Lente in het Openluchtmuseum

Lente in het Openluchtmuseum

Lente in het Openluchtmuseum

Met de eerste kortingsbonnen binnen, vond ik het tijd om weer eens naar het Openluchtmuseum te gaan. Ik ben dol op het park maar de prijzen zijn helaas niet zo dat ik er even heen kan. Ik woon er ook niet even vandaan. Toch is het park altijd mooi en daarom genoot ik van de lente in het Openluchtmuseum.

Het eerste wat me opviel is dat we zeker niet de enige met dit idee waren, maar dat het ook niet zo druk was als ik verwacht had. Gelukkig is het Openluchtmuseum groot en loop je elkaar niet snel in de weg. We besloten meteen aan de wandel te gaan en niet op de tram te wachten. In één van de eerste huisjes troffen we een vrouw met prachtige poffer aan. Heeft weinig met eten te maken, ze droeg een hoofddeksel en hoewel dit geen poffer was zoals in Brabant bekend, was het wel die van een vrouw die een jaar weduwe is. Pas na 2 jaar mocht ze de uitgebreide kap weer op. Dat was nog eens rouw, tegenwoordig zijn mensen alweer hertrouwd.

Tijden veranderen, dat zagen we toen de Molukse Barak inliepen, een knappe Molukse vrouw was daar heerlijk aan het koken. Ik wilde niet proeven want de kruiden daar kan deze kaaskop niet tegen. Over kaas gesproken de kaasmakerij, die werkt niet meer helaas. De gedachte maakte me hongerig dus scoorde we alvast wat broodjes bij de bakkerij. Alles wat je daar kan kopen wordt in hun eigen oven gebakken, als je mazzel hebt zie je ze net bezig met brood bakken. Geen AH ping en klaar brood trouwens, maar met echte oven en echt deeg.

Knagend op mijn broodje wandelden we richting de remise, de trams die hier normaal alleen halteren, moesten hier ombouwen en terugkeren wegens een opbreking. In de remise waren ze één van de wagens aan het spuiten, mooi werk om door de ruit vanaf buiten te zien. In Rotterdam is een veelgebruikt spreekwoord, gele verf is duur. Oftewel rij de tram niet aan dat gaat je kosten. Die verf stinkt trouwens ook dus stonden we vlot buiten de remise. Een eindje verderop gebruikte we in alle rust een bankje en concludeerde ik dat er maar weinig baby beestjes waren. Het doet niets af aan het park, het mooie weer, frisse groen en de bloemen maken het park nog mooier dan het altijd al is.

23 thoughts on “Lente in het Openluchtmuseum

 1. Leuk park, inderdaad. Die foto van die vrouw vind ik echt heel erg mooi, zeg. Prachtig!

 2. Wij vinden het ook erg leuk om regelmatig even heen te gaan, maar we gaan eigenlijk te weinig. We hebben een museum jaarkaart, dus we kunnen altijd gratis een dagje naar dit museum/pretpark ?

 3. Je hebt ook een laagseizoen het park is dan goedkoper maar minder huisjes zijn geopend. Ga aan het einde van het hoogseizoen dan is alles open en is de grootste drukte voorbij.

 4. Ben er nog nooit geweest, zo te lezen de hoogste tijd. Wordt het najaar, ben geen voorstander van bezoekjes in het hoogseizoen

 5. Zelf ben ik er als kind eens geweest en heb ik zo genoten. Echt een mooi park ja. Leuk dat je er regelmatig een bezoekje brengt.

 6. Ik hou ook erg van het openlucht museum in Bokrijk maar dat is oolkalgauw een dik uurtje auto.Daarom als ik er naar toe ga, vertrek ik vroeg om van een lange dag te kunnen genieten

 7. Ja, heel mooi, maar van ons af is het ook ver en ik kom er niet toe.
  Geniet ik toch dubbel bij jou ;-0

 8. Mijn favoriet is in de herfst buiten de vakantie. Al die kleuren zijn prachtig dan.

 9. Wat jammer dat de kaasmakerij niet meer in bedrijf is, ik hoop dat het tijdelijk is. Wat prachtig die ” poffer” en de dame lijkt het oude vak nog goed te beheersen, altijd mooi om te zien. Voor ons ook te ver weg helaas, zou er graag nog eens een dagje rondhangen.

 10. Mooi die molen. Als molen fan vind ik die foto dan ook de mooiste van vandaag.

 11. Het Openluchtmuseum is altijd heel erg fijn om te bezoeken. Ik doe dat soort dingen eigenlijk altijd in de zomer, maar ik vind het wel een goed idee om eens in een ander seizoen te gaan.

 12. Ik was er ooit, maar dat is al een eeuwigheid geleden

 13. Ja ik geniet hier hoor Liesbeth
  En jullie genoten in het openluchtmuseum. , Ik heb nog 1 gratis toegangskaart , wie weet ook die kant eens op
  Geniet de dag

 14. Wij waren er Koningsdag. Het is er aangenaam toeven en een feest van herkenning.
  Ik schreef er over naar aanleiding van de wijkzuster bij de ingang van het Groene Kruisgebouw.
  Ze hadden die dag in de Molukse Barak heerlijk ijs.

 15. Ik vind het ook een genot om daar af en toe eens heen te gaan…

 16. Ik sluit me helemaal aan bij mizzD.
  We moeten er toch echt een keer heen. Woon maar een klein half uurtje ervandaan.
  Schande.

 17. Het openluchtmuseum is altijd erg leuk en interessant om te bezoeken. Hans

 18. Elke keer als je erover post (met van die mooie foto’s!), krijg ik zin om te gaan.. het zal er eens van gaan komen hehe.

Comments are closed.

Back To Top