Liesbeth Kondo in een kamertje
Thuis

Liesbeth Kondo in een kamertje

Toen ik bij Frans ging wonen, was de slaapkamer net klaar. Maar aan de andere kant van de muur was nog een kamertje, te klein als slaapkamer maar door zijn verbinding met de keuken ideaal als opslag. En daar werd het voor gebruikt. Marie K. zou er kleine kreetjes geslagen hebben van elke doos en kast met zooi. Ze zou er de hele dag alleen maar hebben kunnen zitten hummen van genot. Maar ik vrat me al een jaar op, tot ik het beu was.

Liesbeth Kondo in een kamertjeArigato
Een paar milde mopperbuien later hadden Frans en ik zowaar een overeenkomst, als hij niet op zou ruimen zou ik het doen. En hij kent mijn manier, ik ben zo snel ik arigato het naar buiten nog voor Marie Kondo het uit heeft gesproken. En dus begonnen we er samen aan en hoe klein dat kamertje ook is, ik snapte opeens waarom we dit voor ons uit hadden geschoven. Veel ging naar zolder, nog meer naar de kringloop en een beetje terug. Dolgelukkig dat er schot in de zaak kwam beloofde ik alles in te richten en in te ruimen.

Opruimen
Op een mooie dag vorige week legde Frans een houten vloer terwijl ik lag te slapen en samen sjouwde we drie kasten naar binnen. Waarvan 2 uit het huis van mijn opa en oma komen. Ik maakte mijn belofte waar en vulde de kasten, ruimde op en kocht mandjes en bakken. Vervolgens stopte ik weg, vouwde op en zowaar overzag ik de berg ellende. Frans zijn kleding is uitgezocht, (door mij) gestreken en netjes verdeeld. De voorraadkast staat enigszins vol. Zo hebben wij een voorraad blikken mais, soep en ravioli waar een prepper jaloers op zou zijn. Kunnen we een maand lang dagelijks vozen en zijn dan nog niet door de tissues heen maar was er nog maar 1 zak koffie en das toch een enigszins onhandige verhouding.

Inmiddels is het zo goed als klaar. En ik ben zó blij met het resultaat. De vloer, de vers geverfde muren en de overzichtelijke kasten. Nooit meer naar boven voor een nieuwe fles shampoo en over boven gesproken. Daar moet Liesbeth Kondo ook nog even aan de gang.

27 reacties