tijdje geleden voorgenomen om elke dag te fietsen, kwestie van nog wat gezonde beweging te hebben. Voor als het regent, heb ik een home-trainer staan. Elke dag tussen de 15 en de 30km lukt tot nu toe :-)

 • Giovanna Jansen

  Een leuke missie om te gaan fietsen, langs minibiebjes rijden. Ik ga ook nog wel eens met een stapeltje boeken de verschillende biebjes hier in de buurt (of niet in de buurt) langs om te kijken of er wat leuks te ruilen valt.

 • willyfotoblog

  regen en wind.. geen fietsweer wat mij betreft Liesbeth

  22 km, niet slecht toch..

  “wit goud” dat moet wel kloppen als ik naar de prijzen kijk

  prettige dag

 • Ferrara

  Het was de laatste dagen bepaald geen fietsweer. Het komt hier nu ook weer met bakken uit de lucht.
  Vreselijk die wijken waar geen logica in te vinden is. In de jaren 70 vorige eeuw stond ik een keer in een telefooncel te bellen om mijn doelwit te zeggen dat ik haar niet kon vinden. Stond ik naast de flat waar ze woonde.

 • Regenboogvlinder

  Je bent gewoon een dappere meid. Ik loop een paar keer per week maar moet mezelf toch geregeld een schop onder mijn kont geven ware het niet dat ik het luisterboek op mijn oren wel lekker vind. En dan ga ik weer. Het gaat echter nog steeds niet van harte… dat bewegen 🤭. Zwembad is weer open, daar beweeg ik veel fijner.

 • Happy Hulk

  De zon gebruik ik ook vaak als navigatie.
  Maar wanneer schijnt hij tegenwoordig nog? 🤣🤔

 • Willie

  Ik zou het vreselijk vinden als ik niet meer zou kunnen fietsen, al is het weer de laatste tijd niet echt uitnodigend. Langs zo’n 80 km. weg is niet fijn en ook niet als er net gegierd is, dat beneemt je de lucht uit de longen vreselijk.

 • meninggever

  IK moet de fietsen nog uitgraven. Als ik naar het huidige weertype kijk, de ijstijden zijn op komst zo lijkt het, wacht ik nog even…

 • Naomi

  Goed bezig en mooie foto’s. Maar eh, ik kan je nog wel een excuus geven hoor: het waait gewoon al-tijd veel te hard. Met die smoes kun je weer even vooruit;).

 • Sjoerd

  Ik ben nog nooit een zadel tegengekomen wat meteen lekker zit. Lijkt het wat, als je er een tijdje niet op hebt gezeten, is het zo hard als een plank.

 • John

  Ik fiets redelijk, maar niet naar de winkel of zo. Die zijn allemal te ver weg. Lopen, ook hard, doe ik echt elke dag

 • די מריו

  whahahaha, zulke wijken hebben we hier ook. Minimaal dronken en nooit meer komen. Zo moeten ze zijn ontwikkeld. Asperges zijn wel lekker dan maar wel vers van het land uit Limburg.

  Love As Always
  Dimario

 • logbankje

  Bij de eerste foto dacht ik dat het had gesneeuwd.
  Op de fiets ben je vlug in een andere omgeving.
  Dan nog de minibieb, je dag kon niet meer stuk. Hans

 • ms

  Ik heb al jaren niet meer gefietst. Ik vind dat je op wandel meer ziet dan met een fiets waar je moet oppassen waar je rijdt.

 • Karel

  mooi ritje geworden toch , niet zo mopperen hoor :)
  ik fiets ook minder dan voorheen , maar komt wel weer , er zit een elektrische aan te komen hihi
  maar het was er ook niet echt fijn weer voor

  ja ik had een pracht dag in Artis , en de foto’s vielen me mee , blijven oefenen is de remedie

 • Rob Alberts

  Vandaag heb ik m.b.v. de app Izi Travel de route van de Verdwenen Bijlmer gefietst. Ook ik heb een te luie kont gekregen.
  Ik herinner mij jouw enthousiaste blogpost over fietsen. Je blogpost leest weer als vanouds.
  Komen er meer beschreven fietsrondjes?

  Optimistische groet,

 • mizzD

  Ik heb al jaren geen fiets meer.. dát is pas een goeie smoes! ;-)
  Maar heb genoten van jóúw ritje hoor.. zag er supermooi uit, al dacht ik eerst even dat ik sneeuw op die eerste foto zag..! :lol:

 • rietepietz

  Nou er is nog wel excuus om niet te fietsen hoor, het weer is er gewoon te slecht voor.Het bomenlaantje is echt prachtig! Zodra het weer zich van z’n beste kant laat zien en stap je vanzelf sneller op je stalen ros.