Liesbeth Kondo in een kamertje

Liesbeth Kondo in een kamertje

Liesbeth Kondo in een kamertje

Toen ik bij Frans ging wonen, was de slaapkamer net klaar. Maar aan de andere kant van de muur was nog een kamertje, te klein als slaapkamer maar door zijn verbinding met de keuken ideaal als opslag. En daar werd het voor gebruikt. Marie K. zou er kleine kreetjes geslagen hebben van elke doos en kast met zooi. Ze zou er de hele dag alleen maar hebben kunnen zitten hummen van genot. Maar ik vrat me al een jaar op, tot ik het beu was.

Liesbeth Kondo in een kamertjeArigato
Een paar milde mopperbuien later hadden Frans en ik zowaar een overeenkomst, als hij niet op zou ruimen zou ik het doen. En hij kent mijn manier, ik ben zo snel ik arigato het naar buiten nog voor Marie Kondo het uit heeft gesproken. En dus begonnen we er samen aan en hoe klein dat kamertje ook is, ik snapte opeens waarom we dit voor ons uit hadden geschoven. Veel ging naar zolder, nog meer naar de kringloop en een beetje terug. Dolgelukkig dat er schot in de zaak kwam beloofde ik alles in te richten en in te ruimen.

Opruimen
Op een mooie dag vorige week legde Frans een houten vloer terwijl ik lag te slapen en samen sjouwde we drie kasten naar binnen. Waarvan 2 uit het huis van mijn opa en oma komen. Ik maakte mijn belofte waar en vulde de kasten, ruimde op en kocht mandjes en bakken. Vervolgens stopte ik weg, vouwde op en zowaar overzag ik de berg ellende. Frans zijn kleding is uitgezocht, (door mij) gestreken en netjes verdeeld. De voorraadkast staat enigszins vol. Zo hebben wij een voorraad blikken mais, soep en ravioli waar een prepper jaloers op zou zijn. Kunnen we een maand lang dagelijks vozen en zijn dan nog niet door de tissues heen maar was er nog maar 1 zak koffie en das toch een enigszins onhandige verhouding.

Inmiddels is het zo goed als klaar. En ik ben zó blij met het resultaat. De vloer, de vers geverfde muren en de overzichtelijke kasten. Nooit meer naar boven voor een nieuwe fles shampoo en over boven gesproken. Daar moet Liesbeth Kondo ook nog even aan de gang.

27 thoughts on “Liesbeth Kondo in een kamertje

 1. Dat soort dingen zijn naar zolder dat kamertje was vooral opslag. Maar ik ken dat wel ja dat je later spijt hebt.

 2. Mooie muziek!
  Maar van drastisch opruimen word ik helemaal kriegelig: ik heb te vaak iets weggedaan of laten wegdoen dat ik daarna al gauw weer nodig had, of iets dat ik vreselijk miste omdat ik er de betekenis niet eerder van kende – b.v. iets dat van mijn veel te vroeg overleden vader bleek te zijn…

 3. Keurig geworden zeg! Fijn dat dit kamertje nu netjes en opgeruimd is. Dat kan zo’n heerlijk gevoel van voldoening geven vind ik altijd.

 4. Nou, dat ziet er echt netjes uit!

  Ik moet dringend de zolder en de hobbykamer onder handen nemen. Dat ziet eigenlijk geen kat, maar ik weet het wel hè!

 5. Haha, ik zit ook weer in zo’n periode. Maar vooral dat ik eraan denk dat ik iets wil gaan doen…
  Komt tijd komt raad! Keurig geworden hoor Liesbeth!

 6. Met de komende verschuivingen in huis,kan ik het opruimen van een aantal kasten ook niet langer voor mij uitschuiven.
  Opgeruimd geeft altijd een lekker gevoel.

 7. Ik heb ook van die momenten dat ik alles opruim. Dan staat alles netjes op zijn plaats en sorteer ik wat niet meer nodig is. De lente is een ideaal moment om er zo eens in te vliegen.

 8. Een opgeruimd gevoel kan zo heerlijk zijn hé. Leuk en overzichtelijk gedaan. Love them mandjes.

 9. Dat ziet er mooi uit, zeg! Ik moet ineens aan onze kledingkast denken. Ik zal vriendje-lief eens een snelcursus Kondo-en geven.

 10. Dat heb je netjes gedaan. En zo’n opgeruimd kamertje is ook makkelijker netjes te houden. Ik zou serieus af en toe in zo’n kamertje even binnen willen lopen om te genieten van hoe netjes het is…

 11. Ziet er gelikt uit! Je hebt eer van je werk. Intrigerende clip overigens bij een eveneens intrigerende song. Erg mooi!

 12. Opgeruimd in je huis voelt opgeruimd in je hoofd. Een heerlijk gevoel. Goed gedaan!

 13. ik heb ff google naar die Marie Kondo gevraagd , dat er zo iemand bestaat ?
  het ziet er keurig uit , kan je zo veel plezier van hebben
  fijne avond groet

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top