Fotoserie: Strandweer aan de Hoek

Fotoserie: Strandweer aan de Hoek

Fotoserie: Strandweer aan de Hoek

Voor me ligt als een sprankelde spiegel, de Noordzee. Tenminste dat zou ik willen maar het schuim op de koppen van de golven slaat met een donderend geraas op het strand. Het is strandweer aan de Hoek en ik mag er eindelijk weer van genieten.

Vijfhonderacht
Eindelijk zijn de verbouwingen voor het metrostation aan het strand aan de gang. Dichtbij parkeren was niet mogelijk maar niets ging mij nog tegenhouden. Geen hoosbui of donderwolk om precies te zijn want het was 508 dagen geleden dat ik voor het laatst op het strand was. Vijfhonderacht dagen! Een bizar lange tijd die ik deels aan mijzelf te danken heb. Ik wilde namelijk naar Brielle wat iets groter was dan in me herinnerde en toen ik in december 2020 het strand naderde zag ik niets dan een afschuwelijke drukte en vertrok.

Dat ging me nu niet weer gebeuren, we waren ook veel vroeger dan normaal omdat ik het echt slechte weer en de drukte zo hoopte te ontwijken. En weet je, dat lukte. Het enkele buitje waaide op wat flinke druppels na, voorbij en zowaar scheen af en toe even de zon. Ergens was wel te merken dat het vakantie was want ik hoorde meer Duits dan me lief was maar zelfs dat kon mijn humeur niet verpesten. Want het strand was zalig en na een wandeling van een uur beloofde ik plechtig beterschap ik blijf nooit meer zolang weg. Fotoserie: Strandweer aan de Hoek.

 

29 thoughts on “Fotoserie: Strandweer aan de Hoek

 1. HvH bezocht ik een enkele keer slechts. Wij zijn hier meer gewend aan IJmuiden of Zandvoort. Flink dichterbij ook….Maar prachtige beelden natuurlijk als de zee een beetje onstuimig oogt…

 2. ben toevallig van de week nog geweest bij Ouddorp, en dat was wel al een tijdje geleden maar geen 508 dagen :-)
  altijd wel wat te genieten daar, mooi die rij meeuwen met die ruige branding op de achtergrond.

 3. Strand en zee onlosmakelijk verbonden, invloeden van mens en dier.
  De drie opa meeuwen halen herinneringen op. Hans

 4. Pfff ook geen prettige herinnering. En zo ver rijden voor jou ook.

 5. Mijn laatste stranddag was vrijdag 2 maart 2018 en mijn tijd daar werd ingekort door een telefoontje dat ik meteen naar huis moest komen omdat Mam waarschijnlijk de avond niet ging halen. Reflections of your mind.

  Prachtige foto’s; die met de meeuwen aan de waterlijn is mijn favoriet.

 6. Altijd fijn om even uit te waaien aan het strand van de Hoek Liesbeth.
  De zonsondergang, is daar heel mooi te fotograferen, maar dan moet hij er natuurlijk wél zijn!
  Jou foto van de meeuwen met op de branding op de achtergrond is heel fraai.

 7. De zee trek zoveel mensen aan en jij was er werkelijk heel lang niet meer wat zal dat je een fijn gevoel gegeven hebbe,

 8. Bijna niet vol te houden zó lang zonder strand.Maar je beloofd beterschap dus het is je vergeven, al was het maar door de mooie meeuwenfoto’s

 9. De plaats ken ik niet maar aan de zee zijn alle plaatsen goed.
  Moet geweldig zijn, na zoveel dagen.

 10. Wat fijn voor je dat je er eindelijk nog eens was. Het is ook echt prachtig deze dagen op het strand. Zon, regen, wolken, wind wisselen elkaar af. Fijn dat je zo hebt genoten.

 11. Het komt nu tot het centrum dus nog een kwartier lopen.

 12. Begrijp ik jou goed?
  Is het strand bij Hoek van Holland eindelijk weer met het spoor te bereiken?
  De NoordZuid-lijn in Amsterdam was een lijdensweg.
  Maar dat lijntje naar Hoek van Holland heeft ook lang geduurd.

  Jaren terug liep ik met mijn rugzak van dd Bijlmermeer naar Hoek van Holland. Daaf begin ik niet meer aan.

  Maar over het spoor is het nu dus goed te doen?

  Optimistische groet,

 13. dat zijn een paar dagen dat je er niet was , maar je koos een goede dag , weinig volk en een vrolijke zee

 14. 508 dagen Liesbeth? Kan dat? Ik bedoel, kan iemand werkelijk 508 dagen níet tenminste een keer op het strand zijn? :-) Maar als je er dan weer eens bent is Hoek van Holland prachtig, met die pier en het stoere van de havens en de zee die zich van niks iets aantrekt en gewoon het strand opspoelt zoals-ie al eeuwen en eeuwen lang doet. Mooie foto’s!

Comments are closed.

Back To Top